Altidore nog zoekende naar ‘AZ-vorm’

By
Updated: oktober 15, 2013

Jozy Altidore rekent erop zijn ‘AZ-vorm’ snel weer terug te hebben. De Amerikaanse aanvaller kon na zijn zomertransfer nog niet overtuigen bij Sunderland. Scoren deed de spits van negen miljoen nog niet in Engeland.

“Elke speler is een product van zijn omgeving. Als we goed en aanvallend voetbal spelen, dan krijg je altijd kansen om te scoren”, zegt Altidore in The Journal. “Ik verander mijn mentaliteit en de manier waarop ik speel niet. Ik heb het gevoel dat ik het goed doe bij Sunderland. We hebben nu alleen met wat pech te maken. Maar voor mijn gevoel gaat het goed en doe ik dingen op de juiste manier.”

Het doel voor de korte termijn van de hekkensluiter van de Premier League is het ontlopen van degradatie. Altidore kijkt al verder vooruit. “Ik denk dat dit soort stunts bedoeld zijn om iets speciaals op te laten bloeien door de druk die heerst om niet te degraderen. Elk jaar zijn er andere teams in de Premier League die alleen maar bezig zijn met niet degraderen.”

“Als we ons gewoon kunnen richten op het bouwen van een goed team en de randzaken buiten beschouwing kunnen laten, zou dat goed zijn voor ons. Hopelijk kan de nieuwe trainer, Gus Poyet, ons daarbij helpen”, besluit Altidore, die Paulo Di Canio eerder ontslagen zag worden bij ‘The Black Cats’. Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  15 oktober 2013 at 22:32

  Tja, wie niet de commentaren hier leest die moet de gevolgen zelf maar dragen. We hadden hem nog zo gewaarschuwd…
  Grote winnaar in deze is alleen de penningmeester van AZ. Succes met het uit het slop halen van je loopbaan Jozy!

  • i.pjotr3

   15 oktober 2013 at 22:48

   mooi gesproken, en onze nieuwe amerikaanse spits Aron doet het zeker niet minder…..en het kan alleen maar beter als hij meer bruikbare ballen gepresenteerd krijgt :-).
   Alleen nog ff een coach vinden die onze jongens weet te motiveren

 2. oldfan

  16 oktober 2013 at 08:07

  Jammer voor Jozy, hier was hij een topper, in een systeem waarin hij optimaal gebruik kon maken van zijn kwaliteiten.Hij had beter kunnen blijven en een club nemen die op een hoger niveau speelt dan nu.

 3. Michiel

  16 oktober 2013 at 10:50

  Gevalletje Alves 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *