‘Kandidaat Pastoor al op scoutingstrip voor AZ’

By
Updated: september 29, 2013

Alex Pastoor wordt vrijwel zeker de nieuwe trainer van AZ. Volgens de NOS ging de trainer dit weekend zelfs al naar Griekenland om PAOK, de tegenstander van donderdag, te bekijken.

AZ maakte zondagochtend bekend dat Gertjan Verbeek per direct is ontslagen. De relatie tussen de immer uitgesproken coach en de spelersgroep zou dusdanig verslechterd zijn dat een verdere samenwerking onmogelijk was.

Technisch directeur Earnest Stewart liet op de persconferentie over het ontslag van Verbeek nog niets los over een mogelijke opvolger. “Het is niet respectvol om nu over een nieuwe trainer te praten. Daar gaan we ons vanaf dit moment op richten.”

Het lijkt er echter sterk op dat AZ zich al eerder dan vandaag had gericht op een opvolger voor Verbeek. Pastoor, eerder dit seizoen ontslagen bij NEC na een historisch slechte reeks resultaten, wordt vermoedelijk snel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer in Alkmaar

Bron: Voetbalprimeur.nl

20 Comments

 1. Jeroen

  29 september 2013 at 14:04

  Snap deze keus niet. Pastoor is misschien een groot AZ-fan, maar is hij wel klaar om op dit niveau te acteren? Bij NEC is hij ook ontslagen. Laat hem eerst maar even wat presteren bij kleinere clubs voordat hij naar AZ komt. Zie liever Co tijdelijk terugkeren.

  • Mike

   29 september 2013 at 14:19

   Ik ben het met Jeroen eens. Pastoor is ook gewoon geen grote naam hij pas niet tussen het rijtje thuis. Maar ik ben nog steeds voor rene meulensteen een grote naam waar je ook goede spelers mee kan binnen halen en dat lukt met pastoor zeker niet. Daar in tegen vind ik wel dat pastoor bij AZ past maar hij moet zich eerst nog bewijzen.

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    29 september 2013 at 15:47

    Ik zeg: AZ neem Mike aan als scout, die heeft altijd een lijstje met potentieel voor handen. En Mike doet het werk met liefde en voor weinig.
    Alex Pastoor zou nu een zwaktebod zijn. Maar zo’n hoge pet heb ik ook niet op van de directie van AZ.

  • oma

   29 september 2013 at 14:20

   ik las dat co er geen zin in had.
   maar dit lulletje rozenwater,az is dan van nu af degradatie kandidaat.

 2. Timon

  29 september 2013 at 14:20

  Het is toch niet te hopen! Onder het motto : gooi geen oude schoenen weg voordat etc etc; heeft AZ. Natuurlijk al lang een nieuwe trainer benadert. hypocriet geklets!

 3. Fabje

  29 september 2013 at 14:36

  Ik zeg nog steeds dat we Dick Advocaat terug moeten halen. Die had er ook wel oren naar geloof ik.

 4. AZ4Altijd

  29 september 2013 at 14:53

  Dickie deed het toen ook goed als interim bij AZ. Pastoor assistenten rol.
  Dick is een goede leermeester.

  Maar ajb nu nog geen Pastoor. Hij is er zeker nog niet klaar voor. Eventueel volgend seizoen Kluivert proberen aan te trekken of Arveladze.

 5. niels

  29 september 2013 at 16:07

  Ik ben volgens mij een van de weinige die er wel vertrouwen in heeft. Pastoor haalt vaak het meer uit zijn team dan mogelijk lijkt. Als hij dit bij AZ ook doet kunnen we meedoed voor de titel!

  • oma

   29 september 2013 at 16:08

   ja dat hebben bij nec gezien.

   • i.pjotr3

    29 september 2013 at 20:01

    Lekker goedkoop om pastoor nu al af te zeiken, ff wachten hij is nog niet aangesteld hoor !

 6. oldfan

  29 september 2013 at 16:14

  Jammer als het deze trainer wordt. Als je club al diverse keren heeft verloren en je wordt ontslagen om de magere resultaten dan mag je van mij geen trainer van AZ worden. Zet er dan een neer die het plezier weer terug brengt bij AZ. Iedereen weer op zijn favoriete positie laat spelen en vooral daardoor weer het voetbal laat spelen die we graag willen zien. Dus geen watje.

  • Jeroen

   29 september 2013 at 16:26

   En wat is erger?? Een coach als Verbeek, of een coach die Verbeek imiteert? pfffffff laten we hopen dat AZ hier heel goed overnadenkt.

