Stewart: ‘Wij werken rustig ons lijstje af’

By
Updated: oktober 15, 2013

Martin Haar is in elk geval ook komend weekeinde de hoofdcoach van AZ. Tijdens de interlandperiode is de clubleiding er niet in geslaagd een opvolger te benoemen.

De voormalige assistent zat tegen PAOK Saloniki (1-1) en FC Groningen (2-1 verlies) ook als vervanger van de ontslagen Gertjan Verbeek op de bank. Zondag is Haar ook eindverantwoordelijk tijdens het thuisduel met SC Cambuur.

Haar blijft interim-trainer totdat de zoektocht naar een nieuwe trainer ten einde is. Na de afzegging van Fred Rutten werd het er voor AZ niet eenvoudiger op. ‘Maar we nemen de tijd’, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. ‘Het is niet zo dat we per se deze week een nieuwe man voor de groep wilden hebben.’

De Alkmaarse club laat zich niet opjagen. ‘Aangezien Haar niet over de vereiste papieren beschikt, moeten we eventueel na een maand toestemming vragen aan de KNVB. Van die termijn zijn pas tien dagen verstreken. Wij werken rustig ons lijstje af. Er zijn nog steeds diverse kandidaten, maar we praten niet met drie man tegelijk.’

Het voordeel van Rutten was dat hij per direct aan de slag zou kunnen. Andere trainers die werden genoemd, zoals Shota Arveladze (Kasimpasa) en de Deense bondscoach Morten Olsen, liggen nog vast. In dat geval overweegt AZ een zogeheten tussenpaus van het kaliber Dick Advocaat aan te stellen, aangezien na dit seizoen weer andere trainers beschikbaar zijn. Bron: VI

5 Comments

 1. Jay

  15 oktober 2013 at 09:49

  Ze hebben dus duidelijk wel al contact met diverse trainers gehad. Ik denk dat het ze flink tegenvalt en dat ze hadden gehoopt nu al een nieuwe trainer te hebben.

  Gisteren bij VI werd gezegd dat Verbeek voor de bewuste vrijdag nog nooit, van niemand, iets had gehoord over de zogenaamde problemen die er leefden tegen hem. Als dat zo is, dan is dat toch een minpuntje voor de directie van AZ. Helaas zullen we de waarheid daarover wel nooit te weten komen.

 2. i.pjotr3

  15 oktober 2013 at 15:51

  We werken rustig ons lijstje af…..jaja
  Wie houdt wie voor de gek.
  Gewoon vanavond denemarken in de gaten houden,
  Bij verlies hebben we een nieuwe trainert

 3. i.pjotr3

  15 oktober 2013 at 22:29

  denenmarken nog in de race……….. haal schaduwlijstje nummer 51 maar uit het archief Graag een trainert die mooi en aantrekkelijk voetbal wilt spelen.

  • i.pjotr3

   15 oktober 2013 at 23:32

   Herstel bovenstaand bericht, te vroeg gejuiched.
   Zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Morten gepresenteerd wordt, geef hem de voordeel van de twijfel, twijfel omdat al zeer lange tijd geen team gecoached heeft.
   Als hij Ons AZ leuk laat voetballen hoor je mij niet meer klagen.

 4. Jay

  16 oktober 2013 at 09:24

  Volgens Perez heeft Olsen helemaal geen zin in AZ. Nu weet ik niet hoe het contact is tussen Perez en Olsen, maar ik moet het dus nog maar zien of het Olsen wordt.

  Zoals gezegd valt de naam Blind ook steeds vaker. Van Gaal zal misschien ook wel gebeld zijn om advies en werkt nu goed samen met Blind en zal die wellicht hebben aanbevolen. Vandaar dat het zo lang duurde, want pas gisteren was de laatste kwalificatiewedstrijd van Oranje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *