AZ wint weer eens na Europese verplichting: 2-0

By
Updated: oktober 27, 2013

AZ heeft vanmiddag in Zwolle een knappe prestatie neergezet. De Alkmaarse club onder leiding van Dick Advocaat wist met 2-0 te winnen van PEC Zwolle. Dit was de eerste nederlaag voor Zwolle van dit seizoen in eigen huis, maar nog beter, AZ weet weer eens te winnen na een midweekse Europees duel.

De eerste 20 minute had AZ het nog even lastig tegen Zwolle. Zo had de scheidsrechter eigenlijk moeten fluiten voor een terugspeel bal van Gouweleeuw op Esteban, maar gelukkig voor de Alkmaarders werd dit niet bestraft. Vervolgens heeft AZ het duel naar zich toegetrokken en ook niet meer uit handen gegeven. Martens zorgde met zijn vrije trap voor het eerste doelpunt. Hij plaatste de bal onbedoeld op de rug van de tegenstander en daardoor vloog de bal het doel in.

In de tweede helft ging AZ gewoon door en wist het al snel de score te verhogen doordat Viergever de bal vanuit een corner tegen de touwen kon koppen. Vanaf dat moment is AZ nauwelijks nog in gevaar geweest en kon de score eigenlijk veel hoger uitvallen. Helaas waren de Alkmaarders niet scherp genoeg voor het doel, zo wist Berghuis enkele 100% kansen niet te verzilveren.

12 Comments

 1. Fabian

  27 oktober 2013 at 16:31

  Wij staan (gedeeld) bovenaan!! 😛

  Hoe gek kan het lopen in de Eredivisie, uiterst productief gespeeld

 2. Pietje

  27 oktober 2013 at 16:43

  Echt heerlijk en tegelijk ook onverwacht.
  Als er maar punten blijven worden verspeelt dan maar sneaky kampioen worden? 😉

 3. Mike

  27 oktober 2013 at 17:09

  EINDELIJK STRIJD !!!!!!! Met strijd kom je ver in de eredivisie en dit ontbrak de vorige uitwedstrijden. Goede pot al had het wel 3-0 moet worden dat is alleen jammer. Maar het gaat de goed kant op LEKKER BOYS !!!!!!!!!! Nu al weer zin in volgende week eerste achilles en ADO oprollen en dan die schapen slachten ;)!!!!!!!

 4. AZ4Altijd

  27 oktober 2013 at 17:21

  Mooie 3 punten en knap dat we eindelijk eens na midweekse EL wedstrijd UIT gewonnen hebben.

  Alleen jezus wat stonden onze supporters stil in het uitvak. Blijf dan thuis.

 5. Azmanu

  27 oktober 2013 at 17:47

  Wuytens was dramatisch. Verder iedereen een voldoende. Geen echte uitschieters. Bonuspunten zou ik deze punten van vandaag noemen.

  • Jeroen

   27 oktober 2013 at 18:53

   Wuytens valt inderdaad geregeld door de mand. Misschien toch Viergever zijn plekje teruggeven en Haps op links?

   Gouweleeuw stemt mij overigens wel erg tevreden. Natuurlijk maakt hij wel eens een foutje, maar ik vind het echt een goede aanwinst.

   • oma

    28 oktober 2013 at 07:10

    die past zich net gooed aan.
    maar wuytens maar op de bank en viergever op die plek haps op links

 6. Leo

  27 oktober 2013 at 18:42

  Blij met een uitzege, dat is te lang geleden (RKC). N degelijke winst zonder echt goed voetbal te spelen. Veel spelers van AZ ver onder normaal niveau. Dieptepunt onze invaller Berghuis. Hij speelde als n zeer natte krant. Gelukkig hebben we Martens, door weer 2 assists van onze aanvoerder staan we nu op de derde plaats.

 7. woonwagenpower

  27 oktober 2013 at 18:46

  Een professionele overwinng, we hadden soms een gelukkige keus van de scheidsrechter Jansen, maar andersom werd er bij AZ onterecht voor buitenspel gefloten, van een bal van Martens op Gudmunson.
  Ik vond het goed van de scheidsrechter Jansen dat hij zonder kaarten de wedstrijd heeft geleid.
  Uiterst tevreden met het resultaat en de inzet.

  • Jeroen

   27 oktober 2013 at 18:51

   Zeker tevreden over AZ. Ondanks dat we donderdag nog Europees hebben gespeeld, zag ik weinig tot geen vermoeidheid. Heeft toch geholpen dat Advocaat iedereen vrijdag rust heeft gegeven.

   Ook leuk om te zien dat alle concurrenten punten hebben verloren dit weekend!! 😀 Beter een weekend afsluiten kan bijna niet.

 8. Gerrit Vooijs

  27 oktober 2013 at 18:55

  Eindelijk laat AZ bij vlagen zien dat het kan en vooral durft te voetballen !
  Dit was de beste uitwedstrijd sinds heel lange tijd.
  Toch moeten we vast stellen dat Wuytens alles doet behalve solide verdedigen. Ook vandaag is hij zijn man meer malen kwijt of hij duwt hem in de 16m omver.

  Nee, Gouweleeuw moet over uren draaien en gelukkig knijpt Viergever goed naar binnen om Gouweleeuw te assisteren.
  Ik was zeer gecharmeerd van Haps en het duo Gouweleeuw / Viergever.
  Als tussenstap zouden Viergever en Wuytens eens van positie kunnen wisselen.

  Compliment voor Roy Beerens die met grote afstand de beste speler was.

 9. AZformallyknownasAZ

  27 oktober 2013 at 23:35

  Fijne overwinning. Strijd heeft deze mooie overwinning opgeleverd. Ik heb het weer gezien. Die absolute wil om te winnen. Het levert keer op keer op.

  Even voor de finetuning. Ik denk dat lange Jan zijn plaats gaat verspelen aan Nick Viergever. Ik ben ook voor Haps op de linksback positie. Dan wordt AZ nog weer wat sterker. Ik ben benieuwd hoe Advocaat het ziet.

  Nog even kijkend naar de statistieken. AZ heeft de meeste wedstrijden gewonnen in deze competitie; 6 x. Eigenlijk is AZ dus de echte koploper. Wie had dat gedacht voor dit weekend?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *