Rust teruggekeerd bij AZ

By
Updated: oktober 25, 2013

Na een aantal turbulente weken lijkt de rust bij AZ teruggekeerd. Eind september werd Gertjan Verbeek, daags na de knappe thuisoverwinning op PSV, verrassend op straat gezet. Ruim twee weken later werd Dick Advocaat aangesteld als de nieuwe trainer.

De directie van AZ gaf te kennen dat er geen samenwerking meer mogelijk was tussen de spelersgroep en Verbeek. “Misschien is de houdbaarheidsdatum met mijn persoonlijkheid tegenwoordig iets sneller verlopen”, zei Verbeek in een eerste reactie. “Wel vreemd dat ik zelf weinig heb gemerkt van onrust onder de spelers. En de resultaten zijn goed. Ik wens de volgende trainer veel succes.”

Zijn opvolger Advocaat erkent dat hij ook een dominante trainer is die hard kan zijn voor zijn spelers. ”Verbeek is wel een andere persoonlijkheid dan ik. Er komt altijd een moment dat jouw methode niet meer werkt. Ik ben ook dominant, maar ik vertel het allemaal waarschijnlijk toch op een iets aardigere manier.”

Ongeslagen status voor Advocaat

Advocaat heeft goede resultaten gehaald in zijn eerste twee wedstrijden bij AZ. Na de winstpartij afgelopen weekend tegen sc Cambuur, hebben de Alkmaarders op donderdagavond één punt overgehouden aan het Europa League duel met Shakhter Karagandy. Johann Berg Gudmundsson zorgde voor de treffer aan AZ-zijde.

Verdediger Jeffrey Gouweleeuw liet weten te kunnen leven met een gelijkspel. ‘’Met een 1-1 in een Europees uitduel zijn veel ploegen tevreden. In dit toernooi gelden nou eenmaal andere wetten dan in de Eredivisie. Dus wij staan hier ook niet met boze gezichten. Er zat meer in, maar met een gelijkspel zijn we tevreden. Het was een terechte uitslag. Tegen deze ploeg en Maccabi Haifa moeten we het thuis gaan afmaken. Dan spelen we op vertrouwde grond en staat het publiek achter ons.’’

Focus op PEC Zwolle

Vrijdagmorgen zijn de spelers weer geland op Schiphol en kan de voorbereiding op het Eredivisieduel met PEC Zwolle beginnen. Voordeel voor AZ is dat de ploeg in Astana op een kunstgrasmat speelde en dit is ook de ondergrond in het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle. Onwennigheid mag dus geen excuus zijn aankomende zondag. Ook eventuele vermoeidheid is geen excuus voor trainer Dick Advocaat. ‘’Het zijn allemaal grote, jonge en gezonde kerels dus die moeten makkelijk in staat zijn om in twee dagen te herstellen.’’

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ wordt op zondag 27 oktober om 14.30 uur afgewerkt in het IJsseldelta Stadion. Zwolle staat na tien speelronde nog altijd op een knappe derde plaats met achttien punten, terwijl AZ op plaats acht staat met twee punten achterstand op de Zwollenaren. Dit betekent dus dat AZ bij een uitoverwinning over PEC Zwolle heen gaat op de ranglijst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *