Advocaat ziet geen reden om te wisselen

By
Updated: oktober 24, 2013

Advocaat is erg tevreden over zijn spelersgroep. ‘Met dit jonge team kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken.’ Dat is ook het doel van vanavond. ‘Dit soort wedstrijden is goed om ervaring op te doen. Voor veel jonge spelers zijn deze omstandigheden nieuw, daarvan kunnen ze alleen maar leren. Ik zie geen reden om veel te wisselen in de opstelling. Er is geen speler gekomen met fysieke klachten.’

Ondanks de onbekende tegenstander, heeft Advocaat wel een goed beeld van de Kazachstaanse club. ‘Karagandy heeft een goed team. Ze hebben hier met 2-0 van Celtic gewonnen. Dat zegt wel iets. Het had weinig gescheeld of ze speelden nu in de Champions League.’

Overigens is er wel een voordeel voor AZ om nu te spelen tegen Karagandy. Ze hebben namelijk ook kunstgras, net zoals PEC Zwolle wat aankomende zondag de tegenstander is. ‘Dat is even wennen, want de bal gaat sneller en de controle duurt iets langer. Daarop moeten we inspelen. Het kan zelfs een voordeel zijn richting zondag. Dan spelen we tegen PEC ook op zo’n veld. Zijn we alvast gewend.’

One Comment

  1. i.pjotr3

    24 oktober 2013 at 20:19

    Wordt tijd dat Advocaat zijn lensen in doet,
    Elke blinde kan zien dat wuytens alleen maar breed kan passen en als een sissi de duels in gaat. Viergever heeft nog minder laten zien als linksback in 10 wedstrijden dan Haps in een halve wedstrijd tegen psv.
    Viergever voor wuytens was een verademing tegen psv.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *