Gudmundsson wil contract niet verlengen

By
Updated: september 12, 2013
De wegen van Johann Berg Gudmundsson en AZ zullen na het huidige seizoen van elkaar scheiden. De 22-jarige IJslander heeft de club intern te kennen gegeven zijn in 2014 aflopende contract niet te zullen verlengen. Zodoende staat AZ open voor een tussentijds vertrek tijdens de winterse transferperiode.
 
De vleugelaanvaller speelt inmiddels al vier seizoenen in Alkmaar, al was hij nog nooit onomstreden. Trainer Gertjan Verbeek laat Gudmundsson vooral vanaf links opereren, terwijl de aanvaller zelf liever aan de rechterkant speelt. “Ik heb meer te bieden”, vindt Gudmundsson.
 
Op rechts zou hij beter tot zijn recht komen. “Ik kan daar veel naar binnen trekken, waardoor ik met mijn linkerbeen meer in scoringspositie kom. Ik weet zeker dat ik op deze plek vaker trefzeker zal zijn. Maar bij AZ is het eigenlijk nooit ter sprake gekomen door de aanwezigheid van eerst Charlison Benschop en later Roy Beerens.” Bron: Soccernews

11 Comments

 1. AZ4Altijd

  12 september 2013 at 12:48

  Das jammer, maar begrijpelijk. Hij heeft heus wel wat in zich. En kan echt wel een goede speler worden, maar ook wederom zoals bijna het hele team verkeerd gebruikt. Snap ook niet dat Beerens en hij niet elkaar afwisselde. Soort van Zwervende flank spelers. Bal ophalen en dan onrust en verwarring stoken bij de tegenstander.

  • Dedie

   12 september 2013 at 12:56

   Eigenlijk is dat geen issue. Als je naar de wedstrijden van AZ kijkt, de flankspelers wisselen altijd van posities. Je ziet ook Gudmundsson als linksback terwijl Viergever naar voren loopt en voorzet geeft. Gudmundsson heeft ook goals gemaakt vanaf het midden. Dus de flankspelers trekken gewoon naar binnen en wisselen van posities gedurende de wedstrijd.

   • Dedie

    12 september 2013 at 12:57

    Dat continu wisselen van posities maakt het speel minder voorspelbaar voor de tegenstanders.

 2. AZ4Altijd

  12 september 2013 at 13:01

  Dat is ook mijn punt, maar ik zou Gudmundsson graag vaker van kant zien wisselen. Dat met Viergever dat is duidelijk, maar niet die wisseling met Beerens.

 3. Geert

  12 september 2013 at 13:18

  Als hij niet wilt verlengen, mag hij wat mij de rest van het seizoen op de tribune zitten. Hij voegt weinig toe aan AZ. Met een spits als Johannsson moeten er gewoon voorzetten vanaf de flank komen, geen buitenspelers die voor hun eigen actie gaan. Robben kan dat wel, maar dat is ook een klasse apart. Als verdedigers weten dat hij naar binnen gaat, is hij makkelijk te verdedigen. Dus Martens vanaf nu op zijn plek met Overtoom/Berghuis als stand-in.

  • Jeroen

   12 september 2013 at 13:48

   Helemaal mee eens! Ik vind hem soms aardige duels spelen, maar het is echt geen top aanvaller. Denk ook niet dat hij echt veel hoger kan spelen dan AZ. Dus inderdaad, laat hem maar lekker op de tribune zitten. Zie dan liever een jeugdspeler de kans krijgen.

   Overigens vind ik dat AZ zich harder moet opstellen met aflopende contracten. Moet toch niet zo zijn dat iedereen maar gratis de deur uitloopt. Hoe maak je als club dan nog winst?

   • Keps

    12 september 2013 at 14:18

    Helemaal mee eens Jeroen,

    zo’n jongen moet blij zijn dat hij bij AZ mag spelen. Wil zo met hem ruilen. Verwende mannetjes zijn het!

    Ga ook voor de jeugd!

 4. Keps

  12 september 2013 at 14:13

  Sommige spelers overschatten zichzelf wel eens. Hij is er denk ik een van. We gaan het meemaken, voorlopig ben k blij met hem, zoals hij het nu doet bij AZ.

  Eerst kijken of er clubs voor hem komen, AZ had hem al op de lijst gezet afgelopen transferperiode, niemand had interesse.

  Gaat net als Viergever denk ik, gunstig voor AZ dus!

 5. Dedie

  12 september 2013 at 14:50

  AZ moet nu echte goede flankspelers halen. Gudmundsson en Beerens zijn snel met gevaarlijke acties maar hun voorzetten zijn gewoon om te janken. Beerens moet ook leren simpel spelen – zijn acties (scharen) leiden vaak tot balverlies. Waar is Fernando Lewis eigenlijk? Hij is ook niet bij Jong AZ selectie. Is hij weer geblesseerd?

 6. urdal

  12 september 2013 at 23:12

  Meteen weg doen. komt nog geen lantaarnpaal voorbij.

 7. NHN

  13 september 2013 at 00:51

  Misschien dat een dvd-tje met die 3 goals tegen Zwitserland wonderen kan doen,en vang je nog wat i/d winterstop. Voor de rest niet veel tijd meer steken in deze jongen. Heeft genoeg kansen gehad. Deed het soms goed, maar was daarna dan weer onzichtbaar. Of hij vanaf rechts dan voor verbetering had kunnen zorgen? Ik weet het niet, hij blijft voor mij gewoon te flets. Gauw op zoek naar een echte linksbuiten. (of toch Beerens links opstellen?, en op rechts wat nieuws?)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *