Verbeek over duel Maccabi: ‘We zijn afgegaan op videobeelden’

By
Updated: september 19, 2013

Voorafgaand aan de avondtraining schenen Gertjan Verbeek en Viktor Elm woensdagavond hun licht op het uitduel van donderdag met Maccabi Haifa. Over de warmte en het feit dat de opponent al drie weken niet gespeeld heeft: “We zijn afgegaan op videobeelden.”

“Beide ploegen zullen er donderdag last van hebben dat het hier drukkend warm is”, zei Verbeek in de karig bezette perszaal van het gedateerde Kiryat Eliezer Stadion. “Daarom verwacht ik niet dat er in een hoog tempo gespeeld gaat worden.” Elm, die niet bekend staat als een warmweerspeler: “Ik zal extra veel water drinken en ga me ook mentaal voorbereiden op de warmte.”

Verbeek: “Afgaande op videobeelden die we van ze hebben bekeken, is Maccabi een ploeg die vrij vroeg druk zet op de bal. Ze kunnen echter ook goed inzakken en zijn in staat om door middel van goed positiespel aanvallend voetbal te spelen.”

Maccabi Haifa kwam de afgelopen drie weken niet in actie in verband met nationale festiviteiten. Verbeek: “Mede daardoor hebben we ze niet zelf in een stadion kunnen analyseren. We zijn nu afgegaan op videobeelden, maar het nadeel daarvan is dat de camera alleen de bal volgt en je dus niet de hele ploeg ziet bewegen.”

“Maccabi heeft zich de afgelopen weken in ieder geval goed kunnen voorbereiden op dit duel”, vervolgde Verbeek. “Dat is met het oog op pijntjes een voordeel, maar het is ook een hinderlijke onderbreking van je ritme als je een tijd geen wedstrijden speelt.” Elm geniet met AZ juist van een druk programma: “Het is heel leuk om drie wedstrijden per week te spelen. Daar doe je het als speler voor.”

Verbeek: “Wie er donderdag favoriet is? Europees ben je als uitspelende ploeg vaak de onderliggende partij. Dat komt mede door de nieuwe omstandigheden en de reis die een uitploeg in de benen heeft. Dat hebben wij vandaag ook weer gemerkt. Gelukkig is er amper tijdverschil, dat scheelt weer. Ondanks het gebrek aan ritme verwacht ik dat Maccabi er alles aan zal doen om ons zonder punten naar huis te sturen.” Bron: AZ.nl

2 Comments

  1. Gerrit Vooijs

    19 september 2013 at 19:29

    Hmmm, Maccabi zal er alles aan doen om AZ zonder punten naar huis te sturen. Rare jongens die Israëliërs “…………..

  2. i.pjotr3

    19 september 2013 at 22:03

    He, zit te genieten, leuke wedstrijd. Mooi combinatie voetbal. De hand van GJ is echt zichtbaar.volgende keer maar weer eens een wedstrijdje in europa meepakken. Je krijgt tenminste waar voor je geld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *