Berghuis blij met eerste doelpunt: ‘Ja, dan volgt wel even een ontlading’

By
Updated: september 16, 2013

In zijn 27ste wedstrijd voor AZ maakte Steven Berghuis hem eindelijk: zijn eerste goal voor de Alkmaarders.

AZ won met 3-0 van Go Ahead Eagles. De vleugelaanvaller, vorig jaar overgekomen van FC Twente, stond ver in blessuretijd op de goede plaats om een rebound binnen te schieten. ,,Ja, dan volgt wel even een ontlading”, aldus de aanvaller.

Bij zijn komst vertelde hij geduldig op zijn kans te wachten. ,,Ik kwam niet lekker uit mijn periode bij VVV, waardoor mijn zelfvertrouwen weg was.  Maar vorig seizoen is dat helemaal teruggekomen door op hoog niveau te trainen met goede medespelers. Inmiddels zou ik wel wat  meer willen spelen.”

Berghuis zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoten het vooral in de tweede helft lastig hadden. ,,Als we worden teruggedrongen, moeten we juist vooruitverdedigen. Maar dat is een kwestie van lef tonen en meer in onszelf geloven. Het leek wel of we angst hadden voor hun snelheid voorin.”

Berghuis werd ingebracht als midvoor. Dat is wennen. ,,Nee, ik vind mezelf geen spits. Maar de vervangers van Johannsson waren er niet bij, dus dan kiest de trainer voor Johann Berg of voor mij. Ik ben niet de sterkste, dus daarom probeer ik het op mijn eigen manier in te vullen.” Bron: Tubantia.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Dedie

  16 september 2013 at 10:48

  Wel een sterke invalbeurt van Berghuis – altijd aanspeelbaar, stond in de basis van de 2-0 en maakte de 3-0. Hij speelde altijd goed, alleen de goal ontbrak. Daarom is de 3-0 wel lekker voor hem.

  • Jeroen

   16 september 2013 at 11:10

   Ik gun het hem ook zeker! Denk dat hij ook wel kan uitgroeien tot een goede speler voor AZ. Misschien wat meer vertrouwen hebben en wat vaker op zijn eigen positie spelen. Want een aanvaller is het zeker niet.

   • Dedie

    16 september 2013 at 14:45

    ja, natuurlijk, Berghuis en veel van de AZ spelers zijn nog jong en ze hebben allemaal potentie. Ze moeten gewoon blijven hard trainen en wachten op hun kans. Kijk, de sterspelers van Ajax, Siem de Jong, Vertonghen, oa – ze hebben ook veel jaartjes moeten spelen bij de reserves voordat ze echt doorbraken. Het duurde ook lang voordat Rasmus Elm echt een sterkhouder werd van AZ. Daarom is het verschrikkelijk hoe sommige AZ fans deze spelers belachelijk maken met hun kwetsende comments in de forums.

 2. Oud

  16 september 2013 at 16:00

  Met 1 op 27 een absolute topper en een voor de hand liggende keuze als spits. In AZ-kringen is het blijkbaar OK om wekelijks op Roy Beerens af te geven, die voor de meeste eredivisieclubs een zeer welkome versterking zou zijn, maar van Berghuis blijf je af. Ik hoop uiteraard dat hij een volwaardige AZ-er wordt, maar ik moet het nog zien.

 3. Silver

  16 september 2013 at 17:22

  Berghuis is een prima speler die meer speelminuten moet krijgen om vertrouwen te krijgen.
  Gisteren zag ik bij Go Ahead de linksbuiten (nr 11, Xander Houtkoop) het ook helemaal niet verkeerd doen, veel dreiging ging er van hem uit.
  Dit kan voor AZ ook wel eens een aardige speler zijn die zijn man wel kan passeren, aangezien Johann Berg Gudmundsson aan het eind van het seizoen vertrekt.

 4. kaazie87

  17 september 2013 at 09:25

  ja dat vond ik ook silver die houtkoop en die nummer 3 van hun die centrale verdediger vondt ik ook erg goed.die houtkoop is snel en sterk en durft tenminste een actie te maken. maar wat vonden jullie van die henriksen die is echt hopeloos uit vorm, iedereen hoor je wel over die elm maar henriksen speelt nog veel beroerder. maar het schijnt dat hij daar helemaal niet wil spelen, dat hij bij rosenborg speelde had hij diverse keren aangegeven dat hij meer een centrale middenvelder is kijk maar is op zijn engelse wiki. ik snap daarom ook niet dat hij henriksen niet ruilt voor gudelj wat een echte verdigende middenvelder is snappen jjullie dit????

  • i.pjotr3

   17 september 2013 at 15:56

   Ja dit snappen wij.
   Onze trainer/coach heeft een bepaalde filosofie en wijkt daar niet vanaf. Goed of slecht spelen GJ geeft de basis elf heeel lang vertrouwen! In 65e minuut wil het nog weleens kriebelen bij hem 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *