AZ neemt pas in verlenging afstand van Sparta: 4-1

By
Updated: september 25, 2013

AZ heeft woensdag pas in de verlenging afstand genomen van Sparta, in de tweede ronde van de KNVB Beker. Na negentig minuten stond het 1-1 in het AFAS Stadion, maar uiteindelijk werd het 4-1 voor de Alkmaarders.

AZ kende een uitstekend begin. Johannsson zette de ploeg van coach Gertjan Verbeek in de vijfde minuut op voorsprong. Drie minuten later was de score alweer in balans, door een doeltreffend hakje van Johan Voskamp.

1-1 bleek meteen de eindstand na de reguliere speeltijd en dus werd het verlengen. In de verlenging nam AZ direct een 2-1 voorsprong, Op aangeven van Nemanja Gudelj was Aron Johannsson trefzeker. De IJslandse Amerikaan tekende ook voor de 3-1, waarna invaller Steven Berghuis de wedstrijd definitief besliste: 4-1. Bron: FCupdate.nl

25 Comments

 1. Evert

  25 september 2013 at 21:22

  Kut Foxsport!!!!!!! Op twee netten die kutjoden maar geen AZ live werkelijk schandalig, notabene de bekerwinnaar van vorig jaar. Ajaxes sponserd Fox???? Oké terug naar de wedstrijd en AZ, ik heb een lange tijd even niets gezegd hier maar bij is de maat vol met Verbeek, geloof me zolang hij de trainer is zal AZ niet beter gaan voetballen, die gasten krijgen zoveel opdrachten mee dat ze apathisch in het veld staan en met hun hoofd alleen aan de looplijnen in plaats van lekker voetballen. Het lijkt mij beter voor AZ dat Verbeek afscheid neemt, en zoekt naar een trainer die dynamisch met jong fris talent weet omtrent gaan!!

  • oma

   25 september 2013 at 21:31

   een goeie voetballer met een beetje persoonlijkheid heeft scheid aan de opdrachten van een trainer.
   die volgt zijn eigen weg en sleep andere spelers daar in mee.
   maar az het geen spelers met karakter of persoonlijkheid.

   • i.pjotr3

    25 september 2013 at 23:10

    Je mag ook gewoon zeggen dat het GJ effect is uitgewerkt, zonder dat je hem afzeikt. Vind ik al n hele tijd!

    • oma

     25 september 2013 at 23:44

     je mag je mening toch zeggen prima toch.

  • woonwagenpower

   25 september 2013 at 22:13

   Ja waardeloos van fucksports!
   Maar misschien is het beter om niet te kijken, ik hoor bij rtvnh live radio, dat het niet om aan te gluren is.
   Gert-jan je hebt mijn steun, maar als het bestuur straks anders beslist, zal daar veel begrip voor zijn.
   Ps de grote bekken uit de hoofdstad staan 1-1 gelijk tegen Volendam.

  • Geert

   26 september 2013 at 11:01

   Dat gejank op Verbeek wordt ik zo moe van. Zo groot is de rol van de trainer nou ook weer niet. Hij beslist de opstelling en het wisselbeleid, maar de spelers moeten het doen in het veld. We hebben van NAC verloren op inzet, dat ligt niet aan Verbeek, maar aan de instelling van de spelers.

 2. Timon

  25 september 2013 at 21:37

  Verbeek : ik zeg niets meer ……………..

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 september 2013 at 22:28

  Hopelijk zijn ze niet te moe vanwege de verlenging om wat te presteren in de volgende wedstrijd na het opzij zetten van deze loodzware tegenstander.

 4. AZformallyknownasAZ

  25 september 2013 at 22:44

  Door naar de volgende ronde, maar het heeft wel nodeloos veel energie gekost. Beetje pech had AZ wel. Keeper Sinoeh deed te veel zijn best. Anders had het binnen de 90 minuten gekund. Tja….en dan zaterdag PSV…..En AZ was al zo moe……ach wat sneu nu……… En ik verwacht wel een verrassing, de goed presterende Victor Elm komt weer zijn opwachting maken. ….dan komt het vast allemaal weer goed tegen PSV.

 5. Gerrit Vooijs

  25 september 2013 at 23:08

  Aron maakt zijn eerste hattrick voor AZ 🙂
  Berghuis heeft de smaak te pakken. Na zijn 1e goal voor AZ tegen de GAE, nu al zijn 2e goal voor AZ !
  Kortom er zijn ook positieve punten……..

  Nu nog hopen dat de spelers ook de handen eigen boezem durven te steken, want het ligt natuurlijk niet alleen aan Verbeek.

  • oma

   25 september 2013 at 23:48

   ik ben het met de laatste alinea helemaal eens.
   het is zo makkelijk alles op een trainer aftenschuiven.
   laten ze het zelf maar eens gaan doen dan piepen ze anders.

  • woonwagenpower

   26 september 2013 at 00:16

   goed gezegd

 6. hAnZ

  25 september 2013 at 23:44

  IDD schandalig dat deze wedstrijd niet werd uitgezonden. De eerste 10 van de eerste helft en laatste 20 van de 2e waren nog wel leuk. De rest weer tenenkrommend slordig spel. Wat een kansen verprutst waardoor een verlenging nodig was. Beetje jammer met zo’n zware wedstrijd met PSV voor de deur. Hopelijk is Martens op tijd hersteld want veel alternatieven zijn er niet.

 7. Dedie

  25 september 2013 at 23:59

  Aron begint nu als echte centrumspits te spelen – gewoon in de spits blijven – dan is scoren makkelijker. Hij had de neiging om te zwerven. Had zeker naar Verbeek geluisterd, hehe. Keep it up, Aron. Meer doelpunten in de competitie graag.
  Berghuis is heel goed ingevallen. Hoop op meer speeltijd voor hem.

  • Gerrit Vooijs

   26 september 2013 at 07:53

   Nu vind ik Aron ongeveer de enige AZ speler die in de competitie zijn niveau gehaald heeft. Hij heeft er 4 gescoord en had minstens al 4 assists moeten hebben. Helaas wisten zijn medespelers die niet te missen kansen toch te missen.

   Aron functioneert nu al beter als Altidore in zijn eerste 18 maanden.

 8. AZformallyknownasAZ

  26 september 2013 at 08:04

  Ja eens Gerrit. Aaron steekt er met kop en schouders boven uit. Daar moeten we dus maar zuinig op zijn. Misschien een tip voor GJ om in de training het onderdeel afwerken op doel in te bouwen. Wellicht levert dat voor anderen dan ook eens wat meer resultaat op.

 9. Michiel

  26 september 2013 at 09:07

  Jongens. Het gaat allemaal om kijkcijfers. 020 trekt gewoon meer kijkers. Je kunt er weinig aan doen.

  • woonwagenpower

   26 september 2013 at 12:08

   dan is het nog onzin om op twee kanalen 020 uit te zenden tegelijk tijd

 10. Derek

  26 september 2013 at 09:45

  berghuis dan maar voortaan erin?

 11. kaazie87

  26 september 2013 at 11:40

  dat denk ik wel Berghuis brengt een stuk meer creatifiteit en bruikbare voorzetten dan beerens met hem erbij voetbalde az een stuk beter voetbal. gewoon gudmondsson op links Berghuis op rechts martens op 10. ik ben namelijk niet zon fan van overtoom

  • oma

   26 september 2013 at 11:43

   en ortiz voor Hendriksen.
   dan heb je heel wat meer power op het middenveld.

   • Dedie

    26 september 2013 at 12:01

    ik ben met je eens. Henrikssen is gewoon te licht als controleur. Hij speelt altijd afwachtend. Hij laat gewoon zijn mannetje doorgaan tot de keeper. Nou ja, het is geen wonder dat Esteban nu veel tegendoelpunten in zijn oren kreeg.

 12. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 september 2013 at 13:22

  Fijn om te lezen dat er weer wordt gerammeld aan het heilige huisje Roy Beerens. Ben al héél lang geen voorstander van deze vastgeroeste kracht, ook al heeft hij zijn momenten en een loopvermogen van hier tot Tokyo. Als Gertjan hem passeert voor de basis is het punt van kentering bereikt, let op.

 13. AZformallyknownasAZ

  26 september 2013 at 22:25

  Hendriksen is een “box to box” speler. Stop hem niet vol met opdrachten maar laat hem zijn kwaliteiten etaleren. Dan heb je een kanjer van middenvelder aan hem. Die jongen bulkt van de energie maar benut deze energie dan ook. Zo moet je naar je team kijken; waar komt een speler het best tot zijn recht?

  Nog even ter herinnering. Vorig jaar was Hendriksen speler van het jaar en nu kan hij er opeens niets meer van ???

  • Dedie

   27 september 2013 at 00:28

   Ik denk niet dat de spelers volgestopt worden met opdrachten hoor. Als ik lees naar de interviews van de spelers over wat de trainer hun verteld voordat ze in de wedstrijd stappen, zijn het gewone opdrachten – zoals bij Berghuis, hij zei dat hij kreeg gewoon vrijheid aan de rechterkant om combinaties en acties te maken. Dat is gewoon geen moeilijke opgave. Henriksen heeft gewoon niet de kwaliteit van een controleur – hij durft haast geen duels aan te gaan, lijdt te veel balverlies, anticipeert de bal niet, speelt te afwachtend. Ik heb dit ook van hem gemerkt tijdens het EK onder 21. Hij moet gewoon als aanvallende middenvelder spelen en iemand anders moet staan als controleur. Met Henrikssen en Overtoom samen, is het vragen om afslachting. Het middenveld wordt gewoon overlopen. Overtoom is net als Henrikssen, fysiek te licht en lijdt te veel balverlies.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *