Verbeek tevreden: ‘Mentaal waren we sterk’

By
Updated: september 29, 2013

Na een flinke nederlaag bij NAC Breda en een moeizame zege op Sparta Rotterdam in het bekertoernooi won AZ vanavond op knappe wijze van PSV. Het werd in Alkmaar 2-1. “Misschien is het na een zware wedstrijd wel makkelijker om tegen PSV te voetballen dan uit bij NAC, schijnbaar.”

Dat vertelde trainer Gertjan Verbeek van AZ na afloop van het duel. “Dan zie je dat het niet alleen aan het fysieke ligt, maar dat je mentaal ook sterk moet zijn. Dat waren we in deze wedstrijd.” Het eerste doelpunt van de Noord-Hollandse club, een kopbal van Nick Viergever uit een corner van Maarten Martens, was volgens de oefenmeester ingestudeerd. “Het leuke is dat ze vrijdag na de training nog even door zijn gegaan met het oefenen van spelhervattingen.”

“Dat was hun idee en levert nu meteen een doelpunt op. Die tweede was een echte spitsengoal van Aron Jóhannsson. Ik dacht dat hij hem eigenlijk verkeerd raakte, maar hij zei zelf dat het bewust was. Laten we dat dan maar geloven.” In de rust verving hij Markus Henriksen door Viktor Elm. Een opvallende ingreep. “Markus heeft af en toe een migraineaanval waardoor hij een waas voor zijn ogen krijgt en niet goed ziet.”

“Dat is meestal met medicijnen wel goed te onderdrukken, maar dat duurt een half uur. En de pauze is maar een kwartier. ‘Ik wilde niet het risico lopen om hem met een wazige blik het veld in te sturen.” Donny Gorter viel aan het begin van de tweede helft uit met een blessure aan zijn sleutelbeen. De exacte diagnose is nog niet bekend. Bron: Elfvoetbal.nl, foto: AD.nl

5 Comments

 1. AZ WOMAN

  29 september 2013 at 09:06

  Hoi Timon, waar blijft jouw analyse?
  Ik mis je wijze woorden, je beknopte uitleg over het duel.
  De kansen van die gloeilampen waren gelukkig schaars.
  Philips Cocu had geen antwoord op onze strateeg Gert-Jan Verbeek.

 2. oma

  29 september 2013 at 09:16

  heeft niet alleen met mentaal temaken,je middenveld klopte,met ortiz.

  • De echte supporter

   29 september 2013 at 11:58

   Oma helemaal met je eens, had hij eerder moeten doen.

 3. AZformallyknownasAZ

  29 september 2013 at 10:23

  Je kon aan alles zien dat AZ deze wedstrijd wilde winnen. Je zag het aan de concentratie en verstrakte koppies. De energie droop er af. Het was zo genieten.

  In de reactie na de wedstrijd bij studio sport beweerde Pinococu (ik heb altijd al gevonden dat Cocu wat neus betreft iets weg heeft van Pinokkio) met droge ogen dat PSV minimaal aanspraak maakte op een gelijkspel…..ik zag zijn neus groeien. Tijdens de persconferentie was hij een stuk genuanceerder en nam zijn neus weer de normale proporties aan. Gelukkig maar dat hij snel tot inkeer kwam. Dat siert hem dan wel weer.

 4. kaazie87

  29 september 2013 at 11:18

  jezus christus volgens de telegraaf is gert jan verbeek ontslagen tussen 12 en 1 persconferentie. dit had niemand verwacht volgens mij na gisteravond

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *