Marcus Berg bedankt voor AZ

By
Updated: juni 30, 2009
Marcus Berg bedankt voor AZ

Marcus Berg hakt volgende week de knoop door over zijn toekomst. De spits van FC Groningen staat in de belangstelling van verschillende binnen- en buitenlandse topclubs.

Het Zweedse FotbollExpressen weet te melden dat Berg in elk geval niet naar Alkmaar verkast. AZ zou een mondeling akkoord hebben bereikt met FC Groningen over een transfersom van ruim negen miljoen euro, maar de Zweed heeft geen trek in een avontuur bij de landskampioen.

Mocht Berg in Nederland blijven dan zijn alleen Ajax en PSV een optie voor de spits, die de afgelopen weken indruk maakte tijdens het EK onder 21 in Zweden. Berg liet zich in Zweden met zeven treffers kronen tot topscorer van het toernooi. Hierdoor wakkerde de internationale interesse hevig aan.

Waar de toekomst van de spits ligt zal naar verwachting volgende week bekend worden. Berg, die eveneens in de belangstelling staat van verschillende clubs uit Italië, Spanje en Engeland, heeft zelf een lichte voorkeur voor de Engelse en Spaanse competities.

Het lijstje met clubs dat een lijntje uitwerpt naar FC Groningen-spits Marcus Berg wordt met de dag langer. The Daily Mirror meldt dinsdag dat ook Tottenham Hotspur en Everton een oogje hebben op de Zweedse spits.

Volgens de Zweedse media zal FC Groningen inzetten op een vraagprijs van vijftien miljoen euro. De 22-jarige spits heeft in Groningen nog een contract tot de zomer van 2011. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *