AZ op zoek naar jonge en dynamische trainer

By
Updated: oktober 7, 2013

Co Adriaanse was “stomverbaasd en zeer verrast” dat Gertjan Verbeek vorige week werd ontslagen bij AZ. Dat zei de voormalig AZ-coach zondagavond aan tafel bij NOS Studio Voetbal.

Adriaanse, die toevallig aanwezig was bij AZ vlak voordat Verbeek ontslagen werd, vertelde dat hij helemaal niets van de onrust merkte. “Dit had ik echt nooit verwacht”, aldus Adriaanse.

Net als Dick Advocaat, die ook een van de tafelgasten was bij Studio Voetbal, zei Adriaanse nog niet gebeld te zijn over een eventuele opvolging van Verbeek. “Kennelijk sta ik niet hoog op het lijstje van de club.” Ook Advocaat was duidelijk: “Ik ben niet benaderd.” Beide werkloze trainers gaven overigens wel aan dat er de laatste weken vaker wordt gebeld door andere geïnteresseerde clubs.

AZ zou volgens Adriaanse op zoek zijn naar een jonge en dynamische trainer die aanvallend voetbal speelt. Bovendien investeert de club liever in een hele sterke trainer dan in een goede speler, aldus Adriaanse.

22 Comments

 1. Jay

  7 oktober 2013 at 09:27

  Volgens mij is van de grote namen alleen Rijkaard nog over, alhoewel die ook aan het genieten zou zijn van een jaartje rust. Als de afzeggingen zo door blijven gaan, dan komen we uit bij trainers zoals Maaskant. En of we daar blij van moeten worden…

  • Jeroen

   7 oktober 2013 at 09:54

   Ben echt benieuwd met wie AZ in zee gaat. Ze zouden het vandaag toch bekent gaan maken?

   • Jay

    7 oktober 2013 at 11:36

    Dat was een gerucht en AZ heeft aangegeven dat het vandaag nog niet zal gebeuren.

 2. AzAlkmaar

  7 oktober 2013 at 09:41

  Of juist advocaat ‘t seizoen laten afmaken, zoals hij voorheen ook al heeft gedaan. Het volgende seizoen dan voor Pastoor of Rutten gaan.

 3. Retteketet

  7 oktober 2013 at 09:47

  Nou AZ en nu gvd Co opbellen! Denk dat hij de enige en juiste keus is!

 4. Martje

  7 oktober 2013 at 10:02

  Misschien de vader van Viergever. Kan hij meteen uithuilen als hij het niet naar zijn zin heeft.

 5. Niels

  7 oktober 2013 at 11:10

  Zonder gekheid: Zal Kluivert een rol gaan spelen? Combi met Pastoor? Wel een gok, maar waarom niet. Kluivert heeft ook al een jaar stage gelopen bij AZ onder Van Gaal!

 6. kaazie87

  7 oktober 2013 at 11:20

  ik weet niet of het waar is natuurlijk maar patrick kluivert is diverse malen met gerbrands gezien. dat wordt althans gesugereerd op social media. ik vindt dat nog niet eens verkeerde keus is assistens van louis is met jong twente kampioen geworden heeft heel wat meegemaakt als speler en trainer en kent de club omdat hij hier assistent van van gaal was en de beloften deed. dit zou weleens een goede keus kunnen zijn

  • Jeroen

   7 oktober 2013 at 12:06

   Sluit wel aan bij het rijtje van Gerbrands ;) hij is toch op zoek naar een coach die niet helemaal perfect is ;-) Hoe noemde hij dat ook alweer??? …we zoeken een coach waar een maar aan zit….

   Ik zie Kluivert liever niet komen. Te weinig ervaring. Dan liever nog Blind. Denk dat Rijkaard ook geen optie is. Is natuurlijk een heel ander salaris gewend ;)

   • i.pjotr3

    7 oktober 2013 at 15:33

    Natuurlijk wordt Kluivert geen coach, dan heeft Pastoor veel meer ervaring, is tenslotte gepromoveerd met excelsior en met leuk voetbal.
    Gisterenavond gaven ze wel aan dat deze internationale ervaring moet hebben….dan vallen er heel wat af van bovengenoemde.
    Maar als je blieft geen Blind, dan nog liever verbeek terug……………………………. …geintje natuurlijk

 7. Jay

  7 oktober 2013 at 11:33

  Pastoor zal echt niet komen, die heeft een te goede band met Verbeek. Kluivert heeft nog te weinig ervaring lijkt me. Die moet eerst maar eens trainer van RKC of Zwolle worden ofzo.

  Ik zou zelf dan nog wel blij zijn met van Basten. Het is nog steeds een grote naam in de voetbalwereld en doet het niet slecht bij Heerenveen gezien het beschikbare materiaal. Als hij niet tussentijds weg wil, leg hem dan vast voor volgend seizoen en maak deze af met Adriaanse of Advocaat.

 8. oldfan

  7 oktober 2013 at 12:06

  Ik hoor van Co elke keer zinnige teksten in het tv praatprogramma. Zo zei hij niet direct nee toen hem werd gevraagd of hij de trainer zou willen worden. Als Az kwaliteit wil en het beschikbare potentieel geen geschikte heeft zou ik voor een tussenpaus kiezen die er verstand van heeft en rustig blijft. Dan is Co voor mij de 1e die ze moeten vragen hoewel Dick in het verleden heeft bewezen het ook te kunnen.

 9. Knudde

  7 oktober 2013 at 18:41

  Wat mij betreft hoeft er maar 1 Nederlander gebeld te worden en dat is Co Adriaanse. De rest is gewoon te licht.

 10. AZformallyknownasAZ

  7 oktober 2013 at 21:13

  Alstublieft niet het versleten karretje Advocaat. Geen gouwe ouwe meer alstublieft.
  Tover maar een jeugdige talent uit de hoge hoed. Is goed voor deze selectie.

 11. Silver

  8 oktober 2013 at 06:43

  Als Co Adriaanse serieus trainer wil zijn bij AZ, dan is hij voor mij nummer 1.
  Dan kunnen we eindelijk weer eens aanvallend voetbal verwachten !

 12. Jeroen

  8 oktober 2013 at 09:46

  Overigens wel bijzonder, want ik dacht dat AZ gisteren een nieuwe coach zou presenteren. Althans dat zei Gerbrands vorige week toch?

 13. gerard

  8 oktober 2013 at 11:26

 14. Jay

  8 oktober 2013 at 11:45

  De NOS bracht naar buiten dat maandag Rutten gepresenteerd zou worden, maar AZ zei meteen al dat het niet juist was.

  Blijkbaar hebben ze niet iemand op het oog die nu vrij is, anders had het allemaal veel sneller gegaan. Ik denk dat we dus moeten zoeken naar iemand die nu trainer is bij een andere club. Nogmaals, ik hoop op van Basten. Met eventueel Co die dit seizoen gaat afmaken.

 15. oma

  8 oktober 2013 at 21:56

  ik blijf het zeggen Timon is de geschikte man.

 16. Timon

  8 oktober 2013 at 22:18

  Dank je oma, maar geen zin na Rutten 2de keus te zijn!

 17. Niels

  9 oktober 2013 at 14:57

  Timon stond op het lijstje boven Shota? :-)

 18. Timon

  9 oktober 2013 at 22:29

  Dat klopt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>