   Of je Verbeek nou wel of niet mag.. 1 ding is zeker.. Hij is wel echt. Wat ik vanmiddag zag op de persconferentie heeft mij toch doen schrikken. Ze lulde er maar een beetje omheen en het enige wat je hoorde was ‘geen chemie’, ‘een paar issues’…. Als je iemand ontslaat geef dan een goede motivatie. Dat verdienen de fans ook. Nu lijkt het er bijna op alsof Verbeek zich heeft vergrepen aan de koffiejuffrouw. Niet netjes hoe AZ dit heeft opgelost.

   Pastoor is niet de oplossing voor AZ. Leuke kerel en zal vast een groot AZ-hart hebben, maar laat hem maar eerst wat ervaring op doen. Hij is niet voor niets ontslagen bij NEC.

   • De echte supporter

    29 september 2013 at 17:40

    Jeroen, voor mij is het wel enigzins duidelijk. Hij is gewoon te star, luistert niet en kijkt niet voldoende naar het materiaal wat hij heeft. Daarnaast zijn er een aantal spelers die bij hem gewoon slecht mogen presteren voordat ze een keer op de bank of tribune worden gezet. Kijk dan eens naar de prestaties van beerends, elm. En dan niet naar gisteren maar al die wedstrijden hiervoor. Daarmee maak je verschil in de groep. Spelers willen anders spelen en hij niet. In het jaar dat we kampien werden. Heeft van gaal een keer geluisterd, dat moet verbeek ook doen, meer geluiden opnemen. Dan kan hij puur zijn, maar dat lost dit probleem niet op. De persconferentie was juist netjes, ze hebben hem nergens van beschuldigd, alleen de chemie. Ja dat is gewoon je houdbaarheidsdatum. Verbeek denkt zelf ook dat die tegenwoordig eerder verstreken is, en dat klopt….. Hij had een jaar geleden deze site goed moeten lezen… En dan handelen, dat had hem geholpen

    • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

     29 september 2013 at 18:57

     Maar hij luistert niet naar de èchte supporter, echte supporter! Al gaat het om jou te behouden als supporter. Hij leest niet wat wij hier zeggen en dat heeft hem uiteindelijk nu opgebroken, ook al vermoed ik dat AZ ook tekort is geschoten. Vermoedelijk gaat hij deze wijze les van je ook niet lezen… Leest Fanvanaz.nl! 🙂

 7. i.pjotr3

  29 september 2013 at 16:27

  Combinatie van CO met alex.

 8. Fortuna

  29 september 2013 at 16:41

  Op de site van VI staat dat het pastoor niet word hij zou voor GJ gaan scouten in griekenland voor de wedstrijd van Donderdag AZ vind het niet gepast om het door te laten gaan vanwege de relatie tussen vebeek en pastoor en heeft de afspraak afgezegd

 9. Fortuna

  29 september 2013 at 16:57

  Nou is voor Verbeek de weg vrij om naar Twente te gaan
  Ik hoop dat Co er nog zin in heeft om dit AZ onder zijn hoede te nemen dit is voor mijn de beste keus

 10. AZformallyknownasAZ

  29 september 2013 at 17:03

  Voor de rust in tent is het goed dit seizoen af te maken met Co Adriaanse. In de tussentijd kan je dan rustig om op zoek te gaan naar een trainer waar je weer een aantal jaren mee vooruit kunt. Co is bekend met AZ predikt de aanvallende voetbalschooll en heeft zijn vakmanschap bij AZ bewezen in het verleden.

  Ik weet het niet met Pastoor. Vindt hem niet zo evenwichtig.

 11. brandon

  29 september 2013 at 20:07

  Hoop niet dat het Pastoor wordt te onervaren,eigenwijzer dan Verbeek en te bijgoochem. Als je die hoort ptraten denk je dat hij het uitgevonden heeft met zijn uitspraken, komt net kijken een blaaskaak.

 12. Poll

  30 september 2013 at 10:26

  Ik hoop ergens wel dat het Pastoor gaat worden. Heeft dezelfde denkwijze als Verbeek, maar is iets milder naar mijn idee. En waarom moet een trainer ervaren zijn? Op die manier krijgen trainers nooit een kans. Je moet naar mijn idee kijken of je het eens bent met de denkwijze en handelswijze van een trainer.
  Persoonlijk vind ik dat Verbeek gewoon had moeten blijven als een soort van Ferguson bij Man. United. Die was toch ook eigenwijs en had zijn eigen visie?! Die spelers moeten gewoon de tactiek en het denken aan de trainer overlaten! Ze zullen nu toch echt wel wat meer moeten laten zien dan dat ze afgelopen weken hebben laten zien. Vraag me af of dat er in zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *