Stewart: ‘Dick is de nummer één in deze situatie’

By
Updated: oktober 16, 2013

Eerder vandaag is Dick Advocaat aangesteld als de nieuwe trainr van AZ. In Alkmaar neemt hij de rol over van de onlangs ontslagen Verbeek. Voor Dick een complete verrassing, maar volgens Stewart een logische, en bovendien, enige keus voor AZ.

‘Voor mij is het een verrassing dat ik hier zit. Ik zou eigenlijk gaan voor een nationaal elftal en toen kwam AZ. Ik was eigenlijk ook niet van plan om in Nederland aan de slag te gaan’, aldus de nieuwe trainer van AZ. ‘Vrijdag kwam AZ en toen begon het te kriebelen. Het is een ideaal moment om in te stappen. Ik ken de spelersgroep via de tv. Het is een leuk en talentvol elftal. Ik ben benieuwd wat we kunnen bereiken met deze ploeg. De verschillen in de Eredivisie worden in ieder geval steeds kleiner.’

Stewart is erg content met de nieuwe trainer. ‘Wij hebben maar met één man onderhandeld en dat is Dick. Elke dag hebben wij ons verbaasd over de namen die rond gingen. Dick is de nummer één in deze situatie.’

7 Comments

 1. De echte supporter

  16 oktober 2013 at 18:40

  Steward het kan me niet schelen of je je gelijk wil halen…. Ik ben wel tevreden met deze oplossing

 2. Michiel

  17 oktober 2013 at 09:12

  Jep, en na het WK kan Van Gaal weer aan de slag bij AZ 🙂

  • i.pjotr3

   17 oktober 2013 at 16:20

   Van basten met nieuwe assistent komt het nieuwe seizoen!

 3. Gerrit Vooijs

  17 oktober 2013 at 21:36

  AZ heeft nu garantie voor stabiliteit en rust binnen gehaald. Voor het nieuwe seizoen liggen alle opties voor een nieuwe sterke trainer open mits………. er weer Europees voetbal wordt gehaald.

  Dat zal niet makkelijk worden als Nederland een plaats moet inleveren door de zeer slechte Europese resultaten van dit lopende seizoen.

  Zeer waarschijnlijk gevolg: om zich te plaatsen voor Europees voetbal moet AZ dit seizoen bij de eerste 4 eindigen of de Beker winnen……. Dat zal echt niet makkelijk worden.

  Dick heeft dus wel degelijk een stevige druk op zijn schouders.

 4. kaazie87

  18 oktober 2013 at 17:00

  Basiself of basis van de training:
  Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Henriksen, Ortiz; Beerens, Jóhannsson, Martens

  neeee geen beerens op rechts aub, zie toch veel liever gudmondsson wat jullie?
  ik denk wel dat als er iemand slecht speelt advocaat hem zo linea directa naar de kant, dat zal wel ff wennen zijn, verbeek wachte altijd tot de 70e min. die 3 op het middenveld zie ik wel zitten alleen zou ik henriksen wel links op het middenveld willen zien aan de andere kant denk ik dat hij van advocaat meer ruimte krijgt om mee te voetballen

 5. AZformallyknownasAZ

  18 oktober 2013 at 18:11

  Als Advocaat goed opgelet heeft speelt Gudmundson i.p.v. Beerens. De laatste is namelijk hopeloos uit vorm. Ik las ook dat je bij zijn werkwijze niet moet afgaan op de training. Het kan zijn dat Advocaat pas vlak voor de wedstrijd zijn opstelling bekend maakt. Dit doet hij mede om alle selectiespelers gefocust en scherp te houden. Daar zit wat in volgens mij.

  • i.pjotr3

   18 oktober 2013 at 22:23

   Kleine toevoeging….Viergever voor wuytens,(kan alleen maar tikkie breed) en geef Haps maar meer speeltijd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *