Koeman sluit aantrekken nieuwe spelers niet uit

By
Updated: juni 28, 2009
Koeman sluit aantrekken nieuwe spelers niet uit

AZ-trainer Ronald Koeman sluit niet uit dat de Alkmaarders zich voor het sluiten van de transfermarkt nog versterken. De club zal het niet laten spelers aan te trekken, wanneer die mogelijkheid zich voordoet.

“Intern kijken we altijd of we ons kunnen versterken. Ik heb natuurlijk wel voorkeuren, maar je moet altijd maar afwachten of die ook haalbaar zijn”, spreekt Koeman na afloop van het oefenduel met de amateurs van AFC’34 (1-7 winst).

Afgelopen week trok AZ de eerste versterking onder het bewind van Koeman aan. Erik Heijblok zal de rol van derde keeper bekleden in Alkmaar. “Als je top wilt zijn moet je drie keepers hebben”, verduidelijkt Koeman de komst van de doelman.

“Je mag geen risico nemen. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt dat je een beroep moet doen op een derde doelman”, vervolgt Koeman. Daarnaast is ook nog altijd onzeker of Joey Didulica komend seizoen nog bij de landskampioen speelt. De ervaren doelman is op zoek naar speelminuten en vreest dat hij die in Alkmaar niet zal vinden. “Dat heeft Joey aangegeven. Als hij besluit om te vertrekken moet je daar op voorbereid zijn.”

Koeman wil de competitie beginnen met een selectie van 22 spelers en drie doelmannen. Maandag sluiten de laatste internationals aan in Alkmaar. Dan zijn onder meer Stijn Schaars, Demy de Zeeuw en David Mendes da Silva weer van de partij. De nieuwe Zweedse aankoop Pontus Wernbloom beleeft maandag zijn debuut op het Alkmaarse trainingsveld.

Komende week gaat voor AZ de derde fase van de voorbereiding in. Wanneer ook de laatste internationals zich in Alkmaar melden, werkt Koeman voor het eerst met een voltallige selectie. Dit betekent voor de spelers van Jong AZ, die de afgelopen weken deel uitmaakten van Koemans spelersgroep, dat zij kunnen genieten van een korte vakantie.

“De jongens die nu instromen zullen het niveau van de groep weer naar een hoger niveau tillen. Momenteel werken we toe naar één doel en dat is om iedereen maximaal fit te krijgen voor de start van de competitie. Stap voor stap zullen we gaan bouwen aan een vast team”, zegt Koeman, die besloot enkele oefenduels toe te voegen aan de voorbereiding van AZ.

“Ik vond dat we wat weinig wedstrijden speelden. Daarom zullen we ook op 8 juli een oefenduel spelen (tegenstander is dan vv Buitenpost, red.)”, vervolgt Koeman, die tevens aangaf graag nog te willen oefenen tegen een club uit de Jupiler League.

In een benauwd Alkmaar rekende AZ zondag met ruime cijfers af met AFC’34. De eersteklasser werd getrakteerd op een 1-7 nederlaag. “Het kleffe weer was absoluut van invloed op het tempo van de wedstrijd”, stelde Koeman. “Toch is het zaak om uit deze wedstrijden het maximale te halen. Dit is als het ware een training. Ik heb vandaag weer goede dingen gezien.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *