Berghuis in vorm: ‘Het was fijn invallen voor mij’

By
Updated: september 26, 2013

Hij bracht woensdagavond tegen Sparta Rotterdam dreiging, diepgang en maakte een doelpunt. Invaller Steven Berghuis over het moeizaam verlopen bekerduel, zijn eigen rol en de komende thuiswedstrijd tegen PSV. “We staan er in topwedstrijden.”

“De beste wedstrijd uit mijn carrière? Nee, dat lijkt me overdreven”, strooide Berghuis na afloop met bescheidenheid. “Oké, het ging wel lekker. Dat zal ik niet ontkennen. Het was fijn invallen voor mij. De jongens hadden Sparta al 66 minuten kapot gespeeld, dus daar kon ik van profiteren. Ik kreeg de vrijheid om vanaf de rechterkant combinaties aan te gaan en eigen acties te maken. Het liefst speel ik vanaf het middenveld. Maar als ik dan toch op de flanken wordt gezet, sta ik graag rechtsbuiten. Dan kan ik lekker naar binnen trekken met mijn linkerbeen. Dat lukte vandaag wel een paar keer.”

Berghuis bekroonde zijn optreden in de slotminuten van de verlenging met de vierde Alkmaarse treffer van de avond. Met rechts schoot hij uit de draai overtuigend raak: 4-1. “Daarvoor had ik ook al een paar kansen gehad die erin hadden gemoeten. Khalid Sinouh keepte wel aardig, hè?!”

Tegen Go Ahead Eagles maakte de technisch vaardige middenvelder onlangs zijn eerste AZ-goal sinds hij in de zomer van 2012 in Alkmaar neerstreek. “Of die druk nu weg is? Dat denk ik niet. Vorig seizoen had ik ook geregeld goede kansen maar ging de bal er steeds net niet in. Ik had het er met mijn vader nog over: het heeft veel met geluk te maken. En ik had toen juist pech.”

Berghuis: “Het is ons vandaag niet gelukt om binnen 90 minuten van Sparta te winnen, omdat we de kansen niet afmaakten. Heel simpel. De spelintentie was wél goed. Zeker als je dat vergelijkt met voorgaande wedstrijden. We probeerden nu meer te voetballen, daar hebben we echt op gehamerd. Er moest weer rust in ons spel komen. Ik denk dat het er nu beter uitzag dan in Breda.”

“Tegen PSV zal het zaterdag echter nog weer een stuk beter moeten. Dan moeten de kansen er echt in en moeten we onze restverdediging beter op orde hebben. Maar goed, tegen Ajax hebben we dit seizoen al twee keer bewezen dat we er staan in topwedstrijden.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  26 september 2013 at 13:05

  Leuke speler. Heeft nog niet zoveel speelminuten gehad, maar denk wel dat hij van leuke waarde kan gaan worden. Een compleet andere speler dan Beerens, maar laatstgenoemde is niet echt effectief. Misschien Berghuis dus wat meer kans geven?!?!?!

  • Dedie

   26 september 2013 at 14:09

   dat denk ik ook. Beerens is nu minder in vorm dus je kan beter iemand die in vorm is brengen in zijn plaats.

 2. kaazie87

  26 september 2013 at 18:14

  brengt op dit moment wel even meer dan beerens. laat hem dan ook eens paar wedstrijden staan, als het goed is loopt beerens zijn contract aan het eind van het seizoen af. maar aan iemand die binnendoor kan en dan ook nog is een prima voorzet aflevert heb je in deze tijd veel maar aan dan iemand die alleen die buitenom gaat en een vreselijke graf voorzet heeft. dus gert jan laat deze parel aub staan

 3. Gerrit Vooijs

  26 september 2013 at 19:31

  Gertjan is van de oude stempel dus zal hij Berghuis op links laten starten. Beerens heeft op die manier geen concurrentie dus blijft hij staan.

 4. AZformallyknownasAZ

  26 september 2013 at 20:53

  Dan maar veel van kant wisselen Gerrit. Er zit niets anders op.

 5. Leo

  27 september 2013 at 10:28

  Berghuis is geen concurrent voor Beerens. Hij is een middenvelder zoals hij zelf al stelt. Daarnaast heeft hij mij in al zijn invalbeurten niet kunnen overtuigen dat hij een aanwinst is voor de AZ basis. Gelukkig heeft hij van AZ een langjarig contract gekregen en breekt hij over enkele jaren wel door. Ik hoop dat het hem gaat lukken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *