AZ wint eerste oefenduel met Messaoud in de hoofdrol: 0-7

By
Updated: juni 23, 2009
AZ wint eerste oefenduel met Messaoud in de hoofdrol: 0-7

AZ is het seizoen 2009-2010 dinsdagavond tegen FC Den Helder gestart met een 0-7 zege. Na rust had jeugdexponent Ali Messaoud (18) met drie treffers een belangrijk aandeel in de score. Na afloop liep de schaduwspits glunderend over het Helderse complex: “Ik hoop dat ik me in de picture heb gespeeld.”

“Op mijn positie als schaduwspits is het belangrijk dat je goals maakt”, zei Messaoud. “Dus het is lekker dat ik er vandaag drie maak. Ik hoop dat ik me op deze manier kan bewijzen aan de hoofdtrainer.”

“Wij mogen als spelers van Jong AZ tot eind deze week met de A-selectie meetrainen, dat is heel leerzaam. De partijvormen gaan een stuk sneller dan bij de A1 of Jong AZ. Maar na een paar beuken wist ik wel dat ik sneller moest handelen. Of Ronald Koeman al individueel met me bezig is geweest? Nou, hij zegt vooral dingen in het algemeen, Michel Vonk focust zich meer op onze groep van Jong AZ.”

‘Carrière in de lift’
Messaoud tekende eind 2008 zijn eerste profcontract bij AZ tot 2011. “Dus mijn carrière zit zeker in de lift”, glimlachte de goalgetter. “Na het tekenen van mijn contract is deze voorbereiding weer een nieuw hoogtepunt. Hopelijk stopt de lift nog lang niet. Maar eerst ga ik straks rustig op vakantie naar Marokko, want we hebben onlangs nog de Copa Amsterdam gespeeld. Daarna sluit ik waarschijnlijk gewoon weer aan bij Jong AZ. Ik ben nog jong, dus dat zou zeker geen teleurstelling zijn.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *