Martens zeer kritisch over AZ: ‘Geen incident meer’

By
Updated: september 22, 2013

Maarten Martens legde direct na afloop van het duel met NAC Breda (3-0 verlies) de vinger op de zere plek. “We zijn niet in staat om genoeg rust in ons spel te brengen en tegenstanders voelen dan dat er wat te halen valt”, aldus de AZ-middenvelder tegenover FOX Sports.

“Dit is geen incident meer. Dit is nu de derde keer dat we uit terecht verliezen. Bij rust is er steeds niks aan de hand, maar dan moeten we een tandje bijchakelen en het spel naar ons toe trekken en dat laten we na.” Bron: Telegraaf.nl

12 Comments

 1. oma

  22 september 2013 at 17:01

  dit is heel makkelijk martens,je bent toch aanvoerder .
  doe dan je plicht en ga in discussie met verbeek.
  zo als een aanvoerder hoort tedoen.

 2. AZformallyknownasAZ

  22 september 2013 at 17:06

  Goed betaalde profs die het nalaten een tandje bij te schakelen als de wedstrijd dit van je vraagt. Dat is om je kapot te schamen !!! Ik heb hier verder niets aan toe te voegen .

 3. AZ4Altijd

  22 september 2013 at 17:42

  • AZ WOMAN

   23 september 2013 at 07:38

   Wat vind ik dit gemeen, een hetze opzetten, de boel opruien.
   AZ is meer gebaat bij rust en intern overleg.
   De beste stuurlui staan aan wal(lees facebook),
   Gert-Jan in voor en tegenspoed staan ik achter jou!
   Het is zo makkelijk om bij tegenwind om te keren.
   Te goedkoop voor woorden.
   Gert-Jan, op woonwagenbewoners wordt ook vaak neer gekeken,
   doe net als wij, rug recht, borst vooruit, en je gelijk halen!
   Ik hoop dat dit je rust geeft, en nogmaals, ook als het tegen zit, op mijn steun kun je rekenen.

 4. kaazie87

  22 september 2013 at 18:58

  wij willen co terug ik heb begrepen dat er volgende week acties gehoiuden zullen worden want de supporters schijnen verbeek weg te willen hebben ik ben iig voor want ik ben het verdedigende futlose voetbal meer dan za.t en de spelers op de verkeerde plek neerzetten en pas wachten met wisselen tot de 70e minuut bah nee laat cotje aub het seizoen afmaken

 5. Gerrit Vooijs

  22 september 2013 at 19:47

  Maarten is een Belg en je moet dan ook tussen de regels doorlezen.
  Martens is het niet eens met de keuzes van Verbeek.
  Het is aan de spelers en Verbeek om de koppen bij elkaar te steken en er samen uit te komen.
  Ben benieuwd of Martens en Viergever voldoende ballen hebben en of Verbeek hen de ruimte hiervoor biedt.

  • woonwagenpower

   23 september 2013 at 07:03

   Goed verwoord, ik weet zeker dat Gert-Jan Verbeek openstaat voor dit soort initiatieven , en Maarten en Nick zijn mans genoeg om hun idee te uiten in een gesprek.
   En roepen om een andere trainer/coach, vind ik niet eerlijk, Gert-Jan Verbeek heeft bij mij genoeg krediet opgebouwd, sinds zijn aanstelling, en ieder jaar een ander elftal, waarvan de beste weer vertrekken.

 6. hark

  22 september 2013 at 20:03

  Ben met Vooijs eens. Iedereen schijnt nu ineens in paniek te raken en boos te worden. Ben ervan overtuigd dat het goed komt, ook met Verbeek. Het elftal is de laatste jaren wat minder geworden. Veel verkocht en geïnvesteerd, dat heeft tijd nodig met alle up en downs. Zonder Europacupwedstrijden gaat het in de competitie beter. Een wetmatigheid dat je verliest na een EC wedstrijd gaat hierbij ook op. Geduld dus.

 7. Kars

  22 september 2013 at 22:01

  Vond de analyse die Martens gaf in de interviews wel sterk! Ik denk dat Martens momenteel enorm gefrustreerd is over t feit dat hij graag het team meer op sleeptouw wil nemen maar hier fysiek nog niet sterk genoeg voor is.

  Hopelijk zal Verbeek nu sommige spelers scherp maken door een andere basis neer te zetten. De geluiden die ik hoor dat Co terug moet komen komt denk ik door dat Verbeek niet de indruk geeft dat hij basisspelers genoeg onder druk zet. Verbeek heeft dit in het verleden wel succesvol gedaan met bijvoorbeeld Altidore. Denk dat Verbeek er een prima seizoen van kan maken als hij deze nederlaag aangrijpt om spelers het gevoel te geven dat dit soort prestaties ten koste gaan van een basisplek.

 8. De echte supporter

  23 september 2013 at 06:45

  Het interview van martens was een prima gesprek. Verbeek geeft gewoon de spelers geen ruimte. De commentator zei toch op het moment dat martens erin kwam, nog even een boek doornemen. Laat die elf spelers gewoon eens spelen vanaf de plek waar ze het liefst spelen, dan zien we een ander az. Ik wordt al lange tijd erg moe van die verbeek. Een tegenstander kan zich zo makkelijk voorbereiden, alles is zo bekend. NAC zei ook az zal wel moe zijn dus er direct bovenop. Verbeek had direct fitte spelers moeten opstellen. De supporters zullen het wel niet goed zien.

  • AZ4Altijd

   23 september 2013 at 14:00

   Wat je zegt DES .
   Je moet rouleren. Zo doen clubs het in drukke competities zoals in Spanje , Engeland, Duitsland het ook. Die spelen ongeveer 55-70 wedstrijden in een seizoen. En dus moet je je selectie optimaal gebruiken. Maar wat doet Verbeek. Steld elke keer dezelfde vermoeide spelers op die al afgelopen donderdag amper meer konden lopen.
   Wat verwacht je dan. NAC is slim geweest en heeft onze spelers continue onder druk gezet. En dat was uitputtingsslag.

   Het is toch ook een schande dat je niet meer dan 1 kans heb gehad over 90 minuten? Dit komt 1: Spelers zijn vermoeid.
   2: Spelers op verkeerde plek.
   3: Verkeerde speelwijze lees tactiek. Komen amper van eigen helft af. Hoe moet je dan scoren?

   Deze speelwijze heeft bewezen dat het niet werkt.

   We hebben nu 9 wedstrijden gespeeld. Hoevaak de 0 behouden? Juist ja : 2x.
   Kan ook niet anders, want de druk is gedurende de gehele wedstrijd hoog, omdat je de tegenstander laat komen. Als je vooruit voetbald is de druk een stuk lager, want dan is middenveld rondon middenlijn en richting goal van tegenstander de filter. Dan heeft verdediging het een stuk minder zwaar. Want met deze speelwijze ben je continue onder druk. En dat kost heel veel kracht.

 9. Mike

  23 september 2013 at 21:04

  Ik hoop echt dat er in de winterstop een paar spelers met veel.meer talent komen dan sommige jongens nu in onze groep hebben

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *