Van Galen is Van Basten eeuwig dankbaar: ‘Hij gunde mij gewoon die interland’

By
Updated: september 9, 2013

Barry van Galen was in de herfst van zijn profloopbaan op zijn best. Als middenvelder van AZ vormde hij een constant gevaar voor tegenstanders en nam hij zijn team steeds op sleeptouw. Het kwam hem op 34-jarige leeftijd nog te staan op een debuut voor Nederland: op 17 november 2004 mocht hij in de basis beginnen tegen Andorra. Het was uiteindelijk ook zijn enige duel voor Oranje.

Nederland speelt dinsdagavond ook tegen Andorra en dan kijkt Van Galen, tegenwoordig in dienst bij AZ als scout, aandachtig mee. Hij herinnert zich nog goed dat hij het veld op mocht als international. “Als kleine jongen droom je van het Nederlands elftal. En ik was ook nog eens basisspeler met nummer tien op mijn rug, prachtig”, roept Van Galen in herinnering in het Algemeen Dagblad.

Marco van Basten was bondscoach toen Van Galen mocht debuteren voor Oranje. Het blijft voor de oud-middenvelder altijd een warme herinnering. Zowel hij als de bondscoach vonden dat hij een slechte wedstrijd speelde, maar daar ging het niet om. “Van Basten, die gunde mij gewoon die interland. Dat zal ik nooit vergeten. Ik kan geen kwaad woord over die man horen, ik ben hem echt eeuwig dankbaar.” Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: FC Update.nl

5 Comments

 1. NHN

  11 september 2013 at 16:25

  Zou er weer eens zo’n voetballer komen? Gewoon een Noord Hollander die eens een keer niet 020-geil wordt, die niet loopt te zeiken over zijn volgende stap,maar AZ over de streep trekt wanneer het nodig is. Net als Barry Obdam of Michael Buskermolen. Waar zijn ze gebleven, dergelijke voetballers.

  • Nelis

   11 september 2013 at 21:36

   Misschien in de jeugd? Maar die worden tegenwoordig ook al op jonge leeftijd helemaal gek gemaakt met het grote geld van ‘veertig kilometer verderop’

 2. Michiel

  11 september 2013 at 17:11

  HELD!

 3. AZformallyknownasAZ

  11 september 2013 at 20:54

  Ik heb altijd er genoten van Barry van Galen. Hij speelde ook altijd een rol van betekenis in Europese wedstrijden. Stylist met prachtige techniek en balbeheersing. En dan ging hij ook nog voorop in de strijd.

 4. De echte supporter

  11 september 2013 at 22:21

  Barry vond ik een geweldige voetballer. Een voorbeeld voor velen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *