Verbeek: ‘Ortiz speelt voor Overtoom’

By
Updated: september 27, 2013

Gertjan Verbeek blikte vrijdag in de persruimte van het AFAS Stadion in het bijzijn van de media vooruit op het thuisduel van zaterdag met PSV. Hij sprak onder meer over de basisplaats van Celso Ortiz en de komende tegenstander: “Ik heb bewondering voor PSV.”

“Ik verwacht niet dat Adam Maher tegen ons aan de aftrap verschijnt”, zei Verbeek over zijn voormalige pupil. “Tegen Ajax zou hij ook op de bank starten. Met Oscar Hiljemark, Stijn Schaars en Ola Toivonen ging het goed tegen Ajax. Als Maher gaat spelen, zal hij waarschijnlijk Hiljemark uit de ploeg houden. Ik denk echter dat Phillip Cocu vasthoudt aan zijn elftal dat Ajax versloeg.”

“Kijkend naar PSV kies ik ervoor om Celso Ortiz te laten spelen in plaats van Willie Overtoom”, was Verbeek open. “Wij zijn niet in de positie om alleen maar van eigen kracht uit te gaan, zeker niet tegen een goede ploeg als PSV. Ik kies voor Ortiz omdat Overtoom anders in een te verdedigende rol zou terechtkomen. Op het nieuwe middenveld gaat Nemanja Gudelj dieper spelen, richting Stijn Schaars.”

“Ortiz is ontzettend handig in de kleine ruimtes”, ging Verbeek verder. “Hij heeft een goede techniek, een prima pass en een redelijk overzicht. Ik vind hem het beste renderen als hij ‘achter de bal’ speelt. Hij is heel balvast en je kunt hem in de dekking aanspelen. Ook speelt hij hem vaak naar de goede kleur.”

Over enkele matige optredens van zijn ploeg zei Verbeek: “De afgelopen vier jaar hebben we veel kwaliteit ingeleverd. Daar zijn talentvolle jongens voor teruggekomen. Gudelj en Markus Henriksen zijn grote talenten, maar vergeet niet dat ze pas 22 jaar zijn. Rasmus Elm was ook pas in zijn laatste twee seizoenen uitblinker, daarvoor zat hij zelfs op de bank. Onze jonge spelers zien nog niet altijd de tactische oplossing als de tegenstander tijdens de wedstrijd omzettingen doet. Dat is een kwestie van herhalen en zo ervaring opdoen.”

Verbeek sloot af met een positieve boodschap voor voetballiefhebbers: “Maarten Martens begint tegen PSV weer in de basis. Hij heeft de 120 minuten tegen Sparta goed doorstaan en traint de laatste tijd alles volop mee. Hij wordt steeds fitter.”

In tegenstelling tot Martens kan Verbeek tegen PSV geen beroep doen op de geblesseerden Eli Babalj (sportershernia) en Jan Wuytens (bilspier). Denni Avdic, Fernando Lewis en Dirk Marcellis moeten na hun blessureperiode eerst nog wedstrijdritme opdoen bij Jong AZ.  Bron: AZ.nl

37 Comments

 1. Silver

  27 september 2013 at 16:02

  Laat GertJan eens een keer beginnen met Gudelj op de plaats van Henriksen en laat die eens op zijn favoriete plek spelen.
  In plaats van Ortiz zie ik liever Berghuis op het middenveld, voetballend iets oplossen ipv achterover hangen en vertrouwen op de verdediging.
  Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat we weer gaan voetballen !

  • oma

   28 september 2013 at 08:41

   dat heb je op een bericht eerder ook al vermeld.

 2. Mozes

  27 september 2013 at 16:02

  Mooi want Ortiz is ook creatief en kan prima ballen leveren. Het is niet de doorsnee controleur.

  Helaas krijgen we nu wel Gorter weer terug in de basis omdat Viergever centraal gaat spelen.

 3. Raymond

  27 september 2013 at 16:21

  Ik vond Gorter afgelopen woensdag niet slecht spelen. Ik denk dat de meeste foute ballen op naam van Viergevert en Gudelj stonden.

 4. kaazie87

  27 september 2013 at 16:25

  nou dat wordt wat gorter tegenover ji sung park die vorige wee tegen ajax de beste op het veld was ik hou mijn hart vast maar goed. gezien verbeek erg aan het zoeken is naar de perfecte nr 10 kunnen we der wel van uit gaan dat er in de winterstop een nieuwe nr 10 wordt gekocht eindelijk. maar wie moet het worden?? ik zou het op dit moment niet weten. ik denk ook dat een rechtsbuiten en een linksbuiten van harte welkom is maar dat is mijn mening. maar toch denk ik dat idd ortiz op dit moment de perfecte keus is die gozer kan een bal vast houden zodat de rest aan kan sluiten is erg snel en kan goed schieten. goede keus van gert jan want willie is het ook niet althans niet op de manier zoals az speelt in de kleine ruimtes kan hij het wel maar niet als het spel breed gehouden wordt. dus nogmaals chapeau voor gert jan

  • oma

   28 september 2013 at 08:43

   die hebben ze al jaren in huis,martens heeft daar een keer gespeeld geweldig.

 5. kaazie87

  27 september 2013 at 16:31

  ey silver ik denk dat het volgende trucje van gert jan gaat worden en dat hoop ik ook dat hij gudelj naar achter zet en henriksen meer aanvallend laat spelen je ziet gewoon aan marcus dat hij dit helmaal niet wi althans der komt helemaal geen spelvreugde uit die gozer. ik vindt het ook een schijtert als hij in moet grijpen steeds die voet wegtrekken enzo en elke keer tikkie breed bij rasmus elm zag je echt dat hij der vol in ging en dat hij ook vaak de lange bal naar voren probeerde te spelen. wat rasmus ook zo goed kon zijn kont der in draaien dat heeft marcus totaal niet en ik denk nemanja het ook veel beter kan maar dat is mijn mening

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  27 september 2013 at 16:45

  Ortiz mocht nog vertrekken in de afgelopen transferperiode. Laat hij zich nu lekker alsnog definitief in de basis spelen, mag ik als halfbakken Paraguayaan hopen.

 7. brandon

  27 september 2013 at 18:01

  Ortiz tegen Psv zeer goede keus van de trainer. Hou alleen mn hart vast bij Gorter. Ook Cocu zal hier zijn maatregelen tegen nemen en daar zou de wedstrijd wel eens beslist kunnen worden. Deze wedstrijd zal iig weer een strijdbaar AZ laten zien en hopelijk laat de trainer zijn verdedigende tactiek varen want Psv is achterin kwetsbaar dus als je Psv het spel laat maken en geen druk zet op hun nogal zwakke verdediging hebben we GEEN kans.

 8. kaazie87

  27 september 2013 at 18:24

  wat is trouwens de reden dat hij op vrijdag al de basis elf vrijgeeft.

 9. kaazie87

  27 september 2013 at 18:30

  hij verteld er ook nog even bij wat ortiz zijn goede en slechte punten zijn en dan verteld hij der ook nog ff bij wat ongeveer zijn strijdwijze is dat hij gudelj lekker diep op schaars laat spelen enz. ik vindt eigenlijk dat hij daarmee psv in een heerlijke positie manoeuvreert. zal cocu hem dan ook ff bellen en zeggen ji sung park speelt hangend en schaars laat ik niet over de middenlijn komen en arias speelt dus ik zal als ik jou was beerens opstellen dat doet cocu toch niet of wel? vindt het allemaal een beetje nutteloos. als het nou allemaal mislukt sta je toch zelf ook voor lul lijkt mij

 10. Gerrit Vooijs

  27 september 2013 at 18:44

  Gudelj neemt dus de rol over van Elm en Ortiz die van Gudelj.
  Gudelj brengt net als Elm body mee en heeft daar naast een goed schot.

  In ieder geval blij dat Martens wel kan spelen maar met onze nieuwe linkerkant ( Gorter – Ortiz ) ben ik benieuwd hoe die samenwerking gaat uitpakken.

 11. Timon

  27 september 2013 at 19:04

  Maakt niet uit wie deze trainer opstelt : geen schijn van kans.

  • woonwagenpower

   28 september 2013 at 07:25

   HEY Timon , uit jou woorden begrijp ik dat het aan de spelers ligt, en niet aan de trainer, grote klasse.
   Want het maakt jou niet uit wie er op het veld staan.

 12. AZformallyknownasAZ

  27 september 2013 at 19:12

  Veel liever Ortiz dan Elm op het middenveld. Ik was al bang dat GJ weer terug zou grijpen naar Elm. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat lopen tegen PSV. We gaan het
  zien morgen. Ik hoop op opgestroopte mouwen en veel energie aan de kant van AZ.

 13. i.pjotr3

  27 september 2013 at 21:51

  GJ is op zoek naar rendement, ben benieuwd of hij ons morgen ook gaat vermaken…..ben er bang voor! Zaterdag met zijn allen weer saai voor de pot hangen.
  Overtoom lijkt het wel niet goed te kunnen doen bij hem, 70 minuutjes hier 15 minuutjes daar…goed voor het zelfvertrouwen.

 14. Keps

  28 september 2013 at 01:16

  Gun dit Ortiz zo erg. Deze jongen heeft bijna nooit commentaar, is een echte prof. Hopelijk speelt hij goed en past GJ zijn mening aan hem te verkopen. Een Gorter kun je in mijn ogen beter verkopen!

  Wordt ws vervolgt!

 15. Keps

  28 september 2013 at 01:21

  Kaazie,

  zal je ff, zal je ff, zal je ff vertellen dat dit ook een soort trainerstactiek is. Dit zie je wel vaker als je voetbal volgt. Plotseling wordt er dan een aanpassinkje of 2 a 3 gedaan vlak voor de wedstrijd.

  Daarnaast gaat een goede trainer echt niet uit van een perspraatje, ze gaan uit van egen kracht!

 16. woonwagenpower

  28 september 2013 at 07:42

  Heel verstandig van Gert-Jan Verbeek.
  Zo komt wel uit dat hij er voor open staat om te wisselen in zijn elftal, en waarschijnlijk gaat het bij de spelers doordringen dat een basis plaats niet vanzelfsprekend is.
  Gert-Jan schroomt niet meer, om van zijn vertrouwde elf af te stappen.
  Gert-Jan heeft hier een gedachte achter zitten, dat zal iedereen begrijpen.
  Gert-Jan mocht het nodig zijn , doe een beroep op de jeugd, gooi Advic er in,
  wissel Esteban als hij na 45 minuten nog onzeker overkomt, en dat uitstraalt naar naar verdediging. Ook voor een keeper moet het niet vanzelfsprekend zijn dat hij aan de wedstrijd begint.
  Gert-Jan laat zien dat hij vooruit wil met AZ, laten wij dat als supporters waarderen, en 100% achter AZ en Gert-Jan Verbeek gaan staan!
  AZ laat vanavond zien dat, spaarlampje, peertje, tl balk, gloeilampje en de hele reutemeteut , voor niets naar Alkmaar zijn afgereisd.

 17. AZ WOMAN

  28 september 2013 at 07:53

  AZ is echt niet kansloos tegen die lampenkappen, daar is het bij die gasten veel te wisselvallig voor
  tegen Cambuur speelden ze 0-0, Europees is het niks.
  Zo gemotiveerd als zij tegen 020 waren, zijn wij AZ tegen die lampenkappen
  Ze leven nu even in een hoera stemming, maar ik hoop dat AZ ze een flinke tik kan uitdelen.
  Ik vraag me af of Maher het er wel zo naar zijn zin heeft, die zogenaamde blessure heeft volgens mij gewoon te maken dat hij zijn basis plaats is kwijt geraakt aan de grootste smeerlap uit de eredivisie.
  AZ maak ons trots op de mooiste club!

 18. woonwagenpower

  28 september 2013 at 08:25

  Daar zeg je wat, Maher wou CL spelen, nou hij heeft er niet eens aan mogen ruiken.
  En over de grootste smeerlap van de eredivisie, je bedoelt daar diegene mee met zijn voornaam van die ijsfabrikant
  Dat is inderdaad een groot stuk verdriet dat rondloopt, andere de wedstrijd of erger, weken uit de roulatie trappen/schoppen, en zelf de grote onschuld uithangen.
  Een misselijk stuk vreten , als ze hem bij het grofvuil aanbieden, laten ze hem nog staan.
  Ik hoop dat hij de AZ spelers heel laat, en dat de scheidsrechter een extra oogje in het zeil houdt tegen deze mafkees.

  • oma

   28 september 2013 at 08:47

   wat ben je grof man,denk om je hart.

   • woonwagenpower

    28 september 2013 at 09:38

    Dat is lief van u, dat u zo om me denkt, ik weet ook, we doen allemaal wel eens iets wat niet netjes is, maar wat deze gestoorde Zweed, op het veld laat zien is onacceptabel, onuitstaanbaar, dit heeft niets te maken met voetbal, Maarten Martens kreeg een elleboog in zijn gezicht, Gudelj heeft nare herinneringen aan deze mafkees.
    En zoooooo schijnheilig altijd zelf het slachtoffer uithangen.
    Het zou een bevrijding zijn voor alle Eredivisie clubs, als deze mislukte, gemene, mafketel van de velden zou verdwijnen!

    • oma

     28 september 2013 at 13:51

     en toch mijn zoon had az hem maar lopen.
     zo`n speler heeft az nodig keihard de beuk erin en zuigen.
     je zal ongetwijfeld Hovenkamp wel hebben gezien,die kom dat ook altijd zo lekker en maar zuigen tot je tegen stander helemaal gek van je wordt en in de fout gaat.

 19. AZformallyknownasAZ

  28 september 2013 at 09:07

  Woonwagenpower ik kan mij vinden in jou beschrijving van Toivonen. Dat is een gluiperd van de eerste categorie. Speciaal voor hem zouden ze de regels moeten aanpassen. Dus als hij iemand zwaar blesseert schorsen voor de duur van de blessure van die speler. Zo krijgt hij nog heel weinig speeltijd in de Nederlandse competemtie en gaat hij zijn heiil elders zoeken. Vanavond zeer goed volgen. Gelukkig fluit scheidsrechter Kuipers. Ik hoop op een AZ met zeer veel overtuiging en dus de absolute wil om te winnen. Dan zijn er echt kansen voor AZ. Onze spits is in vorm. Hij wordt weer belangrojk vanavond.

  • woonwagenpower

   28 september 2013 at 09:43

   Inderdaad met scheidsrechter Bjorn Kuipers hebben we het getroffen.
   Bjorn Kuipers mag gerust een foutje maken, hij is ook mens.
   Maar ik hoop(en denk het wel) dat scheidsrechter Kuipers van te voren zijn huiswerk heeft gedaan, en zo doende weet, wat voor smeerlap toivonen is.

 20. quando

  28 september 2013 at 09:44

  Een zeer verstandige keus om Celso Ortiz in de basis op te nemen. Een kei van een voetballer, die nu hopelijk voor langere tijd zijn kans krijgt. Deze sympathieke voetballer is gezegend met een voortreffelijke techniek en overzicht. Laat hem de spil worden waar AZ op gaat draaien. Celso controlerend op de plaats van Henriksen kan een geweldige combinatie worden met Martens als aanvallende middenvelder.
  Celso succes vanavond, je kan het, 100%!

 21. woonwagenpower

  28 september 2013 at 09:53

  Kijk maar eens op you tube, ola toivonen “smeerkees”top 10
  Dan heeft iedere AZ liefhebber gegeten en gedronken, en is klaar met deze kwal.

 22. woonwagenpower

  28 september 2013 at 10:06

  Bekijk ook eens op you tube
  Dé smerige PSV-compilatie 2011
  Dan weten we weer wat we te gast krijgen vanavond.

 23. De echte supporter

  28 september 2013 at 10:17

  Laten we gewoon heerlijk voetballend van die gloeilampen winnen.

 24. kaazie87

  28 september 2013 at 10:25

  zullen ze bij al spijt hebben van het feit dat ze messaoud zo makkeijk hebben laten gaan? kijk is op youtube zou ik zeggen die gozer staat redelijk goed te voetballen is na 10 wedstrijden de grote publiekslieveling bij willem 2. ik hoop toch zo dat ze een terugkoop regeling hebben getroffen, maar ik denk het niet. die gozer heeft bij de koploper van de jupiler leugea, gewoon 5 doelpunten en iets van 7 assists geleverd daar, werkt keihard. die gozer hadden we nu hier nodig toch???.

  • Jeroen

   28 september 2013 at 10:39

   Er zit wel een groot verschil tussen Jupiler League en de Eredivisie. Dat Messaoud daar veel weet te scoren is leuk, maar geen garantie dat hij het in de Eredivisie ook doet. Voor zijn positie hebben we al aardig wat spelers, dus op een gegeven moment moet je een keus maken.

 25. woonwagenpower

  28 september 2013 at 10:36

  Ik weet niet onder welke voorwaarden Messaoud naar Willem II is gegaan.
  Misschien kon AZ hem geen basis plaats beloven, zoals ze niemand dat kunnen beloven, maar was het misschien een eis van Ali Messaoud. Net als Wijnaldum.
  Hij heeft nu de wind mee, maar hoe gaat hij er mee om, als het tegen zit?
  Misschien had hij karakter trekjes, die niet in goede aarde vielen bij AZ, met andere woorden, ik zie ook dat hij het nu leuk doet, maar met welke reden hij naar WillemII mocht weet ik ook niet.

 26. kaazie87

  28 september 2013 at 13:19

  ben ik het niet met je eens JEROEN we hebben allemaal van de week kunnen zien dat de jupiler league juist heel dicht tegen de eredivisie aanzit. als bijv. go ahead eagles moeiteloos mee kan met de eredivisie, dan kan je a lzien dat het niet zo veel meer scheelt. nee eredivisie dwaalt heel snal af momenteel, juliler league valt wel mee. en bijna alle eredivisie clubs hebben in de beker moeite met ze

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *