Verbeek: ‘Ik wens de volgende trainer veel succes’

By
Updated: september 29, 2013

Gertjan Verbeek is werkloos. De oud-trainer van AZ werd zondagochtend (na een overwinning op koploper PSV) ontslagen door de club uit Alkmaar, en daar snapt hij zelf niet veel van.

Het werd op de clubwebsite nog netjes gehouden: Er zou een gebrek aan chemie en vertrouwen zijn tussen spelers en trainer. Verbeek reageert: “Vreemd dat ik weinig heb gemerkt van onrust onder de spelers. En de resultaten zijn goed”, aldus de trainer uit Deventer tegenover de NOS.

Verbeek heeft kort na zijn ontslag al tijd voor zelfreflectie. “Misschien is de houdbaarheidsdatum met mijn persoonlijkheid en trainingsaanpak tegenwoordig iets sneller verlopen”, zegt hij. Verbeten voegt hij daaraan toe: “Ik wens de volgende trainer veel succes.” Bron: Elfvoetbal.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  29 september 2013 at 13:23

  Jij ook succes Verbeek!

  Dat je de signalen zelf niet hebt opgepakt heeft misschien ook met je persoonlijkheid te maken.

  Even goede vrienden. We hebben ook een mooie tijd met je gehad (Europa League, lang meegedaan om kampioenschap en de beker).

 2. AZformallyknownasAZ

  29 september 2013 at 13:38

  Verbeek was een type ruwe bolster blanke pit. Maar het ruwe wilde er maar niet af. Wat meer nuancering en meer flexibele handelen had zijn houdbaarheidsdatum kunnen oprekken. Maar ja helaas dat is helaas niet geukt.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  29 september 2013 at 14:00

  Gezien de woorden van beide kanten kan ik voorzichtig concluderen dat er geen pogingen zijn ondernomen om aan Verbeek’s persoonlijkheid te kneden. Een tijd terug heb ik al op deze website gehint dat AZ actief werk zou moeten maken van Verbeek’s tenenkrommende optredens die niet alleen extern waren. Dat AZ twee luitenantjes laat opdraven om het nieuws toe te lichten kan ik alleen maar uitleggen als een zwaktebod van AZ. Gezien de reactie van Verbeek kan ik alleen maar concluderen dat hij een enorm bord voor zijn kop heeft waar een bouwvakkersteam voor nodig is om het weg te nemen. Maar goed het blijft gissen vanaf de zijlijn. Gemiste kans voor zowel AZ als Verbeek persoonlijk. En aan Gertjan: je persoonlijkheid is niet in graniet uitgehouwen en plooibaar. Net zoals je je spelers wilt plooien moet je ook jezelf eens een beetje laten plooien. Niemand is perfect, ook jij niet. Succes.

 4. i.pjotr3

  29 september 2013 at 15:33

  Doelstellingen halen hoeft niet altijd genoeg te zijn.
  Het was beter geweest als ze na vorig seizoen afscheid van elkaar hadden genomen.
  Teamgeest krijg je niet alleen als je een dagje gaat roeien.
  Vorig jaar Blij met de beker, maar houdbaarheid was verstreken…..

 5. azdc

  29 september 2013 at 16:26

  Jammer. Heb Verbeek altijd gemogen. Wel een lekker een trainer die niet mee doet aan het opportunistische voetbal wereldje. Ook blij met de beker van vorig jaar. Qat wel opvalt is dat het team alleen presteert tegen de topclubs. Dat is wel iets wat je een trainer zou mogen aanrekenen.

  Wat er precies aan de hand is kunnen wij niet inschatten. Ik hoop wel dat AZ dit netjes, beschaaft en met klasse afhandeld. Dat is AZ waardig en verdiend Verbeek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *