AZ ontkent alle geruchten

By
Updated: oktober 4, 2013

Het is bijna een week geleden dat AZ Gertjan Verbeek op straat heeft gezet. De tijd van druk speculeren over een nieuwe trainer is dus al enige tijd aangebroken.

Toon Gerbrands, algemeen directeur van AZ, spreekt tegenover Voetbal International zijn teleurstelling uit over de media. “Ik heb al vier namen gehoord en heb al gegeten met Ruud Gullit en Ron Jans. Maar we komen pas met nieuws als een nieuwe trainer benoemd is. Anders blijven we aan het ontkennen en met halve antwoorden komen. Het kan blijkbaar niet anders.”

Technisch directueur Earnest Stewart benadrukte tegenover hetzelfde medium nogmaals dat AZ maandag nog niemand gaat presenteren en dat er nog niemand officieel is benaderd.

6 Comments

 1. Fabian

  4 oktober 2013 at 12:33

  Ik word hier zo gek van. Voetbal is van supporters. AZ kan niet draaien zonder supporters. Als je nou een speler probeert binnen te halen die ook nog door andere clubs kan worden gehaald, oke als je je mond houd. Maar een trainer is een ander verhaal. Er is momenteel bijna geen club in Europa zonder trainer, dus wat is het probleem om je supporters duidelijkheid te geven? Welk belang werkt daarop tegen? Wij als supporters hebben het recht te mogen weten wie er de leiding krijgt over onze groep, en wie er benaderd zijn/worden. Doe toch een keertje niet zo moeilijk, Toon en Ernie, en geef ons duidelijkheid. Dat hebben we na al die wedstrijden die niet om aan te zien waren wel verdient!

  • Jeroen

   4 oktober 2013 at 13:16

   Ja ik word daar ook zo gek van!!! een of ander voetbalcultuur. Allemaal denken dat ze heel belangrijk zijn en niks willen zeggen…..

 2. Timon

  4 oktober 2013 at 12:55

  Die 2 heren moeten niet zo zeuren: ik word moe van ! Wie veroorzaakt deze problematiek? Juist: de 2 heren! Van de zomer geen beslissingen durven te nemen en nu met de gebakken peren! Ik ken bedrijven waar je voor dit mis-management word
  afgeserveerd.

 3. Silver

  4 oktober 2013 at 12:57

  Gewoon afwachten want dit komt wel goed, dit weekend nog uit tegen Groningen en daarna krijgen we wel te horen dat Fred Rutten de nieuwe coach wordt.
  Toon Gerbrands moet ook weten dat dit er allemaal bij hoort, het speculeren door diverse media en dus ook door supporters, hij komt toch ook niet uit een ei !

 4. iamX

  4 oktober 2013 at 14:24

  Wat is er mis met oriënteren bij (oud) trainers en bekenden van AZ. Het gaat hier wel om een belangrijke functie die niet lichtelijk maar “ff snel” opgevuld moet worden. Wanneer er te snel een persoon aangetrokken word die niet kan voldoen aan de criteria van AZ zal het effect averechts werken en een negatief resultaat bieden.
  Dan zal er daarover worden beklaagd.

  Er is niets mis met netwerken binnen het voetbal circuit om de juiste persoon, dan wel niet via een ander persoon, te zoeken voor geschikte kandidaten.
  Uiteindelijk, hoe moe we er ook van mogen worden, gaat het erom dat er een verantwoordelijk figuur de ploeg van AZ zal gaan trekken en verbeteren en zullen we trots moeten zijn dat er gekeken word naar de beste belangen van de club en de spelers.

  Stel je voor dat AZ door te snel handelen een verkeerde trainer neerzet en in ergste geval terugvalt naar nagenoeg amateur voetbal, zullen er dan nog steeds zoveel supporters zijn? Zullen we dan dezelfde trots voelen die ons op de been houdt?

  Wees realistisch, heb geduld en toon het vertrouwen in een moeilijk proces. Daar help je de club het meeste mee.

 5. AZformallyknownasAZ

  4 oktober 2013 at 15:53

  Ik heb het hier op deze site al vaker gezegd. Je meldt de naam van trainer pas als je zeker weet wie je gaat aanstellen. We krijgen dus anders dit soort gedoe. Daar schiet niemand wat mee
  op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *