AZ neemt Heijblok over van De Graafschap

By
Updated: juni 24, 2009
AZ neemt Heijblok over van De Graafschap

Erik Heijblok vervolgt zijn carrière bij AZ. De keeper komt over van het gedegradeerde De Graafschap. De sluitpost tekent bij de Nederlands kampioen een tweejarig contract.

De dertigjarige oud-keeper van Ajax en HFC Haarlem was het afgelopen seizoen de onbetwiste eerste keus in Doetinchem. Hij was er na de winterstop zelfs aanvoerder. Bij AZ volgt hij de aan Telstar verhuurde Jordy Deckers op als derde keeper.

“Ik ben superblij dat ik de komende seizoenen bij AZ onder contract sta. Voor mij is het een lot uit de loterij. Ik kom uit de regio Noord-Holland en had meteen een goed gevoel bij AZ. Het is geen normale transfer, maar die heb ik nog nooit gemaakt. Dit past wat dat betreft goed bij mijn carrière”, reageert Heijblok uitgelaten op de website van AZ.

“Nu we dit seizoen Champions League spelen, kunnen we drie volwaardige keepers goed gebruiken. Naast Sergio Romero en Joey Didulica zijn we daar met de komst van Erik Heijblok van verzekerd”, reageert technisch directeur Marcel Brands.

AZ is de vierde profclub voor Heijblok, die eerder uitkwam voor HFC Haarlem, Ajax en De Graafschap. In totaal stond de doelman al 160 keer in competitieverband onder de deklat. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *