AD: Incidenten Verbeek bij AZ

By
Updated: oktober 1, 2013

Voor de meeste mensen, en dus ook voor mij, kwam het ontslag van Verbeek compleet onverwacht uit de lucht vallen. Natuurlijk waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven, maar de doelen werden wel gehaald. Daarnaast had Martens afgelopen week nog aangegeven de zoektocht naar de ideale samenstelling te steunen. Niet voor lang, want enkele dagen later stond Verbeek op straat.

Tijdens de persconferentie gaven zowel Stewart als Martens aan dat er over een periode een aantal incidenten waren voorgekomen die de relatie nadelig heeft beïnvloed. Het AD benoemde er een aantal:

 • In Turkije eist de coach dat iedereen op tijd aan het ontbijt zit. Maar hij vergeet zelf zijn klok aan te passen aan het uur tijdverschil. Verbeek mist het ontbijt en zit even later zonder uitleg voorin de bus om te gaan trainen. De selectie wacht vergeefs op uitleg.
 • Etiënne Reijnen krijgt tegen PSV al na twee minuten de rode kaart. Verbeek serveert zijn verdediger af voor de camera’s, dat valt niet goed bij een groot deel van de spelersgroep.
 • Tussen spits Ruud Boymans en Verbeek zou het nooit meer goed komen nadat de trainer hem verbood diens pas gekochte huis in Amsterdam te betrekken. De inkt van zijn contractondertekening was pas net opgedroogd.
 • De keren dat een AZ-delegatie naar Zeist moest om met Verbeek voor de tuchtcommissie te verschijnen zijn talrijk. De ene keer gaat het om een vermeende duw, de andere keer om een weinig sjieke scheldkanonnade. Het kwam hem op diverse schorsingen te staan.

Hierrr de link naar de volledige lijst met incidenten (inclusief Feyenoord).

De vraag blijft natuurlijk of deze punten op waarheid zijn berust, en of deze inderdaad tot een conflict met de spelersgroep heeft geleid.

5 Comments

 1. woonwagenpower

  1 oktober 2013 at 09:33

  Wat zou waar zijn?
  Hoe betrouwbaar zijn deze bronnen?
  Alleen insiders zouden het waarschijnlijk weten.

 2. urdal

  1 oktober 2013 at 10:49

  Ik blijf het jammer vinden dat GJ weg moest.

  • AZ WOMAN

   1 oktober 2013 at 10:50

   Je staat niet alleen, ik ook.

 3. oldfan

  1 oktober 2013 at 12:43

  Het is jammer dat hij weg is. Met mij zijn er velen die er zo over denken. Het heeft echter ook een keerzijde. Zelf zegt hij dominant aanwezig te zijn en zijn wil is wet. Dat kan werken maar na verloop van tijd kan je daar ook onder gebukt gaan waardoor je als mens niet meer de kans hebt je zelf te kunnen zijn. Ondanks dat deze trainer vele kwaliteiten heeft, heeft hij niet de flexibiliteit om zich te plooien naar anderen en blijft zijn eigen plan trekken. Als geen ander weet Gertjan dat hij dan ook moet stoppen omdat het niet meer werkt. Hulde dat hij in zich zelf blijft geloven want dan voel je, je op je sterkst maar om het team beter te laten functioneren was het tijd om plaats te maken. Nu krijgen de spelers de tijd om meer zich zelf te zijn en het plezier terug te vinden die ze misten. Jammer van zo’n goeie trainer, goed voor t team.

 4. i.pjotr3

  1 oktober 2013 at 18:09

  Merkwaardig bericht hier op fanvanaz. Beerput open trekken wat geen toegevoegde waarde meer heeft.
  GJ is vertrokken met mindere maar ook een mooie herinnering(BEKER).
  Dan is het klaar, alles wat verkeerd zou zijn gelopen is verleden tijd…..vooruit kijken en zorgen dat we hier sterker uit komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *