AZ in de zwarte cijfers

By
Updated: september 10, 2013
AZ heeft over het afgelopen boekjaar zwarte cijfers geschreven. Dat liet algemeen directeur Toon Gerbrands weten tegenover ruim honderd leden van het AZ Netwerk. Mede dankzij de verkoop van Adam Maher aan PSV kwam er meer geld binnen dan dat er werd uitgegeven bij de Eredivisionist.
 
“Over het boekjaar 2012-2013 hebben we zwarte cijfers geschreven. Mede door de transfer van Adam Maher, die voor 1 juli akkoord was, hebben wij een winst van een aantal miljoenen geboekt. De jaarrekening wordt eind deze maand definitief vastgesteld, dan is alles exact bekend”, liet Gerbrands weten.”
 
Voor het komende jaar hebben wij de situatie dus goed op orde. Daarbij moet ik onder meer een compliment maken aan de technische staf en de spelers zelf die dit mogelijk maken”, zo valt te lezen op het digitale thuis van de Alkmaarders.

13 Comments

 1. Nelis

  10 september 2013 at 17:29

  Nu nog de sportieve prestaties omhoog en dan kunnen we weer ouderwets trots zijn op AZ!!

 2. Timon

  10 september 2013 at 19:21

  Rood , diep rood dat is pas een mooie kleur; zo tegen paars aan.Om ons heen zijn steeds meer lege plaatsen door het saaie voetbal,van die trainer : die kleur komt er dus snel weer aan!

  • woonwagenpower

   11 september 2013 at 08:34

   Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, Timon,
   Welke kapsalon heeft je haardos gedaan?
   Als het Rood, diep rood zo tegen paars aan, is geworden.
   Maar ja, jij vindt het een mooie kleur.
   De lege plaatsen waar je het over hebt, komt misschien door je haardos, omdat niet veel mensen naast je gaan zitten.
   Maar geen ramp, net als met voetbal is het resultaat niet altijd wat we willen, en net als met voetbal kun je, je haardos weer herstellen.

 3. kaazie87

  10 september 2013 at 19:42

  dat denk ik ook timon, wij az supporters zijn gewoon verwend publiek der zijn gewoon heel veel mensen die dit voetbal niet aan kunnen gluren. en dat is ook logisch gezien de laatste jaren, maar meneer gerbrands als je zwarte cijfers boek waarom haal je dan een goeie nummer 10 die der gewoon 10 a 12 inschiet met dit middenveld mag je blij wezen als ze der aan het eind van het seizoen 10 in schiet datzelfde geldt ook voor de buitenspelers, ik verwacht weer een dramatisch seizoen we zijn verdedigens beter maar aanvallend stukken minder

 4. NHN

  10 september 2013 at 20:34

  Ik hoor toch liever dergelijke berichten, dan nieuws over een hoge schuld. Ik had ook op een veel betere seizoensstart gehoopt. Maar ik heb nog steeds hoop op een goede afloop. Dat er vorig seizoen het team op sterkte is gehouden met een paar koopjes hier en daar (wat miskopen bleken te zijn), neem ik nu maar voor lief.
  Dit seizoen is er toch wat beter gescout (denk ik), en het is nog te vroeg om alles meteen af te zagen. (Natuurlijk zit ik wel op doorbrekende jeugd te wachten)
  Ik ben het met jullie eens dat het voetbal beter moet,maar de basis ligt toch ook bij het feit of de financiele huishouding in orde is. En dat is nu dus zo.
  Op sportief gebied kan er nog van alles gebeuren. Ik hoop op een opleving, te beginnen tegen de Eagles.

 5. remco

  11 september 2013 at 02:40

  ach stel je niet aan
  1 wedstrijd tegen vitesse waar ze negatief speelde na een grieks toneel stuk en iedereen begint te zeuren
  komt wel goed joh
  allee n elm eruit zou fijn zijn voor de rest boeit het me niet echt

 6. AZ4Altijd

  11 september 2013 at 10:50

  Dat komt wel goed gezeur ben ik echt spuugzat. Dat zeiden we afgelopen seizoen ook. Nou het ging ook nog maar NET goed. Scheelde weinig of we moesten na competitie spelen. Promotie/Degradatie. En ik weet niet of ze dat konden opbrengen tegen een sterk Cambuur en GAE.

  En nu zien we zelfs nog slechter voetbal op de mat. ANTI Voetbal.

  Financieel gezond, maar sportief aan de grond.

 7. Poll

  11 september 2013 at 11:27

  Jullie moeder had jullie Pietje moeten noemen…. echt…zeur Pietjes zijn jullie!!! Alweer vergeten dat we afgelopen jaar wel even de BEKER binnengehaald hebben? En of we verwend zijn de afgelopen jaren! Het is toch altijd heerlijk om naar je club te gaan? Je zou je juist achter je team moeten scharen en trots moeten zijn op wat AZ bereikt heeft de afgelopen jaren! Het is geweldig wat de mensen bij AZ bereikt hebben de afgelopen jaren, en ik ben er trots op!!! Ik weet zeker dat AZ naarmate het seizoen vordert ook beter gaat voetballen. Want het team zoals het nu staat is op aardig wat plaatsen geweizigd als je dat vergeleikt met afgelopen jaar. Maar Gert Jan Verbeek krijgt dit gerust wel op de rit, daar ben ik van overtuigt. De hele achterhoede staat anders, Op het middenveld zal Maher gemist worden, maar Gudelj gaat dat zeker goed opvangen. En voorin doet Johannsson het ook niet verkeerd dacht ik zo. Geef de mannen eens wat tijd voordat je ze meteen de grond in boort. Ik heb alle vertrouwen in AZ en vind het echt fantAZtisch wat de mensen daar aan het doen zijn!

  • Dedie

   11 september 2013 at 14:48

   Deze mensen willen gewoon een tovenaar die een team vol met bankzitters, JL spelers, transfervrije spelers en spelers van hele andere voetbal cultuur omtoveren tot een fantastisch aanvallende ploeg die een miljoenen ploeg als Anzhi meteen uitschakelt in Europe, meedoet in de top 3, wint elke wedstrijd met veel goals, de beker wint, en nog met alle jeugdspelers op veel speelminuten laten meedoen. En dit jaar ook met nieuwe as (nieuwe spits, nieuw middenveld, nieuw verdediging) ook meteen fantastisch aanvallende voetbal spelen zoals een goed ingespeelde ploeg speelt, meteen alle wedstrijden winnen inclusief een vervelende wedstrijd tegen de Grieken en nog eens speeltijd geven aan alle spelers die de fans willen.

 8. AZformallyknownasAZ

  11 september 2013 at 16:52

  Dedie het gaat natuurlijk altijd om verwachtingen want de meeste fans zijn verwachtingsvol. En dat kan je fans niet kwalijk nemen. De meeste fans die hier voorbij komen hebben het beste met hun coub voor. En iedereen heeft zo zijn eigen idee over wat goed is en wat beter kan. Zelf ben ik ook soms wat kritisch, maar niet negatief. AZ doet het heel aardig. Ik er veel meer vetrouwen in vorig jaar. Dat komt door een paar uitstekend aankopen. Ik geloof we in de visie om de speelstijl aan te passen waardoor je betere resultaten kunt behalen. Ik geniet van ploegen die de omschakeling goed beheersen. Het middenveld van AZ mist mijns inziens een creatieve pion. Daar kan je wat mee als club. Ik heb de indruk dat dit wel opgelost kan worden. En daarbij zou het niet verkeerd zijn ook eens naar de jeugdspelers om te zien.
  Want als je kansen krijgt kun je je ook doorontwikkelen naar een voor de hoofdmacht wenselijk niveau. En dat moet je dan wel aandurven als trainer. Daarin zou GJ wat meer mogen durven. Daar ligt eigenlijk in de kern mijn puntje van aandacht.

  Verder

 9. AZformallyknownasAZ

  11 september 2013 at 17:04

  Met aanvulling en aanpassingen
  Reply
  Dedie het gaat natuurlijk altijd om verwachtingen want de meeste fans zijn verwachtingsvol. En dat kan je fans niet kwalijk nemen. De meeste fans die hier voorbij komen hebben het beste met hun clubvoor. En iedereen heeft zo zijn eigen idee over wat goed is en wat beter kan. Zelf ben ik ook soms wat kritisch, maar niet negatief. AZ doet het heel aardig. Ik er veel meer vetrouwen in vorig jaar. Dat komt door een paar uitstekende aankopen. Ik geloof wel in de visie om de speelstijl aan te passen waardoor je betere resultaten kunt behalen. Ik geniet van ploegen die de omschakeling goed beheersen. Het middenveld van AZ mist mijns inziens een creatieve pion. Daar kan je wat mee als club. Ik heb de indruk dat dit wel opgelost kan worden. En daarbij zou het niet verkeerd zijn ook eens naar de jeugdspelers om te zien.
  Want als je kansen krijgt kun je je ook doorontwikkelen naar een voor de hoofdmacht wenselijk niveau. En dat moet je dan wel aandurven als trainer. Daarin zou GJ wat meer mogen durven. Daar ligt eigenlijk in de kern mijn puntje van aandacht.

  Verder doet AZ het prima. Want weer lekker Europees voetbal in ieder geval tot en met december. Ze zijn lekker uitgerust en kunnen er de komende tijd weer lekker tegenaan, te beginnen met de wedstrijd tegen GAE. Ben benieuwd hoe ze dan gaan spelen.

  • Dedie

   11 september 2013 at 18:03

   Ik ben ook kritiek op Verbeek – hij is niet perfect. Maar om iedere keer te roepen over anti-voetbal en rot op Verbeek is gewoon belachelijk. Ten eerste, AZ is nog zoekende. Als wij de wedstrijden goed kijken, is er wel attractief combinatie voetbal, alleen zijn de spelers nog niet constant en nog te wisselvallig. Dit heeft tijd nodig; ten eerste, de as (nieuwe spits, nieuw middenveld, nieuwe verdedigers) moeten nog op elkaar ingespeeld raken. Kritiek is altijd gewenst, maar wees ook realistisch. Wees blij dat AZ nu financieel gezond is en weer Europa speelt. Dat kan je niet zeggen over andere clubs die vorig seizoen boven AZ eindigden (op PSV en Ajax na).

 10. urdal

  11 september 2013 at 19:17

  Ik ben juist blij dat Az weer met Zwarte schrijft. En wat het voetbal betreft, het is natuurlijk nog niet oogstrelend, maar wat wil je ook. De as is geheel anders en het team moet nog op elkaar ingespeeld raken. Dus hou lekker op met dat gezeik van anti voetbal. Ga lekker bij 020 zitten. Die hebben tot nu met hetzelfde team gespeeld als vorig jaar, en ziet er toch ook dramatisch uit. We kunnen niet zoals Real Madrid lekker maar blijven kopen. Die hebben gvd iets van 350 miljoen schuld en kopen er gewoon nog 1 van 100 miljoen. Daar zou de FIFA eens naar moeten kijken. Niks Fair Play allemaal. Hulde aan Gerbrands en zijn mannen dat wij weer met zwart kunnen schrijven na het DSB verhaal. Had verwacht dat we veel langer in de shit zouden zitten, maar we zijn nu al weer gezond. En GJ gaat er best weer een goed team van smeden. Doet hij elk jaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *