De Zeeuw sluit terugkeer bij AZ niet uit

By
Updated: september 14, 2013

Zondag staan in het AFAS Stadion in Alkmaar AZ en Go Ahead Eagles tegenover elkaar. Voor Erik Falkenburg is het een bijzondere wedstrijd, aangezien hij door Go Ahead wordt gehuurd van AZ. Hij is echter niet de enige voor wie het duel speciaal is: voor Demy de Zeeuw geldt hetzelfde. Hij is al weer enkele jaren weg uit de Eredivisie, maar volgt de Nederlandse competitie nog steeds.

De Zeeuw stond in het begin van zijn carrière onder contract in Deventer. Van 2001 tot 2005 kwam hij uit in de Jupiler League en daarna maakte hij de overstap naar AZ. Daar werd hij een belangrijke speler, kampioen van Nederland, international van Oranje én verdiende hij een transfer naar Ajax. In alle opzichten speelde AZ dus een voorname rol in zijn loopbaan, zo beaamt hij zelf ook.

“Het kampioenschap in 2009 was een heerlijke climax na al die jaren van hard werken”, zegt De Zeeuw, die op de clubwebsite terugkijkt op zijn AZ-tijd. Zijn vertrek naar Ajax, in de zomer van 2009, werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. “Er zijn helaas enkele vervelende dingen gebeurd tijdens wedstrijden in Alkmaar. Een kleine groep supporters heeft me pijn gedaan. Toch ontvang ik nu nog steeds ook veel positieve reacties. AZ blijft voor mij een mooie club.”

De Zeeuw zegt dat hij hoopt dat AZ-Go Ahead zondag eindigt in een 3-3 gelijkspel. Dat zou betekenen dat er doelpunten en spektakel te zien zijn in Alkmaar en dat vindt de middenvelder leuk voor de toeschouwers. Zelf speelt hij zaterdag met zijn club Anderlecht thuis tegen KV Mechelen. “Of ik ooit nog terugkeer bij AZ? Zeg nooit nooit, maar de kans dat het gebeurt is klein. Ik voel me weer steeds fitter worden en hoop nog eens in een grote competitie te spelen”, geeft de dertigjarige Apeldoorner aan. Bron: Voetbalzone.nl

12 Comments

 1. Jeroen

  14 september 2013 at 11:51

  Nou laten wij het dan maar wel uitsluiten. Lijkt me niet handig. Hij speelde leuk in het jaar dat we kampioen warden, maar zijn vertrek naar Ajax zijn we niet vergeten…. Hij had toch ook wat gekke uitspraken over AZ toen hij bij Ajax speelde?

  • peejee

   14 september 2013 at 13:45

   100% uitgekotst!

 2. NHN

  14 september 2013 at 15:13

  Er zijn natuurlijk een hoop vervelende dingen gebeurd in dat rampjaar (2007-2008),voor het kampioenschap Hij raakte destijds zijn vriendin (of vrouw, weet ik niet meer) kwijt, omdat die de koffer indook met Ryan Donk. (Die werd daarna ook als 1 van de “rotte appelen in de selectie” beschouwd, en kon ook vertrekken)
  Dat nam de Zeeuw, denk ik AZ kwalijk. Hij kon het niet nalaten om na zijn geforceerde vertrek naar 020 na te trappen naar AZ. Resultaat: uitgejoeld in Alkmaar.
  Een kleine groep supporters heeft me pijn stelt hij, maar hij werd door het volledige thuispubliek uitgefloten , die 2x dat hij met 020 in Alkmaar kwam.
  Ik heb helemaal niets met AZ-ers die naar 020 vertrekken, geen van allen. Voor altijd uit het hart.
  En helemaal niet zo’n glijer als de Zeeuw. Terugkeren bij AZ zie ik ook niet gebeuren. Dat ziet hij zelf ook wel in,gezien dit artikel, verder lult hij maar wat raak. Hij wil dan wel in een grote competitie spelen, wat een giller. Laat ‘m daar in Belgie verder afbouwen bij Eupen of KV Oostende. Bij Anderlecht is hij helemaal geen basisspeler. De groeten de Zeeuw, val maar lekker dood.

 3. Gerrit Vooijs

  14 september 2013 at 16:57

  30 jaar en dus te oud voor AZ, dat mag duidelijk zijn.
  AZ haalt alleen jonge talenten binnen met de insteek om die met winst door te verkopen.
  Neemt niet weg dat De Zeeuw toen een zeer waardevolle speler was met zijn dynamiek. Ik hoopte eigenlijk dat Henriksen ook zo’n voetballer zou worden maar hij blijft helaas steken in zijn ontwikkeling.

  • i.pjotr3

   14 september 2013 at 18:47

   Hoe zou dat komen, gerrit?
   Wij weten t antwoord, maar het is “not done” op dit forum kritisch te zijn over bepaalde personen 🙁

   • Dedie

    14 september 2013 at 22:56

    Kritiek mag, maar je moet wel opbouwende kritiek geven, en niet van de provocerende beledigende reacties geven. Wij zijn hier allemaal AZ supporters en dit is een forum om kritische analyses te geven. Om Berghuis Berghok te noemen, is dat opbouwende kritiek? Nee, dit is gewoon een domme reactie van een idioot.

    • i.pjotr3

     14 september 2013 at 23:52

     Volgens mij behoort je reply aan iemand anders in een ander nieuws item…….

     • Dedie

      15 september 2013 at 00:03

      dit is mijn antwoord op je ‘ “not done” op dit forum kritisch te zijn over bepaalde personen” reactie. ‘

   • oma

    15 september 2013 at 09:09

    je mag van mijn kritisch zijn op iedereen.
    maar ik hoef het er niet mee eens tezijn.
    dat schrijf ik.
    mag toch daar is dit forum toch voor.
    maar we kunnen mekaar natuurlijk wel een beetje met respect behandelen.
    vind je ook niet.
    ik zeg niet dat je het niet doe.
    jij mag je mening geven,ik mag mijn mening geven.
    we hoeven het echt iets eens tezijn.

 4. woonwagenpower

  14 september 2013 at 20:18

  Met Henriksen komt het echt wel goed, de een heeft meer tijd nodig dan de ander, jong
  je familie en vaderland achter laten, is voor sommige moeilijk.
  Wij weten dat Gert-Jan Verbeek tijd en aandacht er in steekt,
  maar dat het goed komt is zeker.

 5. woonwagenpower

  14 september 2013 at 20:20

  Misschien kan de Zeeuw bij FC Vlissingen gaan spelen, past bij zijn achternaam.

 6. oma

  15 september 2013 at 08:50

  ik vind telstar wel een mooie club voor de Zeeuw.
  dan kan die even goed de wedstrijden van az volgen vanaf de tribune.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *