AZ moet rekening houden met transfervrij vertrek Martens

By
Updated: september 10, 2013

Gertjan Verbeek stak de afgelopen maanden niet onder stoelen of banken dat hij Maarten Martens beschouwt als een van de beste voetballers van AZ, maar de coach moet vrezen voor zijn vertrek. De Belgische smaakmaker heeft een contract tot de zomer van 2014 en is daarna, mits hij niet tussentijds verlengt, in principe vrij om zijn eigen route uit te stippelen. De kans dat dat gebeurt, lijkt vrij groot.

Tijdens een ontbijtsessie met honderd leden van het ‘AZ Netwerk’ kwam de 29-jarige technicus ter sprake over zijn plannen voor de toekomst. Daarbij bleek dat hij een nieuwe uitdaging in ieder geval niet schuwt. “Ik wil graag nog zien wat ik ergens anders kan bereiken. Ik wil dit seizoen gewoon veel spelen en aan het einde van het seizoen kijken we verder”, zei Martens.

Wel liet de negenvoudig Belgisch international weten dat zijn gevoel bij de club na zeven jaar ‘wel goed zit’. Bron: Voetbalzone.nl

13 Comments

 1. Jeroen

  10 september 2013 at 20:38

  Was te verwachten. Daarnaast krijgt hij vrij veel geld per maand van AZ, dus het zal voor ons qua loonkosten wel schelen. Toch jammer hoe zijn carriere is verlopen.

 2. woonwagenpower

  11 september 2013 at 08:38

  Wat zou het jammer zijn, maar begrijp Maarten wel, en laten we er alvast maar rekening mee houden, of zijn blessure gevoeligheid moeten andere clubs afschrikken.

 3. Nelis

  11 september 2013 at 09:43

  Het zou hem sieren als hij nog één jaartje bijtekent, ter compensatie aan al die keren dat hij een blessure had maar wel werd doorbetaald. Ergens denk ik dat Martens dit wel doet.

  • AZ4Altijd

   11 september 2013 at 10:32

   Idd Nelis. Hij kostte ons veel geld en was 80% van de tijd geblesseerd. Dus ter compensatie zou het wel netjes zijn als hij een jaartje bijtekent. Betaal gewoon dat salaris. Dat is hij meer dan waard. We hebben zat aan inkomsten gehad afgelopen zomer.

  • Geert

   11 september 2013 at 12:06

   Sterker nog, ik vind het van weinig loyaliteit getuigen als hij NIET zou bijtekenen. AZ heeft hem altijd gesteund, ook tijdens zijn blessures.

 4. Niels

  11 september 2013 at 12:46

  Bijtekenen betekent ook het risico dat als Martens weer geblesseerd raakt en dus niet weggaat, AZ zijn dure salaris moet blijven ophoesten. Of hij moet bijtekenen voor de helft van wat hij nu verdient, maar dat is toch wel heel erg veel gevraagd.

 5. NHN

  11 september 2013 at 16:34

  Martens mag wel gewoon bijtekenen voor een salaris wat tegenwoordig normaal is bij AZ. Ik vindt dat hij dat AZ wel verplicht is. Hoeveel werkelijke tijd van zijn contractduur is hij nu geblesseerd geweest? Volgens mij is zijn salaris pakweg 2,5 seizoen doorbetaald, en dat was geen kinderachtig loontje. (zijn kwaliteiten zijn dan ook wel van aparte klasse) Daarvoor mag hij best een jaartje voor wat minder voetballen. Doe er dan een clausule in dat hij voor een zacht prijsje wegmag.

 6. AZformallyknownasAZ

  11 september 2013 at 21:07

  NHN dat is een goed plan wat zou getuigen van wederzijds respect. Niet zo de tent uitlopen. Dat zou geen fijne afsluiting zijn. Mooi en goed idee hoor!! . Als ik de technische staf was zou ik dit plan gelijk adopteren.

 7. Silver

  12 september 2013 at 00:11

  Prima idee NHN want ook Nick Viergever heeft op deze manier blijk gegeven van waardering voor AZ

 8. de echte supporter

  12 september 2013 at 07:53

  ik ben het er mee eens dat hij gewoon nog een jaar moet bijtekenen. AZ is ook altijd goed voor hem geweest.

 9. Dedie

  12 september 2013 at 10:56

  Voor mij mag hij weg na dit seizoen. Zelfs als hij bijtekent met een lager salaris, dan is er nog steeds kans dat hij weer lang geblesseerd raakt. Laat nu de jeugd doorbreken. Haye is ook een nummer 10 en kan hij zich ontwikkelen door veel te spelen.

  • Niels

   12 september 2013 at 11:28

   Dedie, dat bedoelde ik ook met mijn commentaar. Dus helemaal mee eens

  • Dedie

   12 september 2013 at 11:31

   correctie: van mij mag hij weg…

   waarom kunnen wij niet onze reactie bewerken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *