Martens aast op AZ-record

By
Updated: september 19, 2013

Hij kan dit seizoen een clubrecord breken. Als Maarten Martens vijf duels in de Europa League speelt, heeft hij het aantal van Kew Jaliens geëveneerd en staat hij gedeeld bovenaan in het overzicht van meeste Europese duels voor AZ.

“Een mooi vooruitzicht”, vertelt de 29-jarige linksbenige aanvallende middenvelder tegenover De Telegraaf. “Niet zozeer omdat ik dan een record breek, maar vooral omdat dat zou betekenen dat ik fit ben en blijf.” En dat is juist het probleem van de afgelopen jaren. Te vaak moest de Belg echter geblesseerd vanaf de zijlijn toekijken.

“Op momenten heb ik kunnen laten zien wat ik wilde in die wedstrijden”, vertelt de nummer 11 van AZ. “Maar natuurlijk streef ik ernaar een hoger niveau te halen. Tegen Vitesse zat ik er na zeventig minuten doorheen, tegen Go Ahead Eagles had ik de wedstrijd uit kunnen spelen.”

“Als de trainer me tegen Maccabi Haifa wil opstellen, zou het kunnen. Maar ik begrijp het ook wel dat Johann Berg Gudmundsson waarschijnlijk weer speelt. De staf is voorzichtig met me. In dat geval hoop ik aan het eind van de wedstrijd van belang te kunnen zijn.”

Wanneer Martens fit blijft en vorm toont, ligt er volgend jaar wellicht een mooie zomer in het verschiet. “Ik kijk met heel veel blijdschap naar de Belgische ploeg momenteel. In de periode dat ik regelmatig speelde (in maart 2010 laatste interland, red.), ging het ontzettend slecht.”

“Nu zijn we zelfs Nederland voorbij op de FIFA-ranking. Er zit momenteel zoveel kwaliteit in de selectie, iedereen speelt bij Europese topclubs. Dat maakt het voor mij lastig om er tussen te komen, maar meegaan naar Brazilië is voor mij een gezonde ambitie.” Bron: Elfvoetbal.nl

4 Comments

 1. urdal

  19 september 2013 at 12:41

  En ondertussen ook bijtekenen SVP.

 2. Dedie

  19 september 2013 at 15:19

  Van mij mag hij na dit seizoen weg. Volgend jaar wordt hij 30, en er is grote kans op meer blessures. Laat maar de jeugd doorbreken – Haye is een groot talent als aanvallende middenvelder. Berghuis, Henriksen en Overtoom zijn ook creatieve aanvallende middenvelders.

  • Jeroen

   19 september 2013 at 15:43

   Nou het is toch wel een erg goede speler. Hoop toch dat hij net als Viergever nog voor een jaar gaat verlengen. Dan kunnen we hem alsnog verkopen aan het eind van dit seizoen. Dan houden we nog wel wat over.

   • Dedie

    19 september 2013 at 16:41

    Ik denk niet dat er nog genoeg interessante clubs zijn die wel willen betalen voor een 30 jarige speler met een historie van blessuregevoeligheid. Bovendien drukt de huidige salaris van Martens op de begroting. AZ zal alles rustig bekijken en overwegen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *