Koeman ziet toekomst in Pellè en Luijckx

By
Updated: juni 24, 2009
Koeman ziet toekomst in Pellè en Luijckx

In tegenstelling tot eerdere berichten die vanuit AZ zelf werden gecommuniceerd, is het niet zeker dat Graziano Pellè AZ deze zomer zal verlaten. De Italiaan wordt een gebrek aan effectiviteit verweten, maar de nieuwe coach Ronald Koeman meent dat de fysiek sterke spits toch van waarde kan zijn voor zijn elftal.

In De Telegraaf belicht de oefenmeester de specifieke kwaliteiten van de Zuid-Europeaan, die twee seizoenen geleden overkwam van Lecce. “Pellè kan heel bruikbaar zijn. Hij heeft kwaliteiten die anderen niet hebben. Hij is door de lucht aanspeelbaar en heeft goed oog voor de derde man als hij ingespeeld wordt”, aldus Koeman.

Van een vertrek is dan ook niet per definitie sprake, al zou het Italiaanse Chievo wel verregaande interesse hebben in de 23-jarige aanvaller. Voor Kees Luijckx, die aan het eind van vorig seizoen eveneens van de clubleiding te horen kreeg hij uit mag zien naar een andere club, geldt hetzelfde verhaal.

“De trainer heeft aangegeven dat ik van hem mag blijven”, meldt de verdediger in het ochtendblad. “Er is veel interesse van andere clubs voor me, maar ik wil nog even afwachten. We hebben een nieuwe trainer en dat biedt perspectief.” Vorig seizoen speelde de 23-jarige Luijckx mede door blessureleed van collega’s vijftien keer mee in de basiself. Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *