Martens steunt Verbeek in zoektocht naar ideale opstelling

By
Updated: september 28, 2013

Bij AZ is veel hoop gevestigd op Maarten Martens, die van de ploeg van Gertjan Verbeek weer een geoliede machine moet maken. De Belg is op weg naar volledige wedstrijdfitheid en moet de club in die vorm aan de nodige punten gaan helpen.

Martens constateert ook dat Verbeek nog zoekende is. Celso Ortiz krijgt zaterdag tegen PSV de kans op het middenveld, waar Willie Overtoom afgelopen woensdag nog mocht starten. Viktor Elm is even uit beeld, de Zweed mag voorlopig de bank warm houden.

“We proberen er momenteel wat meer voetbal in te krijgen”, zegt Martens in het Algemeen Dagblad. “En rust. Dat is nodig. Iedereen weet: hoe creatiever, hoe beter.” Het sleutelen is niet van de afgelopen weken. “Dat heb je soms, een elftal dat nog niet helemaal staat. En soms moet je lang zoeken naar iets van stabiliteit.”

De AZ-supporters zijn van oudsher kritisch en dat is zeker nu het geval. “Maar tegen Go Ahead Eagles floten ze ook, terwijl ze twee minuten later stonden te springen en te dansen na een doelpunt. Ze mogen fluiten van mij. Natuurlijk. Ze zijn hier wat gewend de laatste jaren. Maar moedig ook aan op de goede manier.”

Een overwinning op PSV kan de Noord-Hollandse club vooruit helpen. “Tegenstanders die op papier beter zijn, liggen ons doorgaans beter”, weet Martens. “Tegen kleinere ploegen hebben we nog niet de rust om dominant te zijn. Tegen Ajax bijvoorbeeld hadden we vooraf het idee dat er een echt team tegenover ons stond, maar toen liepen we als winnaars het veld af.” Bron: Voetbalprimeur.nl

15 Comments

 1. Jeroen

  28 september 2013 at 12:03

  Mooi om te zien dat er intern geen onvrede heerst. Lijkt er dus op dat Verbeek in ieder geval bij de spelers nog voldoende krediet heeft.

  Offtopic: http://www.soccernews.nl/news/211500/Boymans_ontvangt_Bronzen_Stier,_ploeggenoot_Ondaan_grootste_talent?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

  Leuk dat zowel Boymans als Ondaan een prijs hebben gewonnen. Beide spelers hebben bij onze mooie club gespeeld 😀

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   28 september 2013 at 12:56

   En Boymans is nog werknemer bij AZ tot 2015. Het is in ieder geval duidelijk dat de lat hoog ligt bij AZ als deze spelers die het niet haalden toch uitblinken bij iets lager ingeschaalde clubs. Vooral jammer dat Ali Messaoud nooit eens een echte kans heeft gehad. Benieuwd hoe het zou zijn verlopen als hij niet zijn kaak had gebroken in die eerste onfortuinlijke wedstrijd maar de klok kan niet worden teruggedraaid.

  • Plien

   28 september 2013 at 14:12

   En beide spelers hebben nou niet zulke positieve ervaringen bij de club. Goed om te horen dat ze het bij hun nieuwe club zo goed doen.

 2. woonwagenpower

  28 september 2013 at 12:56

  Inderdaad mooi dat er geen interne onvrede is, ik denk dat Gert-Jan Verbeek, ook wel intensief contact heeft met Maarten Martens en Nick Viergever, zodat de iedeeen over hoe te spelen straks heel mooi samen smelten tot een geheel.
  Wat weer mooi voetbal en resultaat kan opleveren.

 3. oma

  28 september 2013 at 13:45

  laat hij zo maar eens begingen Berghuis op rechts,Beerens op links martens op 10 en ortz.
  dan komt het er heel wat beter uit tezien.
  Hendriksen naast elm de bank warm houden.

  • Dedie

   28 september 2013 at 14:43

   ik ben het helemaal met je eens. Ik weet niet voor hoe lang gaat Verbeek Henrikssen nog vertrouwen geven. Misschien is het door zijn prijskaartje. Deze jongen heeft al te veel cruciale fouten gemaakt sinds vorig jaar. Dit jaar heeft hij keer op keer zijn mannetje laten gaan – hij is gewoon te afwachtend en flegmatiek. En wij maar zeggen dat hij verkeerd gebruikt wordt. Maar hij is een middenvelder – hij moet samen met de andere middenvelders het middenveld veilig stellen en voor de opbouw zorgen. Ik wil liever Berghuis op 10, Martens op links, Gudmundsson op rechts, Ortiz en Gudelj achter Berghuis.

   • oma

    28 september 2013 at 14:49

    Berghuis is geen 10 Berghuis is een vleugelspeler.
    net zo goed als martens veel beter op 10 is als op de vleugel.
    ik weet niet meer welke wedstrijd dat was dat martens op tien speelde ik dacht onder van gaal een keer.
    hij was heer en meester en liet andere daardoor beter spelen,zijn passes messcherp.

    • Dedie

     28 september 2013 at 15:04

     Martens is nog niet sterk genoeg om op nummer 10 te staan. Berghuis is een nummer 10, dat heeft hij zelfs gezegd. Maar net als Martens, hij kan ook spelen vanaf de flanken en af en toe intrekken.

     • oma

      28 september 2013 at 17:13

      een speler die altijd op de bank zit ga je niet op 10 zetten martens is daar sterk genoeg voor ,toch blijf ik het zeggen het is geen 10,hij wil daar graag spellen dat is weer wat anders,maar daarom ben je het nog niet.

 4. Plien

  28 september 2013 at 14:14

  Wat betreft die interne onvrede; op de fanpage stond een nieuwtje. Schijnt dat er een basis speler 3 weken geleden al met zijn koffer klaar stond omdat hij het niet meer trok met Verbeek. Misschien tijd dat de AZ supporter niet meer al het goede nieuws zo maar klakkeloos aanneemt.

  • Dedie

   28 september 2013 at 14:47

   En je moet ook niet z’n roddel zo maar kladdeloos aanneemen. Verbeek houdt iedere keer gesprek met Martens en Viergever samen met de assistent trainers. Dat het nog niet loopt, heeft te maken met iedere keer nieuwe spelers en spelers die uit vorm zijn- Henrikssen is uit vorm, Esteban blijft onrustig onder de lat – Verbeek moet dit nu inzien en moet andere spelers kans geven.

 5. kaazie87

  28 september 2013 at 14:56

  dat klopt idd der is heel wat gebeurd in de groep. maar degene die het niet meer trekt is markus henriksen heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen. en het zal mij niks verbazen dat dat de reden is waarom ortiz speelt ipv overtoom

  • oma

   28 september 2013 at 17:16

   en nu henrikssen nog op de bank dan gaat het helemaal goed,hij is dit seizoen nog niet in vorm geweest.
   als er een elftal niet draait dan is er altijd gekanker.
   heel normaal.

 6. Dedie

  28 september 2013 at 17:25

  “een speler die altijd op de bank zit ga je niet op 10 zetten” – onzin natuurlijk. Dan mag Overtoom dan niet op de 10 zetten? Nummer 10 is gewoon een van de posities op het middenveld. Iedereen heeft een kans om te spelen – daarom zijn er meer dan 11 spelers beschikbaar. Trouwens is Berghuis al in paar keer ingevallen en hij is in vorm.

 7. oldfan

  29 september 2013 at 11:13

  De ploeg is nog zoekende. Henriksen is gewoon een goede speler, toch denk ik dat hij offensief beter uit de verf kan komen dan defensief. Daarin heeft hij al flink wat steekjes laten vallen. Overtoom valt me zeer tegen. Bij zijn vorige club speelde hij zeer goed maar heb hem bij AZ nog niet zien uitblinken, ja met veel op de grond vallen .
  Elm is een nuttige speler maar niet de alles rustbrengende, daarvoor verspeeld hij de bal veel te veel. Celso Ortiz moet nu een kans krijgen omdat hij wel eens de ontbrekende schakel kan zijn. Enne Maarten op 10 want daar speelt deze klasbak het beste.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *