Advocaat: ‘Er zit nog veel rek in deze spelersgroep’

By
Updated: oktober 16, 2013

Dick Advocaat nam zich na zijn recente afscheid bij PSV plechtig voor dat hij alleen nog maar een nationaal elftal wilde trainen. „Maar toen belde vrijdag plotseling AZ”, zei de 66-jarige Hagenaar woensdag toen hij voor de tweede keer in zijn loopbaan als hoofdcoach van de tweevoudig kampioen uit Alkmaar werd gepresenteerd. „Toen ging het toch kriebelen.”

Advocaat vroeg 2 dagen bedenktijd en stemde toe voor een verbintenis tot aan het einde van het seizoen. „Dat kwam omdat ik nog met een land in gesprek was”, aldus de ervaren oefenmeester. „Maar de mensen daar konden nog geen uitsluitsel geven. Bij AZ heb ik in het seizoen 2009/2010 ruim 5 maanden fantastisch gewerkt. De mensen hier, de warmte, alleen voor AZ wilde ik een uitzondering maken. Want ik heb vier mooie buitenlandse clubs, waaronder een hele grote, afgewezen.

”Advocaat wil met AZ Europees voetbal afdwingen, net als 4 jaar geleden. „Daarnaast wil ik aanvallend en attractief voetbal spelen”, zei hij. „Ik wil een ploeg zien die met plezier voetbalt. Ik heb veel wedstrijden van deze club op televisie bekeken en ik denk dat er nog veel rek in deze spelersgroep zit. Het is een fit elftal. De verschillen in de eredivisie worden steeds kleiner. Ik ben benieuwd tot hoe ver we kunnen reiken.”

Stewart

Stewart erkende dat de voorkeur van AZ naar een coach voor de lange termijn was uitgegaan. „Maar als de structurele oplossing niet voor handen is, dan moet je naar de nummer 1 van nu gaan.”

Stewart wilde niet ingaan over de contacten van AZ met Fred Rutten. „Ik ga niet in op namen, maar we hebben wel een aantal mensen gebeld om te kijken of die interesse hadden. We zijn echter alleen met Advocaat om tafel gaan zitten.” Bron: Telegraaf

7 Comments

 1. De echte supporter

  16 oktober 2013 at 18:39

  Ik snak ook naar het aanvallend spel van az. Ik vertrouw erop dat advocaat dat voor elkaar gaat krijgen.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   16 oktober 2013 at 21:15

   Als we het aantal doelpunten van PSV van vorig seizoen bekijken mag je er op vertrouwen.

 2. Oud

  16 oktober 2013 at 19:21

  Dick Advocaat staat nou niet direct bekend om zijn aanvallende stijl. Arjen Robben weet er alles van.

 3. AZ4Altijd

  16 oktober 2013 at 20:34

  En toch 4 jaar geleden was het voetbal best het aanzien waard.

 4. gerard

  17 oktober 2013 at 00:42

  Jongens, Advocaat blijft ook wellicht na het seizoen bij AZ.
  Ze hebben gewoon rondom de tafel gezeten en de afspraak gemaakt dat ze de kat uit de boom kijken. Hoe gaan de spelers met Dick om, hoe zijn de resultaten, loopt het naar de maatstaven van Dick maar ook die van AZ, etc. Om geen verliezers te krijgen (daar heeft Dick echt geen zin meer in) is er besloten dat Dick is binnen gehaald voor dit seizoen af te maken en dat AZ rustig naar een trainer kan uitkijken.
  Maar loopt alles naar wens dan zegt Dick wellicht helemaal niet stellig nee meer tegen een langere termijn en valt het allemaal weet tegen dan heeft Dick ook niet de druk op de schouders.

 5. Silver

  17 oktober 2013 at 00:46

  Alleen zijn er van de basis-11 volgens mij 4 spelers van wie dit het laatste seizoen is, dan zou het ook prettig zijn als er bijgetekend wordt.
  Verder zou het een verademing zijn als we eindelijk weer eens aanvallend gaan spelen, dat achterover leunen richting verdediging weten we nu wel !
  Hopelijk laat Dick ook wat spelers van de opleiding in het 1e spelen !

 6. AZformallyknownasAZ

  17 oktober 2013 at 19:00

  Ik hoop dat Advocaat met deze uitspraak oog heeft voor de voltallige selectie en niet te benauwd is om jeugdspelers in te passen of in ieder geval kansen te gunnen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *