Martin Haar hoopt snel op een nieuwe trainer

By
Updated: oktober 1, 2013

Martin Haar was als speler en jeugdtrainer actief bij AZ, sinds 2001 is hij assistent-trainer bij het eerste elftal van de club uit Alkmaar. Net als na het ontslag van Ronald Koeman neemt hij nu de taken over van Gertjan Verbeek. Tijdelijk, tot er een nieuwe trainer is aangesteld. Dan wil de voormalig profvoetballer weer terug naar zijn rol als rechterhand van de hoofdtrainer.

“Er worden mensen beschadigd en dat is nooit leuk”, zegt Haar in gesprek met Sp!ts over het ontslag van Verbeek. “Ik had een goede band met Gertjan. Natuurlijk zijn er in die drie jaar wat probleempjes geweest, maar die ventileer je intern. En je moet je altijd beseffen dat hij de eindverantwoordelijke is. Ik sta compleet buiten wat AZ heeft gedaan. Dat is hun verantwoordelijkheid. Straks ben ik weer gewoon assistent.”

Haar ambieert geen toekomst als hoofdtrainer, maar ‘nee’ zeggen tegen de rol van interim was geen optie. “AZ is mijn werkgever. Het is voor mij een verplichting naar de club toe. Je moet gewoon verder, dat geldt voor mij, Gertjan en de club. Voor mij gelden alleen de wedstrijden tegen PAOK en FC Groningen. Daarna zien we wel. Ik hoop dat de club zo snel mogelijk met een nieuwe trainer komt, maar de club kennende komt dat wel goed. Of ik hierin gekend word? Ik zal wel om advies gevraagd worden, het is dan aan de directie wat ze ermee doen. Zo is het de voorgaande jaren ook gegaan.”

En zodra er een nieuwe trainer is, verwacht Haar terug te keren in zijn rol als assistent. En dan gaat het in eerste instantie om de rest van dit seizoen. “Mijn contract loopt in juni af, in de winterstop zullen we wel om de tafel gaan zitten. Maar AZ heeft het beleid dat een trainer niet zijn eigen assistenten meeneemt, die komen uit de eigen geledingen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. niels

  1 oktober 2013 at 08:54

  tjonge, verlengen hoe sneller hoe beter. Deze vent is goud waard voor AZ!

  • Jeroen

   1 oktober 2013 at 08:55

   Dat is zeker zo! Mag hopen dat zijn zoon een directe kopie is van zijn vader… dan hebben we ook een goeie aan hem

 2. woonwagenpower

  1 oktober 2013 at 09:28

  Familie Haar hoort gewoon bij AZ, net als een sleutel en een slot bij elkaar horen.
  Ik hoop ook dat er verlengd gaat worden.

 3. JeroenH

  1 oktober 2013 at 17:37

  Mee eens!
  Maar je had wel even een betere foto kunnen gebruiken, dit lijkt the walking dead wel 😛

  • Jeroen

   1 oktober 2013 at 17:44

   Hahaha nu je het zo zegt!!! Geweldige serie overigens 😉

 4. i.pjotr3

  1 oktober 2013 at 18:21

  Mag de nieuwe hoofdcoach wel een nieuwe keeperstrainer aanstellen????
  Ik had gehoopt dat die Nick van Aart GJ mee ging helpen met zijn blokhut.
  Estaban heeft een trainer nodig met keeperservaring, want het is er niet beter op geworden .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *