AZ onderuit in Groningen: 2-1

By
Updated: oktober 6, 2013

FC Groningen heeft op Eigen veld met 2-1 gewonnen van AZ, dat daardoor werd gepasseerd op de ranglijst.

De Groningers waren in de eerste helft sterker, maar Kostic, Adorjan en Van der Velden benutten hun kansen niet. Na de rust werd de ban wel gebroken, maar daar was Alkmaarse hulp bij nodig; Botteghin kopte tegen de paal, waarna Viergever de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

De 1-1 van AZ, dat aanvallend nog weinig had laten zien, kwam kort daarna uit de lucht vallen; Gudmundsson trof doel met een schuiver. Groningen kreeg loon naar werken door een goal van Zivkovic; het 17 jarige talent stond amper een minuut in het veld toen hij raak kopte.

26 Comments

 1. Harry

  6 oktober 2013 at 16:28

  Ja je ziet echt dat die vervelende trainer weg is!!!topwedstrijd met de wil om te winnen pfffffff

 2. azdc

  6 oktober 2013 at 16:29

  Wat een slappe bende. Met camping voetbal eindigen we gewoon weer onderin….

  Snap niet waarom ik daar nog naar kijk!

  • AZ4Altijd

   6 oktober 2013 at 16:32

   Nee idd. Ik snap ook niet waarom ik in godsnaam nog hiernaar kijk. Puur verspilde tijd.

   Ja midweekse wedstrijd. Moe.. blablabla. Die Haar is geen haar beter dan Verbeek. Die heeft gewoon met Verbeek gebeld, met de vraag hoe hij dat goede afbraakvoetbal moet spelen. Welke meisjes je op moet stellen om zo slecht mogelijk voetbal te tonen. Ik word hier echt misselijk van. Welgeteld 2 kansen tussen de palen.
   1 Positief punt hiervan, 50% was raak. Je kunt beter 15 kansen hebben en daarvan 4x scoren. Dan heb je meer kans om te winnen dan 2 hele kansen over 93 minuten. Want met 1 a 2 goals is de kans klein dat je de wedstrijd wint.

   Ik kan mij geen grote klapper meer herinneren van ons AZ, waarbij we letterlijk over de tegenstander heen walsde.

 3. azdc

  6 oktober 2013 at 16:29

  Faar oprotten!!!!

 4. vak j

  6 oktober 2013 at 16:30

  Wat een BESCHAMENDE vertoning tegen Groningen!!!! De jochies zijn weer (derde keer al) moe na een europees wedstrijdje. Lekker is dat, Ik betaal samen met mijn zoon 500 euro voor twee seizoenkaarten voor de competitie. Ik heb liever dat ze geen europees voetbal spelen zodat de kans wat groter is dat ik een goede wedstrijd in de competitie kan zien. Tot nu toe slechts 1 hele goede wedstrijd tegen PSV en tegen Ajax wat minder maar toch de punten. Geen enkele speler bereikte vanmiddag zijn niveau dat is toch ongehoord! Supporters van AZ in de Euroborg zouden hun geld moeten terugkrijgen na deze WANPRESTATIE! Op deze manier zorgen de jongens ervoor dat het stadion thuis alleen nog maar gevuld is bij een aansprekende tegenstander. Een zeer teleurgestelde supporter.

  • AZ4Altijd

   6 oktober 2013 at 16:34

   Mee eens vak J.
   Ik zie nu al steeds meer lege plekken in ons AFAS Stadion. Deels van Gloriehunters, en deels van voetballiefhebbers, die van de club AZ houden maar geen zin hebben om naar deze meisjes te kijken die geen inzet tonen.

   Ik zou er ook niet voor mijn plezier heengaan.

 5. azdc

  6 oktober 2013 at 16:39

  Ja ik zit er soms meer uit een soort plichtsbesef dan dat ik mooi voetbal zie.

 6. Fortuna

  6 oktober 2013 at 16:42

  Een trainer is net zo goed als zijn spelersmateriaal Verbeek , Haar het maakt niet uit wie je voor deze spelersgroep zet zit gewoon niet meer in, is gewoon zeer slecht ingekocht.

  • oma

   6 oktober 2013 at 16:51

   ben ik niet met je eens,een trainer maakt de opstelling.
   Viergever in het centrum,het is geen linker verdediger.
   elm naar de vuilverbranding bunker twee.
   martens links op middenveld.gudmundsson oprechts op de vleugel en Berghuis op links.
   er staan gewoon spelers verkeert.
   dat tweede doelpunt van Groningen had opa met zijn rollator nog gemaakt.die jongen werd totaal niet gedekt.

 7. hark

  6 oktober 2013 at 16:43

  Maar geen europees meer spelen.., je ziet dat de selectie daarvoor niet groot genoeg
  is. Gudelj lijkt in potentie heel wat, er is weinig commentaar op die jongen, maar vandaag niet aanwezig. Johansson vaak voorbijgelopen door Kostic. Viergever hoort toch in het centrum. Iedereen maakt weer een matte indruk.

 8. Silver

  6 oktober 2013 at 16:46

  Alweer een slechte wedstrijd van AZ, het hoeft toch allemaal niet met trucjes om elkaar aan te spelen, probeer simpel te spelen en als het kan naar iemand van het eigen team. Het viel me op dat AZ pas begon te spelen nadat we achter kwamen.
  Hopelijk komt er meer lijn in, Martens mag wel iets dominanter zijn !

 9. Leo

  6 oktober 2013 at 16:58

  Begin gewoon eens met de opstelling die tegen PSV de overwinning bracht. Verder komt AZ niet hoger dan de middenmoot als het in uitwedstrijden zo zwak spel blijft tonen.

 10. Timon

  6 oktober 2013 at 17:21

  Allemaal de groeten, tot volgend jaar ,Wat een zootje……………………

 11. Mike

  6 oktober 2013 at 18:07

  Wtf is dit ik wordt er onder tusse. Een beetje moe van om naar tekijken niks lukt “???.??????????!????????????????

 12. kaazie87

  6 oktober 2013 at 18:20

  nou ja op de 2e helft kan je voortborduren. maar de 1e helft sjonge wat een drama. ik hoop dat haar nu inziet dat hij elm niet meer op moet stellen dan maar henriksen centraal op het middenveld. naja het voetbal wordt wel iets beter ik denk dat het wel goed komt maar het duurt gewoon even. en ja viergever moet idd centraal gaan spelen is als linksback echt niet goed genoeg. beste man op het veld ortiz en gudmondsson slechtste speler m.johansson en elm uiteraard. wat is er met mattias gebeurd speelt zo verschrikkelijk beroerd de laatste weken

 13. De echte supporter

  6 oktober 2013 at 18:23

  Tot volgend jaar, gaat me te ver. maar dat dit waardeloos was is duidelijk. ik heb dat zelde, maar het was zonde van de tijd om voor de tv te zitten. had beter lekker buiten kunnen zijn met dit mooie weer.
  Want ook dat hadden de meisjes van AZ mooi weer. er waren er maar een paar spelers die redelijk tot goed speelde.
  ik ga nog steeds naar het stadion, maar het wordt wel moeizamer. wat een stel lamlendelingen……pff onnodig puntenverlies

 14. Gerrit Vooijs

  6 oktober 2013 at 18:32

  Ik hoorde Viergever zeggen ….” Er was geen beleving “…………
  Ik chargeer: ze hadden er vandaag niet zo’n zin in. Dat kan natuurlijk niet maar wordt veroorzaakt door het besef dat een basisplek voldoende ruimte geeft voor een slechte wedstrijd.
  Spelers die niet thuis geven omdat het niet moet is kwalijk. Elke speler moet het besef hebben dat hij vervangbaar is en dat is de afgelopen 3 jaar nooit het geval geweest.

  Een nieuwe trainer zal hun dat met harde hand duidelijk moeten maken !

 15. AZformallyknownasAZ

  6 oktober 2013 at 18:59

  Het wordt tijd voor een nieuwe trainer. Hoeveel Europese wedstrijden hebben we nog?
  Nog 4 volgens mij x 3 is dus 12 verliespunten. Want het is tenslotte geoorloofd na een Europese wedstrijd te verliezen. Dat is heel gewoon. Daar zit dus maar 1 ding op …..weer de beker winnen, want hoger dan de 10e plek zal AZ op deze manier niet eindigen. Of kan die nieuwe trainer nog wonderen verrichten?????

  • Fortuna

   6 oktober 2013 at 20:13

   Niet met deze spelersgroep je hebt gewoon hele middelmatige spelers de middenmoot is momenteel het hoogst haalbare we hebben de club financieel weer gezond gemaakt nou sportief nog als je elke keer je beste spelers moet verkopen en je haalt er middelmatige spelers voor terug dan weet je dat het een moeilijk seizoen gaat worden

 16. i.pjotr3

  6 oktober 2013 at 20:31

  PEC Feijenooit, Nec en Heracles kunnen achterover leunen als ze tegen AZ moeten spelen….. de heren zijn dan moe van een midweekse wedstrijd.
  Als je psv weg speeld met 4gever in t midden…dan verander dat toch niet.
  Harr heeft nogsteeds het GJ virus

 17. Martje

  6 oktober 2013 at 22:02

  Meneer Viergever ontzettend bedankt dat u met uw maat martens het voor elkaar heeft gekregen dat Gert Jan Verbeek werd ontslagen. En ik moet zeggen… Ja het heeft echt veel geholpen. Een eigen doelpunt en Van der Velden zoveel tijd geven door op 5 meterte verdedigen zodat deze oud AZ’er een panklare voorzet kon afleveren. Nogmaals erg bedankt voor een paar leuke momenten!!!

 18. Niels

  7 oktober 2013 at 11:03

  Het was inderdaad niet best, maar om dan zo negatief te doen, daar heeft niemand wat aan, toch?

  • AZ4Altijd

   7 oktober 2013 at 12:12

   Jawel Niels. Daar hebben we wel wat aan. Als de club eens meeleest, HE MENEER STEWART, dan zie je de onrust steeds groter worden onder de supporters. 1,5 jaar rampvoetbal. Met 22 Autisten in het team. Geen een die vuur heeft die het team op zn flikker geeft als ze lopen te klooien. Autist Viergever en Martens zijn GEEN leiders.

   We hadden de koppies er niet bij. Nou dan kon je net zo goed nog opgeven voor de wedstrijd alvorens je er aan begint. Scheelt een hoop frustratie bij de supporters. Want met zo een instelling zul je nooit punten vergaren. Stelletje mietjes.

   Ik heb net als vele een hele tijd positieve hoop gehad vorig jaar, maar eens houdt het op. Het is toch ook verschrikkelijk. Zelfs geen een trainer wil werken bij AZ. Dat zegt toch wel wat. Voorheen waren trainers trots als ze de uitnodiging kregen van AZ om trainer te MOGEN worden. Nu wil niemand meer zijn handen branden aan dit stel ongeregeld. Financieel gezond, sportief aan de grond.

 19. vvdne

  7 oktober 2013 at 16:18

  Het zal het team echt goed doen als ze al jullie steunbetuigingen lezen…

  Ja het was niet opperbest, maar er zit wel wat meer in. Maar de toonzetting hier wordt met de dag erger. Als ware fans kun je ook je club wat meer steunen. Als je eigenlijk vindt dat geen enkele speler deugt dan kun je je ook afvragen wat voor fan je bent. Heb in het verleden veel ergere teamsamenstellingen meegemaakt…

 20. AZformallyknownasAZ

  9 oktober 2013 at 18:41

  Het gaat er volgens mij ook om of je wel gesteund wil worden. Want hoe is het nu toch mogelijk als je als spelersgroep moet vast stellen dat er geen beleving was. Voetbal is toch een leuk spel waarbij heel wat te beleven valt. Maar dat moet wel je eigen basishouding zijn. Anders is er iets vreemds gaande. Deze professioneels verdienen een enorm salaris, hebben een heel leuk beroep, zijn grote delen van de dag lekker buiten. Wat wil je nu nog meer?. Een offday is altijd mogelijk maar niet steeds na een Europese wedstrijd. En helemaal niet als je thuis speelt. Want vermoeiende reisschema’s waren er niet. Dus toch nog maar eens evalueren met elkaar en misschien een themamiddag organisren over beleving of over het thema leven als een prof. Misschien dat dit gaat opleveren voor de toekomst.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   9 oktober 2013 at 21:26

   De eigen AZ jeugd krijgen dit soort lessen, maar die zitten op de bank of op de tribune.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *