Verbeek past basisopstelling aan

By
Updated: september 24, 2013

Gertjan Verbeek wil meer creativiteit in zijn ploeg. Daarom kiest hij er voor om Viktor Elm te passeren en Willie Overtoom in de basis te zetten in het bekerduel van woensdagavond tegen Sparta.

AZ verloor afgelopen zondag met 3-0 in Breda van Sparta. Verbeek: “Het moet voetballend beter. Wij hebben veel moeite om in balbezit te blijven als we onder druk staan. Dan kunnen we onze man niet vinden en maken we verkeerde keuzes.”

Verbeek kiest voor Martens in plaats van Gudmundsson en Overtoom in plaats van Elm. “Ik mis de creativiteit. Wij hebben Overtoom gehaald voor die creativiteit. In de voorbereiding hebben we er anders over gedacht. Dachten we dat iets anders het beste voor het team was. Maar dingen lopen nu even anders, dus moet je ook iets anders proberen.”

Over het drukke programma van AZ wil Verbeek nog wel wat kwijt. Hij vindt het namelijk geen issue. “Het laatste half uur tegen NAC stonden wij fysiek meer het mannetje dan AZ. Maar dan zullen de voetbalanalisten me wel weer uitlachen. Ik vind niet dat je het daar op af moet schuiven. Het is een gegeven.”

AZ speelt in de volgende opstelling: Esteban; Viergever, Gouweleeuw, Wuytens, Mattias Johansson; Henriksen, Overtoom, Gudelj; Martens, Aron Johannsson, Beerens. Bron: RTV N-H

14 Comments

 1. Jay

  24 september 2013 at 16:37

  Hopelijk laat Overtoom nu zien hoe goed hij kan voetballen. Met een beetje mazzel houdt hij Elm tegen PSV ook op de bank en loopt het allemaal wat beter.

  • Plien

   25 september 2013 at 16:26

   Nou maak je maar niet zo blij hoor. Dit is volgens mij eenmalig en zaterdag is weer gewoon de ouderwetse opstelling.

 2. kaazie87

  24 september 2013 at 17:34

  goed zo gjv maar a.s zaterdag willen we ortiz graag zien en anders henriksen centraal op het middenveld aub. het mooiste zou zijn gudelj verdedigende middenvelder in de rol van rasmus elm een paar jaar terug. henriksen centraal op het middenvelder beter en completer en sneller dan victor elm en willie overtoom kort achter de spits en hij moet proberen de vleugel spelers te ondersteunen daar waar het kan

 3. AZformallyknownasAZ

  24 september 2013 at 17:54

  Zo dat duurde even zeg. Eindelijk dan. En nu voorlopig zo laten staan. En als er niet gevochten en geknokt wordt weer wisseleeeeeeeeeeen !!!!!!!!!

 4. remco

  24 september 2013 at 17:55

  eindelijk dat werd tijd

 5. i.pjotr3

  24 september 2013 at 18:38

  Respect voor GJ, wat een gewaagde opstelling.
  Nu maar hopen dat het goed uitpakt, anders valt hij weer terug in zijn oude verkeerde gewoontes.
  OOIT maken we het mee, dat een jeugdspeler in AZ1 zijn debuut mag maken!

 6. Jeroen

  24 september 2013 at 19:14

  Nou het lijkt bijna alsof Verbeek deze site wel eens bezoekt 😛

  • Gerrit Vooijs

   24 september 2013 at 19:39

   Hahaha het lijkt er wel op he 🙂

   Hoewel ik denk dat er bij AZ idd mensen zijn die de supporters sites bezoeken om op die manier wel te weten wat er leeft onder de supporters.
   En, niet onbelangrijk, of er acties aan zitten te komen. Want je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat het geduld van de supporters op raakt.

   Deze manoeuvre zou dus ook wel eens een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn. Gaat het niet goed dan zal Verbeek zeggen dat hij iets geprobeerd heeft.
   Maar ik hoop dat dat het gesprek met Martens en Viergever mer heeft opgeleverd en dat er tot aan de winterstop een andere koers gevaren wordt.
   In de winterstop kunnen dan voor en nadelen worden geëvalueerd .

 7. VakZer

  24 september 2013 at 20:45

  De druk word wel opgevoerd op deze manier voor Overtoom. Als we tegen 11 keepers spelen, dan word het altijd lastig. Toch ben ik blij met deze wissel. Brengt meer snelheid en controle op het middenveld.

  We gaan voor een vroege goal. Dan kan Sparta niet verdagen en komt vanzelf de ruimte. Op naar de Kuip!!!!

 8. woonwagenpower

  25 september 2013 at 08:31

  Ik denk ook dat Gert-Jan Verbeek en andere binnen AZ, deze site zeker bekijken.
  Jammer voor Elm, maar een wijs besluit.
  Ik denk dat Willy Overtoom deze kans met beide handen aangrijpt.
  Ook Gudmundsson moet genoegen nemen, met een plaats achter Maarten Martens.
  Verder vind ik net als AZformallyknow, heb je een slechte dag, toon je geen inzet, wisselen.
  Voor niemand moet het vanzelfsprekend zijn, dat ze in de basis staan.
  Een basisplaats moet je verdienen.
  Verder mag wat mij betreft Gert-Jan Verbeek eerder wisselen, als het nodig mocht zijn.
  Gert-Jan je doet hier veel AZ liefhebbers een plezier mee denk ik.
  Zet dit beleid door, doe eventueel een beroep op de jeugd, als het moet.
  Gert-Jan bedankt voor dit goede besluit, en SUCCES tegen Sparta.

 9. Jeroen

  25 september 2013 at 10:19

  Belangrijk is wel dat Overtoom wat langer vertrouwen krijgt dan 1 duel. Dus laat hem gewoon de komende wedstrijden in de basis staan. We zien wel wat er gebeurd. Veel slechter dan dit kan het niet lopen 😉

 10. Leo

  25 september 2013 at 13:05

  Dit is slechts een zeer kleine aanpassing in de speelwijze van AZ. Helaas geen Martens op zijn favoriete middenveldpositie. Aanvallende verzwakking op linksbuiten want daar staat Martens nu te verpieteren. Geen Ortiz op de plaats van de hopeloos uit vorm zijnde Hendriksen en ook geen kans voor keeper De Winter. Laat hem gewoon alle bekerwedstrijden spelen. Overtoom lijkt mij te licht voor het AZ niveau. Hopelijk bewijst hij mijn ongelijk.

 11. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 september 2013 at 13:06

  Ik wil er nog even aan herinneren dat recentelijk Willem II dankzij drie goals van twee afgeserveerde ex-AZ-ers Sparta versloeg. Dit verplicht Verbeek ook om met minstens drie doelpunten verschil dit klusje te klaren, lijkt me. En het maakt me eigenlijk geen reet uit met wie die dat doet, als ie het maar doet met al die miljoenen die op het gras staan.

 12. AZformallyknownasAZ

  25 september 2013 at 13:28

  Goed idee Leo om de Winter alvast de bekerwedstrijden te laten keepen. Zo voelt hij zich ook een volwaardig lid van de selectie. Het werkt bij Ajax en Twente ook. Daarbij kan Verbeek zich ook nog eens een goed beeld vormen van deze keeper in AZ 1. Dat helpt ook de twijfel weg te nemen als het met Esteban niet lekker loopt. Dat wisselt toch wat makkelijker. Ik schreef het ook al en kan je gedachtegang volgen Jeroen.Overtoom moet je nu voorlopig laten staan. Elm maakt het al een tijd niet waar(dat is een understatement) dus hij heeft het echt aan zich zelf te wijten.
  Hopen dat Martens uit de voeten kan op links. Hij kan natuurlijk af en toe met Overtoom van positie wisselen. Dan weet de tegenstander helemaal niet meer waar ze het moeten zoeken. Ze zijn er beiden creatief genoeg voor. Ik hoop van harte dat het zo beter zal gaan. We gaan het vanavond beleven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *