Voormalig Chelsea speler Nielsen op proef bij AZ

By
Updated: juli 12, 2009
Voormalig Chelsea speler Nielsen op proef bij AZ

De kans bestaat dat AZ aankomende maandag opnieuw een Scandinavisch talent contracteert. Deze week had AZ de 19-jarige Deen Morton Nielsen op proef. Afgelopen woensdag wist hij direct twee keer te scoren en gisteren tijdens het gewonnen oefenduel tegen Haarlem liet hij opnieuw zien dat hij een voetballer is met toekomst.

Koeman is wel gecharmeerd van zijn trap en scorend vermogen. Toch denkt Koeman dat de jonge leeftijd wel eens in zijn nadeel kan gaan werken.

Volgens de oefenmeester mag je de jonge speler niet vergelijken met El Hamdaoui of Dembelé, dit vanwege het feit dat de jeugdinternational pas 19 jaar is. “Je vraagt en verwacht vaak heel snel iets van een 19-jarige speler, maar hij heeft wel degelijk een toekomst voor zich. Je moet hem afzetten tegen andere spelers uit de jeugd en uiteindelijk moet je daar een keuze in maken”, aldus Koeman.

Komende maandag zal zien of AZ hem een contract gaat aanbieden. Vanwege de hoeveelheid aanvallende spelers in de selectie zal Nielsen worden gehaald voor de toekomst.

Afgelopen seizoen stond Nielsen nog onder contract bij Chelsea, maar vanwege het vooruitzicht van weinig speelminuten heeft hij zijn contract laten ontbinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *