Verbeek steekt hand in eigen boezem: ‘Als ik iemand iets verwijt, dan mijzelf’

By
Updated: september 29, 2013

Gertjan Verbeek is sinds vanmorgen ontslagen door AZ. Er zou geen chemie meer zitten tussen de spelersgroep en de coach. Daarnaast zouden ook andere in de organisatie moeite hebben met het karakter van de coach. Ondanks zijn ontslag verwijt Verbeek AZ helemaal niets.

”Donderdagmiddag heeft de spelersraad met de directie om tafel gezeten. De spelers hebben aangegeven nogal negatief te zijn over de coach en de samenwerking daarmee. Daar is de directie van geschrokken”, begint Verbeek zijn reconstructie van de afgelopen dagen.

”Vrijdagmiddag ben ik op de hoogte gebracht door algemeen directeur Toon Gerbrands”, gaat hij verder. ”Gerbrands heeft aangegeven wat er speelde. Ook zaterdag heb ik contact gehad met de directie. Ik heb gezegd: wees duidelijk naar mij, de spelersgroep en de sponsoren. Als het uitgewerkt is, dan is het uitgewerkt. Dan moet je niet te lang meer wachten.”

”Vanmorgen (zondag, red.) stond de deur nog op een kier, maar we zagen geen oplossing. Ik ben wie ik ben. Ik heb een bepaalde visie, strategie en karakter. Dat kan ik niet ineens gaan veranderen. Als ik iemand iets verwijt, dan mijzelf”, zo besluit Verbeek. Bron: Voetbalcentraal.nl

20 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  29 september 2013 at 21:45

  Een waardig verhaal van Verbeek. Dit siert hem zeker

 2. oldfan

  29 september 2013 at 21:49

  duidelijk verhaal. Dat waardeer ik in hem. Jammer dat het verder niet meer lukte. Hoop voor hem dat er een nieuwe uitdaging komt. Voor AZ zal het beter zijn.

 3. AZ WOMAN

  29 september 2013 at 22:11

  Ik vind het erg jammer dat het zo gelopen is. En het siert hem zeker dat hij er zo mee omgaat.
  Dit ligt niet aan Gert-Jan Verbeek zelf maar ook aan de directie en spelers die wisten dat Gert-Jan daar de trainer was. Want iedereen wist heel goed hoe hij in elkaar steekt.
  Dit wist het bestuur ook van te voren.
  Gert-Jan wat je ook gaat doen heel veel succes en plezier toegewenst.

 4. vak j

  29 september 2013 at 22:16

  Gert-Jan BEDANKT EN SUCCES VERDER!!

 5. AZ4Altijd

  29 september 2013 at 22:42

  Gertjan is een hele goede trainer, maar het is zo jammer dat het zo een stugge boer is.
  En dat hij als coach waardeloos is.
  Ik gun hem echter een mooi vervolg in zijn carriere. Want als trainer zou hij heel goed kunnen zijn om spelers beter te maken bij grote clubs, maar dan moet hij wel om leren gaan met het feit dat grote jongens nog wel eens tegen hem in kunnen gaan.

 6. Martje

  29 september 2013 at 22:43

  GJV bij studio voetbal
  De jongetjes wilde niet hard en twee keer per dag trainen. Schaamteloos als daar een trainer voor moet wijken. Die amerikaanse TD met brabantse roots en zachte “g” durfde hem geen eens in zijn gezicht te zeggen dat hij ontslagen zou worden, het amerikaanse lulletje zonder voorhuid deed het via de telefoon

 7. Dedie

  29 september 2013 at 23:33

  Bedankt, Gert Jan voor de 3 mooie jaren bij AZ. Ik gun je een betere en mooiere club. Veel succes!!

  • i.pjotr3

   30 september 2013 at 15:49

   Een betere en mooiere club………istie er dan buiten AZ. !!!!!!!

 8. urdal

  29 september 2013 at 23:36

  Loop de hele dag met een K gevoel. Zeker na die mooie avond die we hebben gehad. Ik vond hem nog steeds en ondanks alles de ideale man voor AZ. De spelers hebben teveel invloed. Voor het geld dat ze verdienen willen de meeste van ons wel 3x per dag trainen denk ik. Zonde dat hij ontslagen is. Ik wens GJ het aller beste verder. Hij is gewoon eerlijk en recht voor z’n raap.

 9. De echte supporter

  29 september 2013 at 23:45

  Ik wens verbeek alle succes toe. Het klopt hij is eerlijk en dat duurd soms niet lang. Maar om een goede coach te zijn moet hij nog het e.e.a. Leren in communicatie. Gertjan succes verder

 10. hAnZ

  30 september 2013 at 00:17

  @ DES, Pas je nog wel even dat spandoek in jullie vak aan? (Je weet wel; Wij hebben Verbeek)
  Bij the weg, het ontslag sluit wel lekker aan met die reclame rond het veld voor de AZ voetbalschool. (Net zo’n goede trainer worden als Verbeek?)
  Ieder geval bedankt G.J. voor die mooie beker van vorig jaar en die mooie buitenlandse tripjes van 2 jaar geleden.

 11. woonwagenpower

  30 september 2013 at 07:07

  Gert-Jan nogmaals, dit gaat me aan mijn hart, ik hoop dat je deze site nog leest.
  Als iedere werknemer tegen zijn leiding gevende gaat zeggen dat hij te hard en intensief moet werken, en iedere leiding gevende zou er uit vliegen, en de inzet van de werknemers gaat een tandje lager, zou iedereen gaan klagen, want dan is een huis drie maanden later klaar, of komt je bestelling niet 24 later maar 72 uur.
  En we mogen toch aannemen dat de selectie volwassen genoeg is om tegen jou zelf hun ongenoegen te uiten, maar blijkbaar zitten er bij de selectie een paar angsthazen. die alleen buiten jou om durven te klagen.
  Gert-Jan ik wil nog niet eens aan een opvolger denken!
  Onze Lieve Heer was in hele goede doen, toen hij jou bedacht heeft!
  Ik blijf je volgen , steunen en opvattingen verdedigen.
  Voor mij ben je een Held, en nogmaals wat je ook gaat doen, waar je ook heen gaat, HEEL VEEL GELUK, PLEZIER EN WARMTE TOEGEWENST!

  • i.pjotr3

   30 september 2013 at 15:53

   Beste woonwagenpower,
   Ik blijf je volgen , steunen en opvattingen verdedigen.
   HEEL VEEL GELUK, PLEZIER EN WARMTE TOEGEWENST!
   We zullen je missen op dit forum nu GJ zijn biezen heeft gepakt

 12. Geert

  30 september 2013 at 08:23

  Ik vind het echt walgelijk wat AZ heeft gedaan, net als bij het ontslag van Koeman. Ik schaam me echt even…. De relatie was niet goed meer? Wat een gelul! Verbeek zat ruim 3 jaar bij AZ, als die relatie zo slecht was, had je dat afgelopen zomer ook wel kunnen zien. Had Verbeek in de zomerstop ontslagen of had hem aangehouden tot de winterstop, maar ontsla iemand niet na een paar westrijdjes. Ik dacht altijd dat AZ verl netter en menselijker was dan die gekke clubs uit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en tegenwoordig ook Enschede.

  Wie moet het stokje nu overnemen? Pastoor heeft het bij NEC niet goed gedaan (hoewel dat team nu ook slecht draait), dus die mag eerst elders nog wat ervaring op gaan doen. Kan Martin Haar niet gewoon hoofdcoach zijn? Eventueel met Pastoor als assistent.

 13. Jay

  30 september 2013 at 09:18

  Martin Haar heeft geen ambitie om hoofdtrainer te worden. Dennis Haar wel, maar die heeft nog geen diploma.

  Verder is AZ heus niet over 1 nacht ijs gegaan en rommelde het al veel langer. Zoals gezegd was het in tijden niet zo onrustig geweest op de werkvloer en is Verbeek te stug om zich aan te passen en die sfeer weer te doen kantelen. Dan krijg je een onwerkbare situatie.

  • Geert

   30 september 2013 at 10:00

   Jay, als ze niet over 1 nacht ijs waren gegaan, hadden ze dit in de zomer toch ook wel kunnen voorzien? Misschien heeft AZ gewoon de juist keuze gemaakt, maar ik blijf het niet netjes vinden.

 14. Jeroen

  30 september 2013 at 09:41

  Gemengde gevoelens bij mij. Aan de ene kant was dit gewoon nodig, maar vind het voor de persoon Verbeek wel sneu. Hij heeft toch een prestatie neergezet voor AZ. We moeten niet vergeten dat we ontzettend veel spelers moesten verkopen om ons hoofd boven water te houden. Met Verbeek hebben we toch mooie resultaten gehaald. Dat we hem nu ontslaan vind ik wel sneu.. vooral de manier waarop. Waarom niet afgelopen zomer laten vertrekken naar Twente? Of in de winterstop een oplossing zoeken?

  Ontslaan is direct zo drastisch. Dat de spelersgroep niet meer wilde praten met hem is natuurlijk wel erg vervelend. We kunnen ze dan slappe mietjes noemen, maar er moet wat gebeurd zijn waardoor zij geen toekomst meer zien in een samenwerking.

  De koek was op! We hebben het al vaker geroepen op de deze site, dus helemaal onverwacht kwam het niet. Toch had ik gehoopt op een betere aanpak van AZ. Iets meer respect. Van die Stewart heb ik helemaal geen hoge pet op, en die zat er gisteren als een idioot bij. Ging op geen enkele vraag in…. Het enige wat hij doet is zijn eigen hagje redden door te zeggen dat ze hem niet hebben afgerekend op prestaties, want als dat zo zou zijn, dan zou zowel TD als Algemeen directeur ook op moeten stappen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het beleid etc.

  Kortom, gemengde gevoelens. Vind dit niet helemaal bij AZ passen. En zoals ik Verbeek gisteren bij Studio Voetbal zag, twijfel ik of dit de juiste aanpak was.

  • i.pjotr3

   30 september 2013 at 15:58

   Jeroen,
   Bij studio voetbal geeft hij zelf aan dat hij zelf niet wil veranderen en dus geen oplossing weet voor het probleem. Hij gaf zelfs aan om dan niet nog eens twee weken toneel te spelen maar de knoop meteen door te hakken. Dit is de beste oplossing, en het resultaat hebben wij zaterdag gezien……ik heb genoten …..eindelijk weer!
   En GJ is niet zielig, deze heren zijn allang financieel onafhankelijk, en krijgen nog een goude handdruk mee.
   ZO ZIT VOETBAL NU EENMAAL IN ELKAAR !!!!

   • de echte supporter

    30 september 2013 at 19:17

    ik ben het met je eens. we hebben hier op deze site vaak onze mening gegeven over het voetbal en prestaties van AZ.

    • i.pjotr3

     30 september 2013 at 22:52

     Het schijnt dat hij al gevraagd is voor de reclame van HAK, om de zuurkool aan te prijzen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *