Verbeek ondanks winst ontevreden over AZ: ‘We voetbalden niet’

By
Updated: september 20, 2013

Gertjan Verbeek was vanzelfsprekend blij met de drie punten voor zijn team bij Macabbi Haifa, maar verdiend durfde de coach van AZ dat niet te noemen. “Een gestolen overwinning”, gaf Verbeek na afloop toe.

AZ had het moeilijk in het verre, warme Israël. “De crux was dat we te snel balverlies leden. We voetbalden gewoon niet. Dit was pas de eerste groepswedstrijd. Drie punten in een uitduel pak je echter wel lekker mee, zeker na deze lange reis naar Israël en in deze moordende hitte.”

Met het inbrengen van Maarten Martens verbeterde, zoals zo vaak, het spel van de Alkmaarders. “Hij wil de bal altijd hebben en speelt ‘m ook nog naar de juiste kleur”, sloeg Verbeek de spijker op z’n kop. Bron: Telegraaf.nl

15 Comments

 1. VakZer

  20 september 2013 at 08:38

  Tja Verbeek, met een middenveld die helemaal niets kan met een bal ga je ook nooit voetbal in de ploeg krijgen. Met Martens en Overtoom kregen we meer grip omdat die veel meer met een bal kunnen. Tegen NAC Elm en Gudmondsson eruit en Martens en Overtoom in de basis.

  Wel lekker dat we voor de tweede keer op rij de nul houden.

 2. timon

  20 september 2013 at 08:39

  en zondag zijn wij nog moe, en de warmte zat nog in de benen , en zij zijn mentaal niet hard genoeg en meer van die voorspelbare onzin na de kansloze nederlaag tegen NAC

  • woonwagenpower

   20 september 2013 at 09:20

   Hoi hoi Timon, ben jij paranormaal?
   Mocht dat zijn, dan is je gave niet erg sterk ontwikkeld, want je slaat vaak de plank mis.

 3. Jeroen

  20 september 2013 at 08:59

  Ben inderdaad benieuwd naar aanstaande zondag. Normaal gesproken spelen we dan een stuk slechter. Wordt tijd dat we dat eens gaan veranderen.

 4. Derek

  20 september 2013 at 09:00

  Het spel was niet best maar weer gewonnen, daar gaat het om.

 5. Silver

  20 september 2013 at 10:19

  Ik ben blij met de 3 punten, maar wat was dit slecht.
  De wissel van Elm zat er een keer aan te komen, daarna was het iets beter omdat Martens de bal in de ploeg kon houden.
  Allemaal te angstig en dat was tegen deze ploeg uit Israel niet nodig.
  Zondag tegen NAC maar weer eens laten zien dat het ook anders kan!

 6. kaazie87

  20 september 2013 at 11:13

  iemand henriksen gemist ik niet, het valt wel op dat als ortiz speelt dat er veel meer tempo in de wedstrijd zit. ik hoop toch zo dat als avdic fit is dat johannsson op 10 komt te spelen net zoals feyenoord dat doet met immers vlak achter pelle dat dus johannsson vlak achter avdic komt te spelen want de bezetting voor de goal is wel heel mager elke keer en ik hoop ook dat verbeek inziet dat ortiz moet blijven staan want henriksen de man van ruim 2 miljoen speelt de laatste weken echt zwaar beroerd omdat hij daar niet op zijn plek staat

  • AZ4Altijd

   20 september 2013 at 11:21

   Daar leg je precies de vinger op de zere plek. Henrikssen staat op de verkeerde plek, en kan dus niet optimaal spelen.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   20 september 2013 at 15:23

   Een Paraguayaan die tempo brengt!? Dat zie je niet vaak… dus moet je hem zeker laten staan.

  • Dedie

   20 september 2013 at 15:43

   Ik ben met je eens. Ortiz ging al de duels aan waar Henrikssen wacht alleen tot de bal aan zijn voeten komt. In het begin was Ortiz wel onwennig met als gevolg veel balverlies. Maar naarmate de wedstrijd vordert, was hij lekker bezig met zijn controlerende werk.

 7. Leo

  20 september 2013 at 12:33

  Tegen Go Ahead stelt hij Martens als linksbuiten op. Dat is Maarten absoluut niet. Tegen NAC is de doorkopkracht van Elm weer nodig en zal Martens op de bank moeten starten. Hoop dat Gudelj tegen zijn oude club iets van vorm kan vinden. Op naar een derde zege binnen n week. Come on AZ.

  • Dedie

   20 september 2013 at 15:41

   Ik ben benieuwd hoe Gudelj gaat spelen tegen zijn geliefde oude club waar zijn vader de trainer is. Ik hoop niet dat dit zijn prestatie slecht gaat beinvloeden.

 8. Gerrit Vooijs

  20 september 2013 at 19:34

  Ik ga er vanuit dat Verbeek tegen NAC start on de vaste opstelling. Dus met Martens als vrije vogel op links en Henriksen weer in het midden.
  Viergever profiteerde tegen GAE van de zwervende Martens door vaak het gapende gat op links in te vullen.

  Laten we nu eens hopen dat bij Gertjan het licht aan gaat en dat hij de trage Elm eens rust gunt en daar Berghuis of Overtoom in de basis laat starten. Dat zal het voetbal en de dynamiek in de counter ten goede komen.

 9. kaazie87

  20 september 2013 at 19:48

  als je nu eens heel realistisch gaan kijken martens staat op de verkeerde plek elm staat ook verkeerd henriksen staat ook verkeerd en viergever staat ook niet op zijn gudelj is net voor de verdediging op zijn best henriksen zijn plek dus. dus eigenlijk staan der 5 spelers niet op hun favotiete plek vindt iemand het dan gek dat az zo stroef draait????? wat wil verbeek her in godsnaam mee bereiken??

  • Gerrit Vooijs

   20 september 2013 at 22:43

   Hij wil de nul houden. Net als Utrecht vorig jaar offert hij het voetbal op aan het resultaat. Zijn er kansen wisselt hij offensief ( middenvelder eruit voor Overtoom). Zijn er minder kansen dan haalt hij de aanvallers Beerens en/ of Martens/ Gudmundsson eruit voor Berghuis en Overtoom / Ortiz.

   Nu is het wel zo dat wanneer de punten op die manier blijven komen het zelfvertrouwen is vorm toeneemt.

   Dus wie weet waartoe deze behoudende tactiek AZ gaat brengen?
   Vorig jaar met Altidore en Maher ontsnapte AZ. Nu kiest Verbeek voor resultaat ipv avontuur om het scenario van vorig jaar te voorkomen.

   Hij gebruikt het vertrek van Altidore en Maher als excuus, maar niet alleen is Aron beter als Altidore vorig jaar om deze tijd, waren beide gebleven had hij ook zo begonnen. ( volgens mij dan ) 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *