Henriksen voelt zich goed bij AZ

By
Updated: oktober 1, 2013

Markus Henriksen kwam vorig jaar over naar AZ, en won in zijn debuut seizoen direct de KNVB beker. Voor dit seizoen hoopt hij hoge ogen te gooien in de Eredivisie. De middenvelder is goed op weg, en dat werd beloond met nieuws vanuit Rusland. De club CSKA zou hem namelijk nadrukkelijk volgen. “Of het een goed teken is dat ik met dit soort clubs in verband word gebracht?”, herhaalt Henriksen de vraag van VoetbalPrimeur. “Dat denk ik wel. Maar bij AZ heb ik het ontzettend naar mijn zin.”

“Als het clubs bevalt wat ze zien is dat altijd een goed teken. Het betekent dat je iets goed doet. Maar ik laat me er niet gek door maken. Bij Rosenborg ben ik ook lang met clubs in verband gebracht”, aldus Henriksen. “Het klopt dat Rasmus en Pontus die kant zijn uitgegaan….maar ik heb het hier naar mijn zin, bovendien heb ik nog een langlopend contract (tot medio 2017, red.).”

Een transfer is voorlopig dus nog geen item voor Henriksen. Liever kijkt hij naar AZ, dat zich zondag verrassend ontdeed van trainer Gertjan Verbeek. Henriksen denkt dat de club zich op een plek in de top-vijf moet richten. “Absoluut, al moeten we stabieler worden. Als AZ goed speelt, kunnen we iedereen aan. Maar als we een slechte dag hebben, zijn we bijna één van de slechtsten in de competitie. Daar moeten we aan werken. Tegen PSV hebben we in positieve zin laten zien wat we kunnen.”

“Met dit team wil ik nog iets moois bereiken. We zitten nog in de beker, in de Europa League en we doen goed mee in de Eredivisie. Het kan een mooi seizoen gaan worden”, besluit Henriksen. Bron: Voetbalprimeur.nl

 

4 Comments

 1. woonwagenpower

  1 oktober 2013 at 10:35

  Dat is positief nieuws, ik hoop dat iedereen zich goed voelt bij AZ.

 2. oldfan

  1 oktober 2013 at 12:48

  Voorlopig lekker blijven want ik denk dat we de echte Henriksen nog wel gaan zien groeien. Net zo als Elm komt zijn tijd nog, laat die Russen maar wachten.

 3. i.pjotr3

  1 oktober 2013 at 18:02

  Nou lekker wachten, 20 miljoen mag hij wel gaan hoor!

  • Gerrit Vooijs

   2 oktober 2013 at 07:28

   Hahaha, ik denk dat AZ voor de helft er een mooie strik omheen doet. Want AZ staat met beide voeten op de grond en blijft Altijd Zichzelf 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *