Beerens en Henriksen twijfelgeval voor Groningen

By
Updated: oktober 4, 2013

Het meespelen van Roy Beerens in het duel van zondag in de Euroborg tussen FC Groningen en AZ is onzeker. Beerens kreeg in het duel van donderdagavond tegen PAOK Saloniki last van zijn rug. Ook het meespelen van Markus Henriksen is twijfelachtig. Hij kreeg deze week op de training last van zijn lies. Daarom zal er vandaag en MRI-scan worden gemaakt.

Interim-coach Martin Haar kan in Groningen in ieder geval niet beschikken over Donny Gorter. Hij heeft last van zijn schouder en is een maand uit de running.

Verder beschikt AZ over een fitte selectie. Ook Viktor Elm kan spelen, ondanks zijn wissel (bovenbeenklachten) donderdagvond tegen PAOK.

Coach Martin Haar zit in Groningen voor de tweede keer dit seizoen als hoofdtrainer op de bank na het ontslag van Verbeek. Vandaag, tijdens het wekelijkse perspraatje, ging hij expres niet op zijn stoel zitten van Verbeek. Daar zei hij dat FC Groningen een andere ploeg is thuis dan uit: “Het publiek staat er daar achter. En ze zullen na de nederlaag tegen Twente gebrand zijn op een goed resultaat.”

AZ heeft dit jaar nog geen wedstrijden gewonnen na een doordeweeks Europees duel. Haar: “Ach, daar hadden Ajax en Feyenoord vroeger ook last van. Het voordeel is dat we geen lange reis achter de rug hebben. En we trainen nu ietsje minder.”

Overigens werd Jong AZ-spits Eli Babalj vrijdag geopereerd aan een sporthernia. Dat gebeurde in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam. Hij zal zo’n twee maanden niet inzetbaar zijn. Bron: RTV N-H

12 Comments

 1. Jay

  4 oktober 2013 at 16:47

  Ik zou geen risico nemen met Beerens, Henriksen en Elm en ze maar even sparen 😉 Zet Gudmundsson op rechtsbuiten en Overtoom erin voor Elm.

 2. Fabian

  4 oktober 2013 at 17:09

  Was dat de rede dat Beerens er niets van bakte?

 3. Jeroen

  4 oktober 2013 at 17:15

  Groningen moeten we toch wel kunnen winnen. Als we er gewoon vol voor gaan dan komt het wel goed. We hebben geen lange reis gehad, dus ze moeten niet gaan zeuren over vermoeidheid. Knallen en de drie punten mee terug naar Alkmaar nemen.

 4. Gerrit Vooijs

  4 oktober 2013 at 18:06

  Soms valt alles noodgedwongen op zijn plaats 🙂
  Wuytens speelde gisteren een zeer zwakke partij. Opbouwend nul en verdedigend zat hij er een aantal keren flink naast.
  Eerlijk gezegd was het duo Viergever / Gouweleeuw verrassend goed en het geeft Ridgeciano de kans om zich te laten zien. Zijn snelheid is een wapen zeker omdat Martens die kant helemaal open laat.

 5. AZformallyknownasAZ

  4 oktober 2013 at 18:36

  Het geeft de burger in ieder geval weer moet dat Victor Elm weer kan spelen. Dat is zo ’n speler waar je een elftal omheen bouwt. Hou toch eens op met het opstellen van die man. Deze absolute dissonant moet je zien te slijten tijdens de winterstop. Misschien per express weer reouneren naar Heerevven. Wellicht kun je daar nog ruilen met iemand. Beerens mag ook gelijk weer mee terug. Er kwam weer eens geen voorzet aan tegen PAOk. Gudmundson is in vorm en maakt al weken indruk. Wat is dat toch met die basiself. Is het allemaal zo lastig om spelers te vertellen dat ze uit vorm zijn of niet aan de verwchtingen voldoen. Het is toch profvoetbal? Ik hoop dat er wel een trainer komt met oog voor dit soort details.

 6. AZformallyknownasAZ

  4 oktober 2013 at 18:40

  Sorry moet is niet juist gespeld dat moet moed zijn.

 7. vak j

  4 oktober 2013 at 19:05

  Zeer gelukkig met het optreden van Ortiz gisteravond en tegen PSV. Lekker laten staan deze man! Gudmundson viel goed in dus weer tijd voor een basisplaats.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  4 oktober 2013 at 19:35

  Beerens is allang geen twijfel geval maar een zeker geval van in de aanbieding gooien en hopen dat iemand nog wat voor hem geeft. Hij is samen met Elm een hinderlijke erfenis van het SC Heerenveen verleden dat Gertjan Verbeek met zich mee bracht. Nu Verbeek op straat is gezet is het tijd om nog even verder op te ruimen.

 9. i.pjotr3

  4 oktober 2013 at 19:51

  In profvoetbal heet dit chique…….. Hij wordt gepasseerd omdat hij gisteren het grootste drama op het veld was. Uit bescherming willen ze dat niet zeggen, dus is hij waarschijnlijk schijnzwanger!

 10. brandon

  5 oktober 2013 at 09:59

  Beerens in zijn rug ja schiet t er maar voor goed in zijn we daar mooi vanaf, wat een mietje. Henriksen ook uit vorm. Als we willen winnen vol op de aanval dus Elm vervangen.

  • i.pjotr3

   5 oktober 2013 at 11:57

   Aub ff geen Elm.
   Wie gaf donderdag een sublieme voorzet op gouweleeuw…………
   Overtoom. Met ortiz en gudelj heb je genoeg spelers op t middenveld die een bal willen afpakken. En als Martens niet in goede doen is( donderdag zeer matig) heb je een andere tovenaar nodig voor creatieve openingen.
   De eind opstelling donderdag klopte bijna.
   Wuytens eruit, viergever midden en haps back………..winning team 🙂

 11. Edward Neering

  5 oktober 2013 at 13:40

  Beerens is sowieso al een paar weken uit vorm. Hij maakt een grote terugval , slecthe voorzetten en veel balletje opzij ipv naar de achterlijn of vol naar binnen. Lewis schijn op de terugweg te zijn. Ortiz er sowieso in ipv Henriksen. Ik vind Guldelj ook tegenvallen. Overtoom is zeer wisselend van sloom tot zeer creatief. Het wordt nog een moeilijke puzzel. Elm in ieder geval niet meer en inzetten voor de laatste 10 minuten voor het storen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *