Ortiz vervangt de geschorste Henriksen

By
Updated: september 17, 2013

Celso Ortiz staat donderdagavond in de basis bij AZ in de wedstrijd tegen Maccabi Haifa. De Paraguayaan vervangt Markus Henriksen, die een rode kaart kreeg in het duel tegen Atromitos.

Dat meldt RTV Noord Holland dinsdag. Ortiz is normaal gesproken geen basisspeler in de ploeg van Gertjan Verbeek, maar mag in het duel in de Europa League als verdedigende middenvelder beginnen. Maarten Martens wordt vervangen door Johann Berg Gudmundsson.

Denni Avdic maakt ook deel uit van de selectie van AZ. Avdic, afgelopen seizoen nog op huurbasis actief bij PEC Zwolle, werd door AZ overgenomen van Werder Bremen. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nog niet voor de spits, die met verschillende blessures kampte. Maandagavond mocht Avdic voor het eerste het shirt van AZ dragen, hij maakte zijn opwachting namens de beloftenploeg van de Alkmaarders.

AZ vertrekt woensdag naar Israël voor het treffen in de Europa League. Naast Maccabi Haifa zit de ploeg in een poule met Shakhter Karagandy en PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens.

11 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  17 september 2013 at 17:53

  Ben nu even het spoor bijster. Lijkt mij dat Gudelje deze rol van Hendriksen beter kan invullen en dat Ortiz voor de creatieve impulsen zorgt. Maar goed. Ik heb Ortiz ook wel controlerend zien spelen en dat deed hij toen naar behoren. Het middenveld voor de nabije toekomst in heroverweging nemen is mijn advies. En toch eens spelers op andere posities uitproberen. Dit deel van team is het minst in balans. En volgens mij is er een goed middenveld te smeden. Maar ja dan ben je genoodzaakt wel wat te experimenteren en soms vervelende keuzes te maken.; spelers die niet voldoen vervangen………..ik heb het vaker geopperd. Wordt je vervangen dan moet dat de uitdaging om sterker terug te keren in het team. Krijg je de kans om je te bewijzen dan laat je dat zien door er helemaal voor te gaan. Zo creeer je concurrentie en scherpte en jdaar wordt je als team alleen maar beter van.

 2. Jeroen

  17 september 2013 at 19:11

  Leuk dat Avdic misschien zijn debuut gaat maken. Ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen.

  Wat betreft Henriksen… misschien maar goed dat iemand anders zijn rol even overneemt. Hij speelt altijd, maar weet nog niet echt een stempel te drukken op het spel. Misschien komt dat vanwege zijn verdedigende rol, maar je zal hem toch vaker moeten zien (denk ik). Ortiz heb ik altijd een leuke speler gevonden. Jammer dat hij nooit heeft weten door te breken. Ook hij zal straks gratis weglopen, dus waarom niet gewoon een talent mee? Gooi eens iemand in het diepe.

 3. remco

  17 september 2013 at 19:13

  van overheem gaat denk ik mee anders heb je alleen maar overtoom mee als middenveld wissel

 4. Oud

  17 september 2013 at 20:07

  Ik ben pas ECHT het spoor bijster. Hoe heeft die krankzinnige en volgens mij onreglementaire rode kaart van Henriksen in godsnaam stand kunnen houden? Heeft niemand bij AZ protest aangetekend tegen die corrupte Fransoos? Of is dat kansloos met Platini als chef-graaier?

 5. AZformallyknownasAZ

  17 september 2013 at 20:43

  Ja dat was ik al weer kwijt. Maar je hebt gelijk. Er zou protest worden aangetekend. Nooit meer wat van gehoord. In de Franse doofpot gesmoord zullen we maar zeggen.

 6. Gerrit Vooijs

  17 september 2013 at 21:28

  Tja Henriksen, het is een onzichtbare kracht die ontzettend veel vuil werk opknapt. Dat moet wel want Elm is niet in staat om op tijd terug te zijn zodra hij over de middellijn is.

  Gudelj vult dat beter in en laat zich zo nu en dan ook in de frontlinie zien.

  Goede kans voor Ortiz om zich te laten zien. Misschien dat Verbeek Elm nog eens wisselt voor Ortiz.

 7. AZformallyknownasAZ

  17 september 2013 at 21:46

  Er zijn best alternatieven voor Elm. Volgens mij ziet iedereen dat het niet lukt met deze speler. Ik zou toch liever met 11 spelers i.p.v met 10.5 speler aantreden. Dat gaat nu al wedstrijden lang zo. Jammer dat Verbeek het niet wil zien. Grijp nu eens in, in dat middenveld GJ. Dat kan echt beter

 8. Silver

  18 september 2013 at 07:09

  Als je een alternatief voor Elm zoekt, dan kunnen we ook eens kijken of Berghuis geschikt is voor deze positie, maar geef hem dan ook eens het vertrouwen.
  Het zal toch niet zijn omdat Elm lengte heeft, dat hij daarom zijn basisplaats heeft.
  Vorig jaar miste je zeker lengte in het strafschopgebied, maar dat valt nu toch wel mee?

  • Gerrit Vooijs

   18 september 2013 at 08:51

   Nou die 2-0 tegen GAE is volgens mij precies de reden dat Elm er idd in staat. Hij is de enige offensieve kopper in niet standaard situaties. Bij corners of vrijetrappen komen Henriksen, Gudelj en Wuytens ook mee naar voren. Maar in het normale veldspel heb je in de lucht niets aan Martens, Beerens en Johannsson.

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  18 september 2013 at 14:47

  Als nieuwbakken Paraguayaanse Hollander wens ik Celso Ortiz natuurlijk zijn beste wedstrijd in zijn leven tot nu toe toe!

 10. AZformallyknownasAZ

  18 september 2013 at 15:25

  Silver ik vind Berghuis op het middenveld beslist de moeite waard om te onderzoeken.
  Qua techniek en balvastheid zal dat beslist een verbetering zijn. Volgens mij heeft hij eerder heel aardige wedstrijden voor AZ gespeeld op het middenveld. Koppen kan hij ook. GJ sla je slag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *