AZ spelers teruggeplaatst naar Jong AZ

By
Updated: oktober 22, 2013

AZ heeft Eli Babalj, Raymond Gyasi, Thom Haye, Jonas Heymans, Wesley Hoedt, Thomas Lam en Joris van Overeem voorlopig naar Jong AZ overgeheveld. Dit acht de club beter voor de ontwikkeling van de spelers. Bij Jong AZ kan individualistischer aandacht aan de talenten worden besteed.

In de praktijk betekent dit dat het zevental spelers op Sportcomplex ’t Lood met de grootste talenten van AZ Onder 19 gaat trainen, onder leiding van Reinier Robbemond. Deze groep vormt – aangevuld met wisselspelers van de eerste selectie – ook de wedstrijdselectie van Jong AZ.

AZ gaat in de loop van het seizoen bekijken welke progressie de spelers individueel maken. Dan wordt bepaald of de speler in kwestie een vaste plaats in de A-selectie van trainer Dick Advocaat kan krijgen. Bron: AZ.nl

10 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  22 oktober 2013 at 22:52

  Lekker hoor. Daar gaan onze wensen om meer jeugdspelers in te passen Dit is heel onverstandig. Je hebt een brede selectie nodig in zo’ n zwaar seizoen. Maar goed dat moet de club dan zelf maar ondervinden.

 2. oldfan

  23 oktober 2013 at 08:20

  Nu werd het de jeugdspelers makkelijk gemaakt ze hadden toch al het eerste gehaald. Nu moeten ze zich zelf bewijzen om er bij te komen, een goede zaak want dat zorgt voor ontwikkeling.

 3. AZformallyknownasAZ

  23 oktober 2013 at 08:51

  Ze hebben het eerste nooit gehaald dat is het probleem. Hoe kun je jezelf ooit bewijzen als je nooit wordt opgesteld. Kijk naar Haps. Een keer opgesteld gelijk indruk gemaakt. En daarna??. Zien we hem ooit weer terug? Of duikt hij straks bij FC Groningen op als Wijnaldum naar FC Twente is vertrokken?

 4. Dedie

  23 oktober 2013 at 09:44

  Teruggeplaatst naar Jong AZ maar gaan trainen bij Onder 19? Wat is dat nou voor onzin. Ze kunnen beter zeggen dat die spelers zijn teruggeplaats naar de beloften. Jong AZ wordt getraind onder Dennis Haar en niet onder de Onder 19 trainer.

 5. Leo

  23 oktober 2013 at 12:48

  Trainen met een selectie van 30 man is inderdaad niet echt ideaal. Dat AZ zijn jeugdspelers niet hoeft op te stellen komt omdat de kwaliteit van de 1e 18 spelers voor AZ 1 hoog genoeg is. Hopelijk kan de verhuur van talentvolle spelers aan andere clubs bijdragen aan het verhogen van hun niveau zodat ze sterker terug komen bij AZ en dan wel in AZ kunnen terechtkomen.

 6. Gerrit Vooijs

  23 oktober 2013 at 19:26

  Advocaat zorgt voor duidelijkheid. Onder Gertjan konden zij meetrainen en de illusie hebben dat zij kans maakten op een invalbeurt.
  In de praktijk kwam daar niets van terecht omdat Verbeek aan 14 man genoeg had. De basiself + Gudmundsson – Berghuis en Overtoom.( tussen de 65e – 75e minuut).
  De rest trainde dus voor spek en bonen mee. Alleen Ortiz werd overgeheveld naar de eerste 14 toen het gemor via protestacties tot Verbeek doordrong.

  Nu is er duidelijkheid. Keihard trainen en beter worden. Hard maar eerlijk !

  • Dedie

   23 oktober 2013 at 20:35

   Onder Verbeek hebben AZ1 en Jong AZ gezamenlijke trainingstijden behalve als AZ1 een wedstrijd heeft. Dennis Haar is de trainer van Jong AZ. Nu moeten deze 7 jeugdspelers meetrainen met de Onder19 selectie – dat is toch anders dan Jong AZ? Daarom is het onzin om te zeggen dat deze spelers worden overgeheveld naar Jong AZ terwijl in praktijk zijn ze gewoon teruggeplaatst naar Onder 19. Jong AZ is de selectie met AZ1 reserves en spelers die dichtbij zitten bij de eerste. Dat is toch heel anders dan meetrainen met een hele andere niveau – Onder 19?

   • Dedie

    23 oktober 2013 at 20:39

    En niet zeggen dat deze jonge spelers geen kans hadden bij Verbeek – als er een basisspelers geblesseerd of geschorst is, komt altijd een speler bij deze reserves/Jong AZ in de AZ1 selectie. Lahm, Haps, Overeem, Lewis, o.a. hadden een plaats bij de selectie. De reserves/JA konden ook meedoen in de voorbereidings. Nu moeten ze ineens bij de Onder 19 die totaal heel anders is dan Jong AZ.

    • Gerrit Vooijs

     24 oktober 2013 at 08:21

     Ik zal het iets anders formuleren. De selectie die nu overblijft hebben allemaal een kans om zich in de basis te spelen via een scherpe invalbeurt. Ridgeciano Haps is daar een voorbeeld van, hij blijft voorlopig bij de selectie.
     Henriksen en Elm zijn de eerste slachtoffers. Maar muv de de doelman moeten alle spelers zich nu waarmaken.

     Dat was onder Verbeek anders. Maar ik kan mij voorstellen dat het voor Lam een klap is ondanks dat hij al maanden geen kans meer heeft gehad. Hij zet nu 1 stap terug en zal er op karakter 2 vooruit moeten maken anders valt hij definitief af.

 7. woonwagenpower

  24 oktober 2013 at 07:20

  Ik kan me voorstellen dat het een teleurstelling is voor diegene die terug geplaatst worden, maar Dick Advocaat heeft genoeg ervaring om te weten waar hij mee bezig is.
  Ik hoop wel dat Dick Advocaat deze en andere jeugd spelers niet uit het oog verliest, maar wanneer het nodig is, en het kan, dan deze spelers wel een kans geeft.
  Verder is het natuurlijk nu aan deze jongens om te laten zien dat Dick Advocaat zich vergist heeft, en zich terug te vechten in de eerste selectie.
  Verder wil ik nog even kwijt dat ik heel blij ben met het besluit van de Uefa dat de club uit Kazachstan geen onschuldig schaap meer mag ritueel slachten als zogenaamd offer voor de wedstrijd!
  Zo’n arm, onschuldig dier wordt gespaard gelukkig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *