AZ thuis te sterk voor Go Ahead: 3-0

By
Updated: september 15, 2013

AZ heeft in Alkmaar met 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. De deventenaren verstopten zich niet, maar over negentig minuten waren de betere kansen voor AZ.

AZ kende een sterke start, met schoten van Johannsson en Beerens. Nadat een omhaal van Martens net niet de doellijn was gepasseerd, kwam de thuisploeg toch op 1-0; Overgoor haalde Johannsson neer en die benutte de strafschop zelf.

Vlak na rust legde Johannsson de bal panklaar neer voor Elm, maar die schoot naast. Room redde bij een mooie krul van Beerens en Wuytens kopte naast. Pal voor tijd was het bijna 1-1 (vrije trap van AZ-hurling Falkenburg), waarna Elm en Berghuis opeens wel scoorden. Bron: NOS.nl

18 Comments

 1. De echte supporter

  15 september 2013 at 18:43

  deze wedstrijd maar heel snel vergeten, want wat een drama. 15 minuten begonnen we prima te voetballen, maar wat daarna door de elf van verbeek op het veld werd gezet is beschamend. het kost je als supporter een hele middag en je wordt niet eens vermaakt in eigen stadion. we hebben gelukkig drie punten. maar hoe……

 2. AZformallyknownasAZ

  15 september 2013 at 18:43

  Ben zeer tevreden over deze overwinning. Alleen de 2-0 had eerder gemogen en gemoeten. AZ groeit. Ik hen nu meer spelers hub niveau zien halen. Nick Viergever speelde een berenpartij. Mooie techniek gepaard aan aanvullende inpulsen. En Johanson is een heerlijke spits. In 2e helft even een periode een inzakmoment en dat moet je wel voorkomen. Dat was vandaag niet echt nodig. Mooi alvast beslag gelegd 5e plek. Nu dit lekker vasthouden voor de wedstrijd tegen de Israeliers en achereenvolgens tegen NAC. Dat is een ploeg waartegen je echt de strijd moet aangaan en goed om de eigen benen moet denken. Heel veel succes de komende week AZ.

 3. AZformallyknownasAZ

  15 september 2013 at 18:55

  Echte supporter. Volgens mij hebben wij beiden een andere wedstrijd gezien. Wel apart hoor. Ook de commentaren waren unaniem en spraken over een veel beter spelend AZ en een verdiende overwinning. Ook trainer Foeke Booy sprak over een wedstrijd van mannen(AZ) tegen jongens (GoAHead) Waarschijnlijk had ik vandaag shit in de ogen en heb ik allemaal niet goe gezien.
  Reply
  Ben zeer tevreden over deze overwinning. Alleen de 2-0 had eerder gemogen en gemoeten. AZ groeit. Ik heb nu meer spelers hun niveau zien halen. Nick Viergever speelde een berenpartij. Mooie techniek gepaard aan aanvullende impulsen. En Johanson is een heerlijke spits. In 2e helft even een periode een inzakmoment en dat moet je wel voorkomen. Dat was vandaag niet echt nodig. Mooi alvast beslag gelegd op de 5e plek. Nu dit lekker vasthouden voor de wedstrijd tegen de ploeg uis Israel en dan achereenvolgens tegen NAC. Dat is een ploeg waartegen je echt de strijd moet aangaan en goed om de eigen benen moet denken. Heel veel succes de komende week AZ.

  Nog een vraag aan de redactie. Zou het mogelijk gemaakt kunnen worden dat we onze eigen teksten kunnen bewerken. Dat zou prettig zijn. Kunnen we onze eigen foutjes er zelf uihalen.

  • Jeroen

   15 september 2013 at 19:07

   Wat betreft je vraag: Dat zou al moeten kunnen. Heb jij een account aangemaakt?

   Wat betreft de wedstrijd… ik ben het helemaal eens met De Echte Supporter. Erg slecht! We begonnne erg goed, maar bleven weer teveel naar achtere leunen. Het was dan ook geheel terecht dat het publiek begon te fluiten vanaf de 85ste minuut. Het was wachten op de 1-1. Dat we uiteindelijk 3-0 hebben gewonnen is leuk, maar wel geflatteerd.

 4. AZformallyknownasAZ

  15 september 2013 at 19:41

  Op basis van de eerste helft kun je nauwelijks beweren dat AZ een slechte wedstrijd heeft gespeeld. In de 2e helft was er een periode dat AZ te veel naar achteren leunde.
  Ook in de 2e helft heeft AZ weer aardige kansen gehad. Goed dat het publiek laat weten dat AZ is beland in een meerdere mindere fase. Je kunt verder ook niet beweren GoAhead vandaag ergens recht op had. Natuurlijk zijn er onderdelen van het spel die beter kunnen. En ik zie liever Overtoom dan Elm op het middenveld. Dat is meer voetbal. Maar het maakt niet hoor. Smaken mogen verschillen. Dat is juist de charme van deze fansite. Ben wel benieuwd hoe andere fans deze wedstrijd hebben beleefd.

 5. Dedie

  15 september 2013 at 20:23

  Goed gedaan, AZ. Deze keer goed combinatie voetbal, druk naar voren en weinig kansen weggegeven. Alleen is het afmaken van kansen nog steeds moeilijk, he? Meer trainen op afmaken van kansen is hard nodig. Maar AZ heeft zichzelf kwetsbaar gemaakt door weer achteruit te lopen in de tweede helft. Dit moet echt eruit hoor, anders krijg je weer de tegendoelpunten. Gelukkig gaf AZ gehoor aan dat “jagen, jagen” van het publiek. Zie je maar dat alleen door aan te vallen kan je scoren en winnen. Dus de verdiende 3-0 overwinning.

 6. Leo

  15 september 2013 at 20:24

  AZ speelde de eerste 15 minuten van de 1e helft, en de 1e 10 minuten van de 2e helft goed voetbal. Omdat de 2-0 niet valt, de niet te missen kans van Elm, blijft Go Ahead in de wedstrijd. Zij werden niet gevaarlijk maar AZ leunde wel teveel op de defensie.
  Dat het toch nog 3-0 wordt is de verdienste van AZ en ook de krachtsverhouding deze middag.

 7. vak j

  15 september 2013 at 21:12

  Zoals ik al zei had ik een goed gevoel van te voren voor deze wedstrijd. Maar het verliep toch wat anders dan ik had verwacht (gehoopt). De druk in het begin van de wedstrijd was goed maar er werden teveel kansen gemist. voor mij was Viergever de man van de wedstrijd, een tomeloze inzet. Over het algemeen stond de verdediging goed maar via middenveld veel balverlies en verkeerde passes.
  We hebben ons als 13e man echter weinig laten horen getuige het armgebaar van Martens in de tweede helft richting het thuispubliek. Wat is dat toch in Akmaar? We kunnen wat dat betreft een voorbeeld nemen aan het uitpubliek en daarmee bedoel ik niet de kwetsende spreekkoren maar de aanmoedigingen richting hun club.
  Maar de drie punten zijn binnen en we staan 5e!!

 8. Gerrit Vooijs

  15 september 2013 at 21:38

  Laten we eerst vaststellen dat AZ vanmiddag zijn 500e zege in de Eredivisie heeft behaald !
  AZ begon met de goede intentie en wilde zelf een resultaat afdwingen. Toen AZ de zelf gecreëerde kansen bleef missen / door een zeer goede Room werd tegengehouden begon AZ te twijfelen.
  Begrijpelijk want AZ had dit seizoen nog niet 1 x de nul gehouden. In die fase zakte AZ angstig in elkaar.

  AZ was vanmiddag de grootste tegenstander van zichzelf maar door het roepen jagen, jagen / fluiten probeerde AZ de angst te overwinnen en het is AZ gelukt.

  Voor de eerste keer dit prille seizoen heeft AZ de nul gehouden met dit team wat op 6 posities is verandert tov vorig seizoen.

  AZ heeft 3x gescoord en het heeft de 5e positie op de ranglijst ingenomen op 3 punten van de koploper 🙂

  Kortom, deze zege is een bijzondere en zal het nog broze zelfvertrouwen een boost geven !

  Ik ben tevreden want ik heb AZ zien strijden tegen de GAE en zich zelf maar uiteindelijk heeft het van beide gewonnen. Prima gedaan jongens !

 9. remco

  16 september 2013 at 00:10

  ik vond dit een heleeeeeeeeeeeee verbetering met wat ik vorig week zag veel meer voetballend spel van az kant als er nog wat vertrouwen komt en het positie spel weer wat beter wordt komt het aanvallen van zelf

 10. Azmartje

  16 september 2013 at 00:11

  Dt wordt weer een lang seizoen. Een goede trainer, maar een laffe coach. Een ballenvanger die zich steeds meer als pipo de clown gaat gedragen. En een elftal dat bang is en countervoetbal in haar eigen stadion gaan uitvoeren. Dat mensen nog tevreden kunnen zijn met wat ze vandaag is voorgeschoteld ismij een raadsel. Go ahead eagles was feller, een beter team en technisch beter onderlegt. Het is maar door welke bril je kijkt, de roze of de reeele.

 11. NHN

  16 september 2013 at 01:19

  Ik vond dit gewoon een verdiende overwinning, en ik ben er erg content mee. In de 2e helft kreeg je inderdaad weer dat inzakmoment. En toen stond het nog slechts 1-0…Gelukkig pakte het dit x wel goed uit. Dan maar zo. Viergever speelde goed, maar ik hoop ook dat het meerderen opvalt dat Beerens er altijd voor blijft knokken. Zijn voorzetten waren weer niet groots, maar hij blijft voor dreiging zorgen.

 12. woonwagenpower

  16 september 2013 at 07:36

  Een mooi resultaat, GAE heeft nagenoeg geen uit gespeelde kans gehad.
  Dat is ook de verdienste van AZ.
  Met vallen en opstaan, zie ik AZ groeien,
  natuurlijk worden er nog foutjes gemaakt, soms onnodig balverlies,
  maar langzaam zie ik een eenheid in het elftal ontstaan.
  Hoe meer deze jongens samen spelen, hoe beter ze op elkaar ingespeeld raken.
  Elm is sterk in de lucht, maar heeft een veel te kort aan bal behandeling en loop snelheid, daarom zou ik het wel eens willen zien met Willy Overtoom, in de basis.
  Verder vond ik de scheidsrechter goed fluiten.
  Donderdag Europees, en Zondag tegen nac, dan kan Gudelj zijn vader een poepie laten ruiken. AZ KOM OP!

 13. Jay

  16 september 2013 at 11:47

  GA Eagles heeft amper een kans gehad en dat is te danken aan het spel van AZ. Er is gewoon goed gespeeld. Alleen de kansen werden niet benut en dat maakte het nog tot het einde spannend.

  Ik stoorde me wel aan het uitfluiten van de eigen spelers. Als ze er hard voor werken, maar het wil gewoon niet allemaal lukken, dan moet je juist achter je spelers blijven staan. Pas als ze er met de pet naar gooien en geen inzet tonen mag je van mij gaan fluiten.

  • Jeroen

   16 september 2013 at 11:54

   Toch bijzonder 🙂 ik heb een andere wedstrijd gezien denk ik. Ik vond het namelijk echt niet best. Elm was echt dramatisch op het middenveld, en we mogen blij zijn dat zijn veelvuldige balverlies geen tegendoelpunt heeft veroorzaakt. Daarnaast had hij echt direct na rust dat doelpunt moeten maken. Hoe kon hij die kans missen?

   Het spel was soms erg onrustig. Vooral de laatste 20 minuten was het steeds maar de bal naar voren schieten en hopen dat iemand er iets mee ging doen. zelfs tegen Go Ahead liepen we achteruit en waren we aan het wachten op de 1-1.

   Dat we met 3-0 winnen is dan ook zeker geflatteerd. Het had net zo goed 1-1 kunnen worden.

   • Jay

    16 september 2013 at 17:07

    Ja, als de kansen waren benut had het ook 4-0 kunnen worden 😉 Nee, maar de Eagles waren aanvallend totaal niet gevaarlijk en dat komt voor een groot deel doordat we goed hebben verdedigd. Er was wel te veel onnodig balverlies, maar we zijn helaas geen Barcelona. Hopelijk wordt dat nog beter als de spelers beter op elkaar ingespeeld raken.

    Je moet het niveau van AZ vergelijken met andere Nederlandse clubs, waar het meestal ook niet om aan te gluren is. Wat dat betreft voetbalt AZ best aardig en kunnen we echt bovenin mee blijven doen.

 14. DegrootsteAZer

  16 september 2013 at 17:00

  Ik heb echt een sterk, aanvallend AZ gezien. Behalve elm haalde iedereen zijn niveau. Het vertrouwen moet nog verder groeien maar ja de eerste 0 is gehouden en dat zal de verdedigers toch ook een fijn gevoel geven.

 15. Silver

  16 september 2013 at 17:42

  Een verdiende overwinning voor AZ als je over de hele wedstrijd kijkt, nu gebeurde er tenminste iets vergeleken met de wedstrijd tegen Vitesse.
  Eindelijk weer eens vooruit voetballen, alleen op het einde door het publiek aangespoord om vooral door te jagen.
  Alleen Esteban kwam goed weg met het uitkappen van de spits van Go Ahead, hij deed dit prima maar van mij mag hij dit achterwege laten en gewoon simpel spelen.
  Als we verder zo blijven spelen doen we het niet verkeerd, dan mag je fouten maken en kansen missen, zolang je maar kansen creëert.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *