Kans groot dat AZ tegen NAC start met Martens

By
Updated: september 20, 2013

Gertjan Verbeek blikte vrijdag in het bijzijn van de media vooruit op de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Nog geen twaalf uur terug uit Israël stond het vizier van de trainer alweer gericht op het treffen van zondag in Breda: “Dat is goed voor het vertrouwen.”

“Ik heb Nemanja Gudelj niet gevraagd wat hij over NAC kan zeggen”, zei Verbeek. “Dat vind ik niet netjes ten opzichte van hem. Ik heb Jan Wuytens ook niks over FC Utrecht gevraagd. Dan breng ik mijn spelers in een lastige positie. Onze technische staf heeft NAC twee keer aan het werk gezien, dus we weten genoeg.”

“Hun meest recente wedstrijd tegen Roda JC was een apart verhaal”, ging de trainer verder. “Ze wonnen met 1-5. Ongeveer alle doelpogingen vlogen tegen het net. Soms heb je van die dagen waarop alles lukt. Maar zondag is een andere dag en wij zijn Roda JC niet.”

Verbeek: “De reis naar Israël heeft ontzettend veel kracht gekost. Het was drukkend warm in Haifa. Zelfs als je niks deed, liep het zweet van je voorhoofd. De week ervoor was het nog 39 graden geweest. Tijdens de wedstrijd hebben de spelers heel veel vocht verloren. Nick Viergever was helemaal duizelig en Celso Ortiz kreeg kramp. We hebben vrijdag na de landing rustig uitgelopen en een herstelprogramma afgewerkt.”

“Hoe we de koppies weer fris krijgen voor het duel met NAC?”, counterde Verbeek. “Nou, we hebben met 0-1 gewonnen in Israël. Dus dat is een succesbeleving. Het overtuigt ons ervan dat we door moeten gaan op de lijn die we hebben ingezet. Het is een prettig bijkomstigheid dat we nog niet eens ons beste voetbal spelen en toch een uitwedstrijd in Europa winnen. Dat is goed voor het vertrouwen.”

Maarten Martens werd in Haifa nog buiten het basiselftal gelaten, maar kan tegen NAC Breda wel weer aan de aftrap verschijnen. “Ik denk dat hij fit genoeg is om zondag te starten”, reageerde Verbeek. “Of dat gaat gebeuren, dat is een tweede. Het is nog niet zeker, maar ik denk het wel.”

Tegen NAC Breda keert Markus Henriksen terug in de wedstrijdselectie van Verbeek. De Noor zat tegen Maccabi Haifa een schorsing uit. In Israël heeft AZ verder geen fysieke averij opgelopen. Fernando Lewis is al langer afwezig vanwege een bovenbeenblessure. Bron: AZ.nl

12 Comments

 1. i.pjotr3

  20 september 2013 at 20:50

  “Ik heb Nemanja Gudelj niet gevraagd wat hij over NAC kan zeggen”, zei Verbeek.
  Wat ben ik blij met zo’n trainer, stel je voor je wordt wijzer van de spelwijze van NAC.
  Maar na zo’ n fantastische partij en resultaat in Israel hebben we dat toch ook helemaal niet nodig. Afgelopen jaren is het altijd een makkie geweest in breda en zeker na een europese uitwedstrijd hoeven we niet te vrezen voor puntverlies.

 2. De echte supporter

  20 september 2013 at 22:20

  Ongelooflijk die verbeek

 3. Gerrit Vooijs

  20 september 2013 at 22:52

  Ach NAC is geen onbekende club natuurlijk. Via fox zijn de wedstrijden van NAC volledig te zien dussssss, waar hebben we het dan nog over ?

  Zondag ” gewoon” 3 punten stelen in Breda 🙂

 4. oma

  21 september 2013 at 08:00

  als ze nu nog niet weten wat nac is.
  dan komen ze het nooit aan de weet.
  ik geef verbeek gelijk.
  de spel wijze van nac is al jaren het zelfde.

 5. kaazie87

  21 september 2013 at 10:02

  kunnen we niet stellen dat az messaoud te vroeg heeft laten gaan die gozer heeft gister weer 2 doelpunten gemaakt loopt als middenvelder inmiddels 1 op 1 ondertussen. heeft iemand dat poolse spitsie weleens zien spelen die gozer is 20 jaar 1.90 lang en nu alweer 2 keer achter elkaar een hatrick gemaakt schijnt echt een fenomeen te zijn had az die badalj niet gewoon daar moeten laten en die spits van de graafschap moeten halen??

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   21 september 2013 at 17:30

   Gertjan Verbeek eiste meer dan goals alleen van Ali Messaoud, dus bij het blijvende vooruitzicht van nul speelminuten heeft Ali voor een omweg gekozen. Jammer voor AZ misschien maar een wijs besluit voor hemzelf, want ik denk dat ie maar één seizoen in de Jupiler League speelt en volgend seizoen op een hoger niveau.

 6. AZformallyknownasAZ

  22 september 2013 at 01:03

  Een jeugdspeler is een vies woord bij AZ. Die stel je niet op maar verkoop je alleen door. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de functie van de jeugdopleiding bij AZ niet echt kan duiden. Als ik zie welke spelers er in AZ mogen blijven staan die er wekelijks niets van bakken denk ik dat AZ wel een beetje een club is van veel gemiste kansen. En als je veel kansen mist kom je er ook verder niet zoals we weten. Er is veel prachtige promo rond de jeugdteams van AZ maar zelden breekt er een jeugdspeler door. Kijkend naar de selectiecriteria kunnen dat niet alleen houten harken zijn. Wat gaat
  er mis en wie gaat dit veranderen.?

  • Gerrit Vooijs

   22 september 2013 at 10:31

   Verbeek is om een herhaling van vorig seizoen te voorkomen op zoek naar defensieve stabiliteit. Hij ziet ook dat AZ voetballend te kort komt maar geeft daar op dit moment geen prioriteit aan.

   Elm mag blijven staan omdat hij werklust enk opbracht meebrengt bij standaard situaties. Voetballen gaat hem heel slecht af, dus dat zal niet de reden zijn.

   Gudmundsson voetbalt voor eigen glorie en is al klaar met AZ.
   Terecht dat hij alleen als stand in van Martens mag opdraven.

   Henriksen is een werkpaard maar aan de bal lukt hem op dit moment zeer weinig. Maar net als bij Elm mag hij blijven staan omdat hij het vuile werk opknapt.

   De jeugd van AZ zal dus geduld moeten hebben. Het is wachten op het moment dat AZ er heel goed voor staat. Misschien dat Verbeek het dan aandurft om te experimenteren met een jeugdspeler.

 7. Jeroen

  22 september 2013 at 15:12

  Martens toch niet fit genoeg. Laten we hopen dat hij nog wel even kan invallen.

 8. kaazie87

  22 september 2013 at 16:07

  ik heb het al diverse geroepen maar moeten wij als supporters dit nog pikken wat een henriksen elke week laat zien nu ook weer bij allebij de doelpunten van nac gaat hij weer gruwelijk in de fout. ik begrijp het ook wel weer die gozer is voor 2 miljoen gekocht en toen iedereen de beelden van hem zag bij rosenborg had iedereen het erover dat hij de nieuwe rasmus elm is, hij heeft dus veel steun van de supporters. maar hij zakt werkelijk elke week zwaar door de mand. als ortiz 1 keer mee speelt dat is het spel veel beter ik ga je nu al zeggen dat als henriksen volgende week weer speelt op die positie wat gewoon mischien de belangerijkste plek in het elftal is dan ga ik niet meer heen supporter of niet ik kan het gewoon niet meer aanzien.

 9. kaazie87

  22 september 2013 at 16:08

  mensen geloof me elm laat veel meer zien dan henriksen. tijdens de rust zag je alle spelers naar henriksen toe lopen om te vragen waar hij in godsnaam mee bezig is en verbeek laat hem gewoon staan ongelofelijk ben der ziek van

 10. AZ4Altijd

  22 september 2013 at 16:20

  Probleem is, Henrikssen staat op een plek die hij niet prettig vindt. Zelfde geld, voor Viergever, Gudelje, Gudmundsson et. Nee we verdienen het niet om in top 5 te staan. Wat een stel mietjes. Als je het niet op kunt brengen om Europees te spelen, waarom willen we dan Europees spelen. Vertel mij 1 wedstrijd in het weekend na een midweekse pot die we gewonnen hebben? Ik weet het niet. Kan het je niet vertellen.
  Stelletje lamme schapen. EN VERBEEK MOET NU ECHT OPZOUTEN. Wat een Laffe hond is dat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *