AZ wint van Maccabi Haifa: 1-0

By
Updated: september 19, 2013

AZ heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League nipt gewonnen. De ploeg van trainer Verbeek won in Israel in een matig duel met 1-0 van Maccabi Haifa.

AZ had het in de eerste helft lastig tegen Maccabi en moest zich beperken tot verdedigen. De thuisploeg zocht op het belabberde veld fel de aanval, maar werd in de beginfase amper gevaarlijk.

Halverwege de eerste helft beet AZ even wat meer van zich af. Er werd eerder druk gezet, maar kansen bleven uit. De opleving was echter van korte duur en AZ kwam voor rust enkele keren goed weg; Esteban keerde schoten van Ezra en Rayos en zag Ezra ook naast schieten.

In de tweede helft kwam de ploeg uit Alkmaar iets beter voor de dag, al bleef het duel het aanzien amper waard. AZ probeerde meer de aanval te zoeken, maar kwam niet verder dan schoten van Gudmundsson en invaller Overtoom.

Omdat Maccabi aanvallend ook amper iets kon uitrichten, viel er bar weinig te genieten. Twintig minute voor tijd kwam AZ dan toch op voorsprong; op aangeven van Viergever tikte Gudmundsson binnen.

Maccabi zocht daarna vol de aanval en AZ bleef met moeite overeind. Zo raakte Boccoli de lat, kopte Keinan net naast, werd een schot van Abuhazira gekraakt en haalde Gouweleeuw een inzet van Ndlovu van de lijn.

12 Comments

 1. Mark

  19 september 2013 at 23:01

  Deze wedstrijden moet je ook winnen. Mooi begin!

 2. AZformallyknownasAZ

  19 september 2013 at 23:15

  Waardeloze wedstrijd prachtig resultaat. Op een knollenveld in de bloedhitte. Ik hoop dat de mannen weer bij kunnen trekken voor de wedstrijd tegen NAC. AZ boekt als enige Nederlandse club een overwinning in Europees verband . Mooi hoor!!!
  En een beetje geluk heb je nodig. En dat was ook in het voordeel van AZ. Eerlijk is eerlijk.

 3. Niels

  20 september 2013 at 00:01

  Het was niet om aan te gluren, maar we hebben wel drie punten. En dat telt!

 4. Dedie

  20 september 2013 at 00:25

  Gefeliciteerd, AZ! 3 punten in een Europese uitwedstrijd! De jongens waren helemaal kapot na de wedstrijd. Ben echt trots op dit AZ!!

 5. oma

  20 september 2013 at 06:51

  ze hebben gewonnen daar is alles mee gezegd.
  een draak van een wedstrijd,gewonnen met een 1000 procent mazzel doelpunt.
  de in zetten van az was nul,nul.
  ik hou me hart vast voor zondag.

  • i.pjotr3

   20 september 2013 at 08:57

   Hou mn hart vast, wat een negatieve gedachte.
   Met deze trainer en zijn juiste opstelling lopen we over NAC heen!!!!

 6. woonwagenpower

  20 september 2013 at 07:36

  Pffffffffffffffffffffffffffffffff, Verbeek verwoord het goed, het was een gestolen overwinning. maar des al niet te min, 3 punten Europees uit, dat is lekker.
  Maar als je zelfs dit soort wedstrijden wint, kunnen we nog wel eens verder komen dan de groepsfase, een club wordt ook geen kampioen zonder het geluk wel eens mee te hebben.
  3 Oktober weer een Griekse tegenstander , gelukkig dan thuis en gelukkig een andere scheidsrechter, als de laatste thuis wedstrijd tegen Grieken.
  Zondag nac , het zal mij benieuwen, Kom op AZ.

 7. woonwagenpower

  20 september 2013 at 07:39

  En niet onbelangrijk, er komt weer 200.000 Euro op de AZ rekening!

 8. Niels

  20 september 2013 at 08:53

  Dat is zeker niet onbelangrijk! Daar had ik nog niet eens over nagedacht!

 9. Jeroen

  20 september 2013 at 08:58

  Slechte wedstrijd, maar wat wil je met een dergelijk veld. Met vlagen vond ik AZ redelijk tot goed spelen. Je merkt dat ze nog zoekende zijn, maar ik denk dat vooral de verdediging beter is geworden. Ook leuk dat de nieuwe aankopen direct Europees kunnen spelen. Voor Gouweleeuw en Gudelj zeker goed voor hun ontwikkeling.

  Voor de rest gewoon snel de wedstrijd vergeten. We hebben drie punten en dat is wat telt. Enige club wat deze week Europees heeft gewonnen. PSV moet zich echt diep en diep schamen. Zal Maher al spijt hebben? Hij mag niet eens op zijn favoriete positie spelen 😛

  • Jay

   20 september 2013 at 09:32

   De ex AZ-ers deden het weer goed deze week. Ook Sightorsson speelt als een houten klaas bij Ajax. Toen hij de penalty ging nemen had ik al het gevoel dat het mis zou gaan. Die jongen is het helemaal kwijt. Blijf allemaal toch lekker bij de mooiste club van Nederland, AZ!

   Wat de wedstrijd betreft, op zo’n knollenveld en met die hoge temperatuur kan je ook niet veel verwachten. Nu was het wel heel erg slecht, maar die 3 punten in een uitwedstrijd maken een hoop goed.

 10. Gerrit Vooijs

  20 september 2013 at 17:35

  AZ heeft voor de 2e opvolgende keer een Europese uitwedstrijd gewonnen in de openingsfestiviteiten van een nieuw seizoen.
  Voor die gene die dit niet op de juiste waarde weten te schatten: zelfs het grote AZ met alle sterren aan boord presteerde in de start van het seizoen belabberd in Europese uitwedstrijden. En ja, dat waren ook clubs waar AZ zo over heen had moeten lopen.

  Dus prima resultaat bevochten in een broeierige atmosfeer.

  Verder hield AZ voor de 2e keer op rij in een officiële wedstrijd de nul.

  Nee, het was niet om aan te zien. Maar in deze fase wordt gezaaid. Later kan AZ daar van oogsten………..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *