Advocaat kan leven met gelijkspel tegen Karagandy

By
Updated: oktober 24, 2013

AZ speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Shakhter Karagandy. Trainer Dick Advocaat kon leven met het resultaat.

“De eerste tien minuten hebben we lopen slapen. Ze speelden hoge ballen en gingen de strijd aan. Daar hadden we het even moeilijk mee. Gaandeweg de wedstrijd kwamen we beter in ons spel”, was het relaas van trainer Advocaat na afloop aan RTL.

“Na rust zijn ze eigenlijk niet meer gevaarlijk geweest. Het is geen geweldige ploeg, maar fysiek stonden ze hun mannetje. Ik hoop dat we iedere week beter worden.”

Door het gelijkspel springt PAOK Saloniki (dat met 3-2 won van Maccabi Haifa) over AZ naar de koppositie in de groep. PAOK heeft zeven punten, AZ volgt op vijf. Shakhter staat op twee, Maccabi Haifa heeft slechts één punt. Bron: Goal.com

20 Comments

 1. oldfan

  25 oktober 2013 at 08:07

  Hoewel ik niet zo heb genoten van de wedstrijd waarin we nog steeds laten zien dat we niet in staat zijn om goed voetbal op de mat te leggen erger ik me vooral aan de tv-uitzending.
  De mensen die een deskundig commentaar moeten leveren en analiseren hun vak is hebben hun uiterste best gedaan om de club AZ en de spelers neer te halen.
  In het verleden adverteerde het bedrijf van de voorzitter nogal veelvuldig in het blad VI.
  Tegenwoordig moet het elftal inboeten met spelers op niveau en wordt er niet meer geadverteerd.Blijkbaar zijn we dus nu vogelvrij verklaard want je kunt er een wedje op afsluiten dat de heren hun best doen alles af te maken wat Alkmaars is. Dus voortaan alleen de wedstrijd bekijken en geen voor – rust- en nabeschouwing meer kijken. Alleen nog de wedstrijd hoewel alleen als die valt aan te zien. Komende donderdag dan maar weer naar ons eigen stadion, zonder studiocommentaar. Alleen daar verheug ik me al op. Nu AZ nog want ik weet zeker dat ze veel beter kunnen.

  • Jeroen

   25 oktober 2013 at 09:51

   Ik heb al heel lang geleden de hoop opgeven op goede analyses en kijk daarom nooit voor- tussen- en nabeschouwingen. Zo irritant! Volgens mij ben ik ook de enige Nederlandse man die dus een hekel heeft aan VI, Derksen en al die andere voetbal praatprogramma’s. Dat VI toen een prijs had gewonnen is heel teleurstellend. Dat betekent echt dat we diep, maar dan ook heel diep zijn gezonken qua TV programma’s.

   • woonwagenpower

    25 oktober 2013 at 10:07

    Zo heb ik veel moeite met J v Halst, altijd achteraf vertellen hoe het moet, of had moeten gaan, ik dank je de koekoek , dat is wel erg makkelijk en goedkoop.
    Wat heeft meneer J v Halst zelf gepresteerd?
    Het eerste van die club met die grote bek uit de hoofdstad?
    een middelmatige speler, gaat nu vertellen hoe het moet , of hij het zelf allemaal gepresteerd en uitgevonden heeft.
    Daarnaast stak hij zijn geld in een bedrijf, en kocht zo een plaats bij de directie, van een bedrijf dat lak aan de wet had, genaamd reductieverzuim, regelmatig, wat zeg ik, het was scheer in inslag dat ze de regels aan hun laars lapten, mensen die ziek thuis lagen onder druk zetten, om weer aan het werk te gaan, op een manier die helemaal tegen de regels was,en nu de wijsneus uithangen .

 2. i.pjotr3

  25 oktober 2013 at 09:02

  Wederom een draak van een europese wedstrijd.
  Man man man, wat was die wuytens weer slecht. Wint koppens niet een duel en opbouwend kan hij alleen maar breed of gevaarlijk terug op de keeper.
  Tijd voor viergever terug in het midden, en een echte linkervleugerverdediger, want ook viergever kan mij daar niet bekoren.
  Het positieve is wel dat we bij winst volgende wedstrijd (en paok ook) geplaatst zijn voor de volgende ronde.
  Eerst maar weer zondag de sinterklaas uit hangen bij PEC. Helaas ga je er aan wennen na een europese wedstrijd.

  • woonwagenpower

   25 oktober 2013 at 09:27

   Sinterklaas uithangen?
   Pas na het laatste fluitsignaal is de strijd gestreden.
   Ik vind wel dat Advocaat bij sommige wel wat peper in hun reet mag stoppen.
   Ik acht AZ niet kansloos tegen dat misselijke clubje bij de ijssel.
   Ik kan me nog goed herinneren , dat in het seizoen 87/88 de laatste speel ronde beslissend was wie er zou degraderen.
   Als dat ijsselclubje, of palingclubje zou verliezen bleef AZ in de Eredivisie, maar het lot wou nou eenmaal dat ze op die dag tegen elkaar mochten spelen, ijssel en paling clubje hadden allebei genoeg aan 1 punt om degradatie te ontlopen, in dat geval zou AZ degraderen.
   En?
   je raad het al het werd een gelijk spel tussen deze onsportieve, misselijke clubjes. De supporters werden belazerd, ze kwamen voor voetbal, maar het was nog trager dan een schaak spel!
   Over matchfixing gesproken,(25 jaar geleden) dit lag er zo dik bovenop , dat dit van te voren afgesproken werk bleek te zijn.
   Ik zal dit nooit vergeten. Helaas mocht AZ verder in de eerste divisie, maar gelukkig zijn we terug gekomen , en hoe?
   We zijn kampioen geworden, beker gewonnen en spelen al jaren Europees voetbal.
   AZ laat die ijssel-gangers een poepie ruiken, stel ons niet teleur,
   maak gehakt van ze, gooi ze de ijssel in, AZ SUCCES!

 3. AZ WOMAN

  25 oktober 2013 at 09:37

  AZ laat de Ijssel overstromen door de tranen van die huilebalken, de drolle van zwolle.

 4. Oud

  25 oktober 2013 at 10:18

  Naast Wuytens was vooral ook Martens dramatisch, die heeft echt geen pepernoot meer geraakt sinds hij de trainer heeft helpen wegwerken. Ik ben benieuwd hoeveel krediet hij heeft bij Dickie.

  • i.pjotr3

   25 oktober 2013 at 10:49

   heel veel krediet, al zou ik Marcus wel eens op 10 zien willen spelen, deed hij vroeger bij zijn noorse cluppie ook.

   • Jeroen

    25 oktober 2013 at 10:53

    Ja het is wel zonde voor de ontwikkeling van Henriksen. Het is allemaal wel leuk om Martens achter de spitsen te zetten en Gudmundsson op links, maar de kans is erg groot dat beide spelers komende zomer vertrekken. Dus waarom niet gewoon Henriksen op 10 en desnoods Martens op links. Ik snap dat je het beste elftal wilt opzetten, maar we moeten niet de ontwikkeling vergeten van spelers die nog een langdurig contract hebben.

  • Gerrit Vooijs

   26 oktober 2013 at 12:54

   Nou, ik vond Mattias Johansson dramatisch starten. Elk duel verloor hij en dat kan. Maar dan moet je wel knokken om die bal terug te krijgen of de voorzet er uit te halen.
   Beide deed Mattias niet want bij bal verlies keek hij met de armen over elkaar ( bij wijze van spreken dan he ) hoe Gudelj en Gouweleeuw voor hem de kastanjes uit vuur moesten halen. Bij de goal zie je Mattias opnieuw angstig toekijken hoe zijn man gaat scoren zonder dat hij ook maar iets onderneemt. Treurig gewoon.

   Gaandeweg de eerste helft herstelde Mattias zich maar zijn starthouding had rampzalige gevolgen.
   Hij mag Esteban wel persoonlijk bedanken dat het bij 1-0 bleef.

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 oktober 2013 at 12:46

  Als AZ in Zwolle wéér een zeperd heeft, na een EL wedstrijd, wat is dan de conclusie die we mogen trekken? Ligt het dan aan de trainer, de conditietrainer of de “meisjes”, zoals De echte supporter ze noemt? En aan wie het ook mag liggen, wat zijn dan de consequenties? Ik hoop op het beste maar de berichten zijn niet hoopvol.

 6. AZformallyknownasAZ

  25 oktober 2013 at 15:42

  Ik kan mij helemaal vinden in jullie commentaar op die muppets vanVI . Die druipsnor en die hikkende zelgenoegzame gijpbril zijn zeer negatief in hun commentaren. Je kunt dit moeilijk neutrale journalistiek noemen. Ze hebben gewoon een teringhekel uit alles wat uit Alkmaar komt. En eigenlijk hebben ze een hekel aan iedereen want niemand wordt gespaard. En wat hebben Derksen met zijn verschrikkelijke doorgepafte verlopen harses en van der Gijp, de feestende voetballer dan allemaal bereikt. Ze hebben nog nooit van normen en waarden gehoord. En als de Nederlandse voetbalcultuur door hun vertegenwoordigd zou moeten zijn,met hun gore neerbuigende commentaren waarin Louis van Gaal bijvoorbeeld wordt afgeschilderd als een gevaarlijke gek, Nederlandse voetbalclubs die tenminste Europees spelen genadeloos worden neergesabeld en beschimpt zou je toch heel erg diep schamen. Ik moet er niets van hebben van die walgelijke personages. Ze mogen ze van mij op een platte kar door Nederland voeren en bekogelen met rotte tomaten. Ik begrijp niet dat dergelijke programma’s nog worden uitgezonden. Zonde van de zendtijd en een belediging voor mogelijke kijkers. Zo dat lucht op.

  AZ komt er wel. Dit zijn heel lastige wedstrijden. En alleen de afstand is al ridicuul. Ieder punt dat je mee neemt is al vanuit dat soort oorden. In de thuiswedstrijd op techniek, souplesse en uithoudingsvermogen deze tegenstander verpletteren en de 3 punten bijschrijven

 7. Gerrit Vooijs

  25 oktober 2013 at 20:47

  Ik kan er ook mee leven. AZ had zeker in de 2e helft de controle maar durfde niet voor de 2-1 te gaan. Zeer waarschijnlijk bang om het punt te verliezen.
  Europees gezien heeft AZ goede zaken gedaan en kan het nu thuis afmaken.

  Advocaat kan niet in 1week AZ van een lelijk eendje in een zwaan veranderen.
  Zondag moet AZ weer een stapje kunnen zetten door 1 punt uit Zwolle mee te nemen.

  Als dat lukt gaat iedereen er echt in geloven en zal AZ elke week iets beter gaan voetballen.:-)

 8. woonwagenpower

  26 oktober 2013 at 06:50

  Een punt uit bij Zwolle , is leuk, maar het moet toch lukken om drie punten te pakken.
  Zwolle voetbalt makkelijk, spelen thuis, hebben het voordeel dat ze gewend zijn aan kunstgras, maar ik acht AZ niet kansloos op een overwinning.Dat geeft een beetje voldoening, na die wedstrijd in 87/88 de 0-0 met Volendam, AZ degradeerde daardoor naar de eerste divisie.

  • Gerrit Vooijs

   26 oktober 2013 at 12:24

   Je geeft zelf al aan waarom AZ aan Zwolle de handen vol gaat hebben.
   Dat geldt al voor een AZ zonder Europese trip. Dus laten we blij zijn als AZ tegen deze goede tegenstander de vicieuze cirkel van verlies na midweekse inspanning kan doorbreken.

   Ik teken in deze fase van opbouw voor een gelijkspel. Na de winterstop als Zwolle op bezoek komt na een Europese donderdag zullen ze er van lusten 🙂

 9. AZformallyknownasAZ

  26 oktober 2013 at 13:10

  PEC Zwolle mist flink wat basisspelers. Dus we mogen best eens van eigen kracht uitgaan en de wedstrijd naar ons toetrekken. De echte wil om deze wedstrijd te winnen, daar komt het op aan. Veel strijd en enthousiasme er in stoppen. Dat heb ik eerder gezien tegen AJAX en PSV. Dus waarom zou dat deze keer niet mogelijk zijn.

  Ik hoop dat Advocaat een bijdrage kan leveren om met deze wedstrijd het slechte uitimago weg te poetsen. AZ go for it!!!
  . .

 10. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 oktober 2013 at 13:16

  http://www.ad.nl/ad/nl/5610/Eredivisie/article/detail/3533705/2013/10/26/Bewezen-groter-thuisvoordeel-op-kunstgras.dhtml
  Dus AZ zal de borst nat moeten maken en er een schepje bovenop doen om Zwolle te verslaan.

 11. Gerrit Vooijs

  26 oktober 2013 at 22:40

  Heerenveen en Twente verloren, Ajax gelijkgespeeld.
  AZ staat met 1 wedstrijd voor de boeg 3 punten achter op Twente en Ajax en dat na 11 wedstrijden.
  De toto voorspellen is een niet te winnen kansspel.

  Staat AZ morgen gedeeld 1e ???? 🙂

  • oma

   27 oktober 2013 at 08:37

   het zal wel net zo triest worden als het weer,op het ogenblik.
   somber en regen.

 12. Gerrit Vooijs

  27 oktober 2013 at 12:58

  Nou oma, het is droog in Zwolle en er trekt om half 3 een buitje over het stadion. Maar de wind zal flinke invloed hebben. Hoekschoppen kunnen er zomaar inwaaien dus hopen dat Esteban zich niet laat verrassen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *