Advocaat tevreden maar kritisch: ‘moet echter nog wel veel verbeterd worden’

By
Updated: oktober 27, 2013

AZ won zondagmiddag met 0-2 bij PEC Zwolle en mag zich door de winst (tijdelijk) mede-koploper van de Eredivisie noemen. Dick Advocaat toonde zich na afloop van de wedstrijd vanzelfsprekend een tevreden man.

“De bal viel vandaag (zondag, red.) bij ons net iets beter”, constateerde Advocaat. Beide goals van zijn ploeg vielen uit dode spelmomenten. Bij de 0-1 kopte Joost Broerse een vrije trap in eigen goal en de 0-2 werd door Nick Viergever na een corner binnengewerkt. Ondanks dat AZ dan misschien wat gelukkig was bij de goals, was Advocaat wel blij met het spel van zijn equipe.

“PEC heeft een hele leuke ploeg en het was voor ons zaak om ze niet aan het voetballen te laten komen. Dat lukte goed. Er moet echter nog wel veel verbeterd worden”, zo werd de kritische Advocaat geciteerd door het ANP. Bron: Soccernews.nl

6 Comments

 1. De echte supporter

  27 oktober 2013 at 19:11

  Klopt, er moet nog wel het een en ander gebeuren. De wissels verzwakte az enorm. Berghuis …ongelooflijk. Vogende keer moet het doel maar naar hem toe in plaats van dat hij er een bal in probeert te schieten. Zo werken we niet aan het doelgemiddelde. Hendriksen, elm waren ook geen versterking

   
 2. AZ4Altijd

  27 oktober 2013 at 19:50

  Hendrikssen in de rol die hij nu kreeg zou het beste voor hem zijn. Als je hem meer aanvallend laat spelen de komende weken dan komt het wel goed met hem.

  ELM en Berghok echter snap ik gewoon niet. Dat is een verzwakking van het team. Sta je meteen met maar 9 man in het veld want die 2 tellen gewoon niet mee.

   
  • Jeroen

   27 oktober 2013 at 19:56

   Zo slecht deed Elm het toch niet? Berghuis lijkt het niveau van AZ gewoon niet te hebben. Jammer, maar laat dan een jeugdspeler dan wat minuten maken.

    
 3. Pietje

  27 oktober 2013 at 20:41

  Elm vond ik zelfs zeer goed invallen: bracht rust aan de bal. De concurrentie lijkt hem hopelijk wel goed te doen.

   
 4. AZformallyknownasAZ

  27 oktober 2013 at 23:41

  Berghuis en Elm voorlopig maar niet meer doen. Niet goed genoeg voor AZ. Laten we wel wezen. Er zijn voldoende kansen geweest nu. Goed rondkijken en anderen nu de kans gaan geven. Het houdt een keer op.

   
 5. DegrootsteAZer

  28 oktober 2013 at 08:13

  Ik vond elm vandaag zeker prima spelen. Berghuis was bagger maar heeft soms ook redelijke wedstrijden,

   

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>