Wernbloom: ‘I like it here’

By
Updated: juni 29, 2009
Wernbloom: 'I like it here'

AZ trainde maandagochtend voor het eerst dit seizoen met een complete selectie. Ook alle internationals en Pontus Wernbloom meldden zich bij de groep van trainer Ronald Koeman. De Zweedse middenvelder was opgetogen in Alkmaar te zijn: “Hier keek ik al een tijd lang naar uit.”

Na een pittige conditietraining, een pass- en trapoefening en een positiespel kwam de Zweedse nieuwkomer Wernbloom na afloop van de sessie met een lach van het trainingsveld af: “Het was een leuke training en de ontvangst door mijn teamgenoten was precies zo hartelijk als ik verwacht had. I like it here.”

“Ik heb slechts één dag vakantie gehad, meer vond ik niet nodig”, zei Wernbloom resoluut. “Het enige dat ik wilde was bij AZ zijn, hier keek ik al een tijd lang naar uit. Nederland is vergelijkbaar met Zweden. Je kunt je hier als jonge speler perfect doorontwikkelen tot het niveau voor bijvoorbeeld de Engelse competitie. Ik wil bij AZ succes hebben als voetballer én als mens.”

‘Concurrentie hevig’
Wernbloom ziet zichzelf vooral als centrale middenvelder: “In Zweden speelde ik ook voornamelijk op die positie. Ik ben geen échte goalgetter, maar pik toch af en toe mijn doelpuntje mee. De concurrentie op het middenveld bij AZ is hevig, dus het wordt lastig voor me. Ik ga keihard werken om in de basis te komen.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>