AZ tegen Jong Ajax in KNVB beker

By
Updated: juli 7, 2009

De KNVB verrichtte dinsdag de loting voor de eerste en tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker. AZ, ajax en PSV krijgen direct een profclub voor de kiezen.

In Zeist had de loting plaats in twee fases. In de eerste ronde komen 48 amateurclubs uit, die strijden voor 24 plaatsen in de tweede ronde. Elke zaterdagclub moet het opnemen tegen een zondagclub. De 24 winnaars van de eerste ronde kwalificeren zich voor de tweede ronde, waaraan ook alle profclubs deelnemen.

In die tweede ronde staat een aantal opvallende duels op het programma. Zo moet AZ aantreden tegen Jong Ajax, PSV ontvangt De Graafschap en ajax moet op bezoek bij AGOVV-Apeldoorn. De kraker van de tweede ronde is de ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Groningen.

De eerste ronde staat gepland op zaterdag 29 augustus. De tweede ronde is verspreid over drie dagen: dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 september. Bron: VI.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>