AZ houdt stand in Kazachstan

By
Updated: oktober 24, 2013

Trainer Dick Advocaat heeft met AZ stand gehouden in Kazachstan. Bij Shakhter Karagandy werd het donderdagavond in de strijd om de Europa League 1-1.

AZ keek al vroeg tegen een achterstand aan nadat de defensie van de Alkmaarders zich liet verrassen door een verre inworp. Daaruit kon Andrei Finonchenko in de 11e minuut binnenkoppen.

Het was een klein wonder dat AZ voor rust slechts een treffer moest incasseren. Vooral Sergei Chizjnitsjenko mocht zich aanrekenen dat hij niet scoorde. De spits stuitte tot twee keer toe op AZ-doelman Esteban en presteerde het ook om de bal zo’n meter voor het doel nog over de lat te schieten. Wat dat betreft kon Karagandy een voorbeeld nemen aan de effectiviteit die AZ na 26 minuten etaleerde. Johann Berg Gudmundsson promoveerde in de 26e minuut de enige mogelijkheid voor rust tot de gelijkmaker. De counter was snel en doeltreffend.

AZ had halverwege de tweede helft nog een uitstekende kans op de volle drie punten, maar Shakhter Karagandy haalde de bal van de lijn. Roy Beerens schoot in de blessuretijd nog vlak langs de paal.

Halverwege de groepsfase heeft AZ 5 punten verzameld, tegenover Shakhter Karagandy slechts 2. PAOK Salonik (4 punten) en Maccabi Haifa (1 punt) treffen elkaar donderdagavond nog in Griekenland. Bron: Telegraaf.nl

One Comment

  1. woonwagenpower

    25 oktober 2013 at 09:34

    Europees ongeslagen, menig club zou hier voor tekenen wat resultaat betreft.
    Alleen heb ik regelmatig het gevoel dat we de grip op de wedstrijd verliezen, ik mag hopen dat Advocaat genoeg ervaring heeft omdat gevoel bij me weg te halen, want dan zit ik ook wat ontspannender te kijken, en kan ik misschien zonder een onzeker gevoel de wedstrijd ingaan.
    Advocaat laat je ervaring spreken, en geef de supporter de rust, maar met gezonde wedstrijd spanning!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *