‘FC Twente hoopt op samenwerking met Gertjan Verbeek’

By
Updated: september 6, 2013

Preses Munsterman heeft wederom aangegeven graag met Gertjan Verbeek te willen samenwerken. In 2008 had Verbeek net zijn jawoord gegeven aan Feyenoord toen de club uit Enschede ook concreet werd. Sindsdien kwam er altijd wel iets tussen, maar daar hopen ze in de toekomst verandering in aan te brengen.

‘Gertjan is al diverse keren in beeld geweest, maar er rust kennelijk geen zegen op een samenwerking. Toen ik hem in 2008 belde inzake de opvolging van Fred Rutten, had hij net een dag daarvoor zijn jawoord gegeven aan Feyenoord. En zo kwam er steeds wel weer iets tussen.’

Het verwijt dat hij niet zou kunnen samenwerken met Verbeek schuift Munsterman van tafel. ‘We kunnen het zeer goed met elkaar vinden. Bovendien komt de voorzitter nooit op het terrein van de trainer en andersom al evenmin. Die verantwoordelijkheden zijn strikt gescheiden. Bij technische zaken komen wij pas in beeld als er beslissingen geaccordeerd moeten worden.’

De trainer van AZ ligt sowieso to medio 2015 vast in Alkmaar. Mocht AZ akkoord gaan met een vroegtijdig vertrek, dan zal Twente een afkoopsom op tafel moeten leggen. Bron: Elfvoetbal.nl

51 Comments

 1. iPjotr

  6 september 2013 at 15:26

  Ik wil hem wel brengen……vandaag nog 🙂
  Mag hij zijn aangekochte talenten Gorter en Reijnen meenemen!

  • oma

   6 september 2013 at 16:20

   en wie zou jij dan naar az willen halen?
   zeg dat eens tegen oma.
   kritiek leveren is O zo makkelijk.
   ik wacht op je antwoord.

   • Mike

    6 september 2013 at 18:37

    Oma dat is zeker een moeilijk wie haal je terug, Maarja het is duidelijk dat de Verbeek effect is uitgewerkt.

    Ik denk aan Mario Been, Alex Pastoor, Guus Hiddink (als dat kan) of Meulensteen

    • oma

     6 september 2013 at 19:14

     de eerste twee is niks hiddink is niet tebetalen en mulensteen ken ik niet dus ga ik niets over zeggen.
     toch moeilijk he wie is een goeie vervanger.
     ik zei het al kritiek is zo makkelijk.
     maar wel moedig dat je hier op reageer.
     want van @iPjotr verwacht ik het eerlijk gezegd niet.

     • Jeroen

      6 september 2013 at 20:21

      Van Basten aan het eind van dit seizoen misschien? Ik vind hem verder dan Pastoor. Die is er nog niet klaar voor. Anders Mario Been inderdaad… Wie zou jij willen zien dan?

     • i.pjotr3

      6 september 2013 at 20:40

      Oma, voor mij niet zo moeilijk hoor, Henk ten Cate mag van mij het wel eens proberen.Het team weer eens laten voetballen zonder volgepropt te worden met opdrachten. Bij GJ zie een tendens die vorig jaar al is ingezet. Hij heeft het leuk gedaan maar sinds vorig seizoen is het weinig genieten in Afas En niet te vergeten ook een nieuwe keeperstrainer, eentje die wel ervaring heeft, iet wat Nic van Aarts mist, waardoor Estaban onherkenbaar is geworden. Misschien heeft henkie timmer nog trauners ambities.
      Eigenlijk is het niet zo belangrijk wie er voor de groep staat, als het maar iemand is die het team weer herkenbaar voetbal laat spelen.

     • woonwagenpower

      7 september 2013 at 05:53

      Oma ik begrijp je helemaal, Gert-Jan Verbeek is niet veranderd, zijn zogenaamde effect is niet anders, maar hij heeft nou eenmaal te maken , met het feit, dat zijn spelers kwalitatief anders zijn dan twee jaar geleden, of dat Van Gaal hier aan het roer stond.
      Ik vind het ook te goedkoop om alleen onze Gert-Jan Verbeek aan te wijzen. Ik vind dat de spelers groep zeker ook verantwoording moet nemen. En misschien moeten we ons realiseren, dat we niet meer om plek 1,2 of 3 meedoen, maar in de grijze middenmoot uitmaken wie zesde of zevende wordt.
      Of dacht er iemand dat Elm onder een andere trainer sneller wordt?
      Of dat Gudmonson onder een andere trainer er ineens 20 per seizoen inschiet?
      Gert-Jan moet roeien met de riemen die hij heeft, hij wil misschien wel met een ander systeem voetballen, maar als de spelers, zich daar niet in kunnen vinden, of dat tegen hun natuur in gaat, krijgt Guus Hiddink, van Gaal, Been, Van Basten ze ook niet naar een hoger niveau.
      Gert-Jan ik heb vertrouwen in je, je hebt al bewezen dat je een goede trainer/coach bent.
      Gisteren op tv gezien dat Frank de Boer nu ook begon te piepen, nu er twee spelers weg gaan(Eriksen, Aldewereld), dat de doelstelling maar moet bij geschaafd worden, hij is zich nu al aan het indekken voor tegenvallende prestaties. Onze Gert-Jan hoor je niet piepen, als weer zijn beste spelers vertrekken, die gaat gewoon beginnen, en gaat voor het hoogst haalbare. Gert-Jan grote Klasse van je.

    • Mike

     6 september 2013 at 21:47

     Mario Been is de beste doet het echtleuk bij Genk. Meulensteen kan ik ook niet zo heelf goed maar hoor daar veel poitiefen reactie’s van en je haalt natuurlijk met hem een helle grote naam binnen en met Martin Haar er achter denk ik dat het een mooie combinatie kan worden. Pastoor is nog misschien iets te vroeg. En Guus zal wel te duur zijn.

     Mischien Bert van Marwijk maar die zal denk ik zich te goed voelen voor AZ.

     EN ALSJEBLIEFT GEEN TEN CATE 😉

     • i.pjotr3

      6 september 2013 at 22:12

      Oud AZer Bert van Marwijk ook n goeie naam, maar die lonkt meer naar t buitenland. Ik noem Ten Cate, heeft bij sparta, nac vitesse en als assistent bij barca genoeg ervaring en is beschikbaar. Maar een naam is eigenlijk niet belangrijk, een trainer die AZ weer leuk laat voetballen en de jeugd een kans durft te geven. Waarom een anti reactie voor Ten Cate, omdat hij bij 020 heeft gezeten?……..onze kampioenmaker Louis ook hoor, en ze hebben allebei irritante trekjes.

 2. remco

  6 september 2013 at 19:05

  of gewoon fam haar of van basten

 3. Silver

  6 september 2013 at 19:38

  Of misschien de huidige trainer van NAC

 4. Mike

  6 september 2013 at 22:23

  @ Ipjotr 3 Uh Kampioenmaker Louis van Gaal laat me niet lachen zonder Scheringa was van Gaal echt niet kampioen geworden met AZ hoor !!!!! 😉 Verbeek was met dat materiaal ook kampioen geworden hoor 😉

  Henk Ten Cate vind ik gewoon totaal niet passen bij AZ dus daarom zei ik Alsjeblieft geen Ten Cate niet omdat hij een verleden heeft bij Ajax dan kan je bijna niemand meer halen 😉

  • Jeroen

   6 september 2013 at 22:28

   Nou daar ben ik het niet mee eens. Kijk maar naar andere teams die veel topspelers hebben. Dit worden echt niet per definitie kampioen. Kijk naar Ajax… heeft over het algemeen altijd een beter team gehad dan AZ, maar ze zijn niet altijd kampioen geworden. Trainer kan daar wel beslissend in zijn.

   Overigens heeft Van Gaal wel gekke trekjes 😛

   • Mike

    6 september 2013 at 22:58

    Naja als we in dit team Lens en Dembelle er bij zouden hebben zet ik toch al mijn geld op AZ in hoor. Dat zijn spelers van een buiten categorie voor AZ en voor de Eredivisie, Daar word je echt wel kampioen mee geloof mij maar. Ik zeg niet dat Van Gaal er niets van kan maar ik vind nou niet dat hij ons kampioen heeft gemaakt. Daar zal hij zelf zeker anders over denken 😉

    En wie heeft nu in de Eredivisie Topspeler dan ? Juist niemand vind de Eredivisie echt heel matig worden. Je hebt alleen nog maar Tadic en ik ben zelf een fan van Depay (maar die moet het ook nog bewijzen). Maar verder vind ik het toch allemaal zeer matig. Als je een kans hebt om kampioen te worden dan is het dit jaar.

    En Jeroen volgens mijn is Ajax toch echt de laatste 3 jaar Kampioen geworden 😉

  • woonwagenpower

   7 september 2013 at 06:09

   Ten Cate liet toen ook een club in de steek voor een dikke zak geld, dat zegt mij voldoende over die man.
   Gert-Jan Verbeek heeft karakter, is puur.

 5. vak j

  6 september 2013 at 22:52

  Ik sta eigenlijk een beetje te kijken van bovenstaande berichten. Willen jullie zo graag van Verbeek af?? Seizoen is net begonnen en we hebben de poule fase europees voetbal bereikt, Verbeek moet voor het derde jaar op rij weer met een behoorlijk veranderd team aan de gang, vorig jaar de beker gehaald. Ik vind het niet echt getuigen van respect voor onze trainer door met allerlei namen van andere trainers of wil Verbeek zelf weg?

  • oma

   6 september 2013 at 23:10

   ik ben het honderd procent met je eens daarom wou ik ook weten wie @iPjotr dan naar az wou halen.en met wie komt die,een trainer die totaal ongeschikt is ten cate.
   hou dan liever verbeek.
   die doet het echt niet slecht .
   hij moet weer een nieuw team op bouwen.
   en verbeek kennende gaat dat lukken ook.

   • i.pjotr3

    6 september 2013 at 23:33

    Lees het totale bericht, Oma ! Ik kan meer namen noemen, het gaat erom dat er iemand komt, die AZ laat spelen met passie en plezier.
    Voetbal waarvoor je naar het stadion komt. Dat plezier mis ik sinds vorig seizoen. En er lijkt geen verandering in te komen. Laten we hopen dat ik er VET naast zit met mijn mening, en dat het weer genieten wordt in t Afas, maar de tendens is in het nadeel van GJ.

    • oma

     7 september 2013 at 09:17

     wanner krijg je passie en een goed elftal.als het goed is in gespeeld.
     dit is een vrij jong elftal.dat heeft tijd nodig .
     je ziet er al spelers die komen die er boven uit gaan komen.hang nu niet alle negatieve dingen aan verbeek op er zijn op bestuurlijk vlak ook fouten gemaakt daar mee bedoel ik de tb.daar loop ik niet hoog mee.
     weet jij wat verbeek echt wil?
     worden aan al zijn wensen gehoor geven?
     verbeek is echt zo slecht niet.
     het gaat goed komen met az heb eens geduld,hoe lang zijn ze bezig,5,6 wedstrijden.
     ik merk dat je nooit een elftal aan het trainen ben geweest.
     je krijg in een elftal niet meteen passie,dat duurt een half seizoen.
     je kan met meer namen komen,kom dan,ik dag je uit .
     maar kom dan niet met die kneuzen zo als ten cate dat zijn en het is al genoemd zakken Vullers verder niets.
     zelf Hiddink krijgt er geen passie in het eerste half jaar.
     ik weet het nog beter ga er zelf voor staan als het zo simpel is.
     bied je aan bij az .

   • woonwagenpower

    7 september 2013 at 06:11

    In onze familie staat Oma hoog in het vaandel, maar deze AZ Oma bij mij ook.

    • oma

     7 september 2013 at 09:28

     dank je jongen dat doet een oude vrouw goed.
     maar dat domme ongeduldige gezeik daar wordt oma altijd dood ziek van.zo komen nog maar pas kijken op voetbal gebied.
     oma heeft alkaar 54 nog mee gemaakt dat ze 2de divisie speelde .
     dat weten dat soort jongeren geen eens.

     • i.pjotr3

      7 september 2013 at 19:24

      Het forum van fanvanaz is voor iedereen die zijn mening wil uiten.Een normaal mens respecteert een mening ook al is deze anders dan je eigen mening, Goedkoop om t dom gezeik te noemen.Ik kom voor mooi voetbal naar t Afasstadion, en dat heb vorig seizoen te weinig gezien, en dit seizoen is t op 20 min. 020 ook niet best geweest. GJ heeft meer invloed op het samenstellen van zijn selectie als jij denkt.
      Ik weet ook dat GJ nog twee jaar te gaan heeft en deze vermoedelijk ook gaat uitdienen, neemt niet weg dat ik vind dat het tijd is voor een andere trainer. Maar niet getreurd omaatje, ondanks mijn gedeukte vertouwen blijf ik mijn club steunen in goeie en in slechte tijden, zij het dan niet vanaf 1954, maar sinds 1978

  • Mike

   6 september 2013 at 23:18

   Als het voetbal zo blijft wel dan kom ik niet meer met plezier kijken naar AZ. AZ hoor toch wel in staat te zijn om thuis Agressief te voetballen en lekker aanvallend zo gaat het ieder jaar bij AZ (zelfs vorig jaar) . Maar dit seizoen is het afwachten en controlerende. En met dit materiaal mag je toch we wat meer verwachten dan tot nu toe. Dit team is zeker beter (beter in balans en een beter verdediging al zal je dat niet zeggen ze hebben nog geen een keer de nul gehouden)dan dat van vorig jaar maar ik vond het vorig jaar toch een stuk beter alleen hadden we toen veel pech. En ik hoop toch echt dat we hoger eindigen dan vorig jaar.

   Ik zeg nog niet dat Verbeek weg moet maar het moet echt beter. Dat zal toch echt met 6 punten moeten in de volgende 2 wedstrijden en met lekker voetbal. Toch of is dat te veel gevraagd tegen respectievelijk GEA en NAC.

 6. Mike

  6 september 2013 at 23:28

  Ik heb een vraagje weet iemand wie die jongens is naast De Winter en Gyasi?
  3e rij 5e foto
  http://www.az.nl/nieuws/az-werkt-aan-teambuilding-op-het-strand/1?catid=

  • remco

   7 september 2013 at 13:26

   Heymans?? Hoedt

  • Bradje

   7 september 2013 at 21:13

   Jeffrey Gouweleeuw

   • Mike

    8 september 2013 at 00:34

    Ook niet kijk foto in rij 1 en foto 3 daar zie je Gouweleeuw en Heymans en volgens mijn is het Hoedt ook niet. Het is sowieso niet iemand van de club het moet een proef speler zijn is die Gagic nog steeds op proef ????????

    Maar in ieder geval bedankt. Niemand weet het dus 😉

 7. Gerrit Vooijs

  7 september 2013 at 08:35

  Er zijn in de voetbalwereld maar weinig trainers die langer als 2 jaar succesvol bij een club kunnen werken. De selectie van 25-30 man veranderd wel maar het grootste deel blijft zitten. Na 2 jaar blijkt dat de trainer door zijn trucjes heen is en worden spelers daar minder gevoelig voor.
  Zeker de jeugd spelers die 0,0 kansen hebben gekregen……..

  Verbeek werkt in feite met een heel smalle selectie want hij heeft zijn vaste wissels op zijn vaste tijden.
  Wanneer de resultaten dan minder worden heeft de trainer het groepsproces niet meer in de hand.

  • woonwagenpower

   7 september 2013 at 09:57

   Maar Gerrit Vooijs, je bent toch met me eens, dat als ieder jaar je beste spelers vertrekken, dat het tijd nodig heeft om dat op te vangen, en in te spelen? en of je Arveladze hebt staan, of een onwennige Gudmonson in de spits. dat is toch een wezenlijk verschil.
   Mijn menig is dat AZ gebaat is bij rust in de tent, laat Gert-Jan zijn karwei gewoon afmaken, dan zien we met de kerst waar we staan, in de competitie, beker en Europees.
   Vitesse, Utrecht, Feyenoord allemaal Europees al afgehaakt, maar Gert-Jan en zijn jongens gaan verder.

   • Gerrit Vooijs

    7 september 2013 at 10:08

    Natuurlijk moet het AZ bestuur niet paniekerig reageren. Hebben ze de afgelopen jaren ook niet gedaan.
    Vorig jaar zou Verbeek bij een andere club die Europees voetbal ambieert zeer waarschijnlijk niet de kerst gehaald hebben.

    AZ blijft echter altijd zich zelf dus bewaart rust in de tent.

    Maar nu moet het voetbal beter worden omdat AZ in de laatste linie meer voetbal heeft zitten.
    Voetbal maar slechts 1 killer. Mattias, Nick en Jeffrey zijn voetballers geen pure verdedigers. Wanneer je dan achterover gaat hangen spreek je deze spelers op hun zwakste punten aan.

    Voetbal zit er genoeg in deze selectie en die is groter als 14 man. Het is voor alle andere spelers absoluut demotiverend wanneer Verbeek hen nooit in de selectie opneemt.

    Ik hoop dat Verbeek het op de rit krijgt maar ik kom voor het positieve voetbal en niet voor een trainer.
    De identiteit van AZ is avontuurlijk voetbal waarbij je soms ook hard onderuit gaat, so Be it .

    Maar zo’n vertoning als tegen Vitesse hoop ik nooit maar dan ook nooit meer te zien.

 8. kaazie87

  7 september 2013 at 13:41

  ben jaloers op de selectie van twente ik verwacht ook dat zij lachend kampioen gaan worden. ik zie verbeek niet snel naar twente vertrekken ja mischien dat hij het samen met schreuder gaat doen maar daar geloof ik eerlijk gezegd niet in. maar iedereen heeft het over psv en een beetje ajax maar ik verwacht dat twente kampioen gaat worden. en hopelijk heeft verbeek ijsland gezien en hopelijk heeft hij nou ook is door dat gudmondsson niet buitenom moet gaan maar binnendoor dan is hij zo gevaarlijk dat heeft hij gister wel bewezen drie doelpunten tegen zwitserland is echt niet slecht

 9. JeroenH

  7 september 2013 at 16:55

  Hoop reacties dat is goed!

  Ik zie best waarom sommige mensen denken dat verbeek het zo slecht nog niet gedaan heeft maar denk dat dat ook mzzl is en door de spelers komt die we hadden/hebben.

  Verbeek is voorspelbaar en zorgt ervoor dat de tegenstander weet hoe ze az moeten pakken.
  Als een team er meteen bovenop gaat dan is az nergens (niet alleen de schuld van verbeek).
  Wat wel zijn schuld is dat hij nooit talenten de kans geeft (en met kans bedoel ik niet 1x in t half jaar 20 minuten) en elke wedstrijd in de 60 en 70e minuut dezelfde wissels doen en je kan mij niet wijs maken dat az geen andere spelers heeft…

  Tuurlijk vind ik Verbeek ook niet slecht maar je weet hoe het normaal gaat in t voetbal, je kan beter 1 trainer de laan uit schoppen dan 22 spelers…
  En dan laat het bestuur zien dat ze niet tevreden zijn, nu lijkt het of ze alles wel bets vinden en zelfs spelers op “de gok” kopen…

  Maar dan hebben we het volgende probleem welke andere trainer….(is realistisch)

  Het liefst had ik Co Adriaanse weer terug gezien omdat hij degene was die het kampioens team gemaakt heeft en de stijgende lijn bij AZ naar de top bracht.
  Maar ik weet dat hij financieel waarschijnlijk niet te behalen is voor az.

  Ook ik had Meulensteen graag gezien (dat is ook de trainer die Mike bedoeld in één van de eerste recties denk ik) en even voor Oma omdat ze met al haar voetbal ervaring niet weet wie Meulensteen is 😛 (FF een geintje tussendoor hoor, niet meteen door het lint gaan)
  Dat was de assistent coach van sir Alex Fergusson bij ManUtd voor de laatste 6 jaar en al van af 2001 werkzaam bij ManUtd was.
  Dit jaar was hij door Hiddink naar Anzhi gehaald om het roer over te nemen waar hij nu dus ook hoofdcoach is.
  Deze is dus ook niet realistisch voor az…

  Dan blijft er weinig over ben ik bang voor…
  Misschien een andere oud international die zich nog moet bewijzen een kans geven..
  Artur Numan of Wim Jonk 😉

  Nee maar ff serieus, Martin haar zou best geschikt zijn.
  Hij heeft een hele hoop mogen leren de laatste 12 jaar dat hij bij az zat.
  Hij heeft een hoop goede trainers meegemaakt en is zelf aan het roer bijna ongeslagen.
  Van al de wedstrijden die hij aan het roer gestaan heeft bij az heeft hij er 1 verloren en de rest gewonnen als ik t goed heb..(zullen er alleen niet heel veel geweest zijn).

  Verder zie ik graag Ron Jans bij az maar die heeft net een nieuwe club…

  Het is dus wel moeilijk om een goede nieuwe kandidaat te vinden voor dit az die ook nog haalbaar is.

 10. Gerrit Vooijs

  7 september 2013 at 18:10

  Kijken we naar het rijtje trainers sinds Co Adriaanse, dan past daar een Henk ten Cate maar ook Fred Rutte in.
  Beide trainers zijn opbouw trainers die hameren op verzorgd voetbal vanuit een goede organisatie.
  Dat is heel iets anders als 11 man op eigen helft en proberen de tegenstander in de weg te lopen…….
  Het probleem van AZ is dat het in opdracht kijkt naar de tegenstander ( RKC , Atromitos, Utrecht, Vitesse ) en niet uitgaat van de eigen kracht.
  Er staat ook geen team maar eilandjes. Iedereen werkt zich kapot maar zonder samenhang. Hierdoor was tegen Vitesse in de 2e helft bij AZ de pijp leeg.

  Negatief voetbal geeft geen plezier en levert geen energie maar vreet energie.
  Ik hoop niet meer te horen/lezen hoe goed de tegenstander wel niet is en hoe die er op zullen klappen. Ik wil horen dat AZ Altijd Zichzelf blijft en net als PEC Zwolle het eigen voetbal gaat spelen.

  Het AFAS stadion heeft niet alleen 1 van de beste grasmatten maar er wordt ook heel leuk gevoetbald.
  Dat, Gertjan, is de identiteit van ons AZ !

 11. JeroenH

  7 september 2013 at 18:21

  Ja Fred Rutte wilde ik ook nog in mn lijstje opnoemen..
  Maar vind hem aan de andere kant ook een lulletje rozenwater..

 12. JeroenH

  7 september 2013 at 19:54

  Ow, lol ja ben ook een tijdje op vakantie geweest..
  Dan hoop ik op Meulensteen!!

 13. NHN

  8 september 2013 at 12:54

  Maar om effe bij de moraal van het verhaal te blijven, Twente wil dus eigenlijk Verbeek nog steeds inlijven. Het zou mij verbazen als hij daar uiteindelijkniet belandt.
  Maar goed ,wanneer? Gerbrands heeft vorige keren dat Twente zijn interesse liet doorschemeren,al gezegd dat Verbeek zijn contract gaat uitdienen bij AZ. Dus met dit seizoen meegeteld nog 2 jaar.
  Ik vindt dat eigenlijk onzin. AZ wil overal stuivers aan verdienen (logisch , voetbal is bussiness). Maar waarom dan niet aan een trainer.? Laat Verbeek dit seizoen uitdienen,en daarna voor een mooie prijs naar Twente gaan. Kans om te verdienen, want Twente wil ‘m graag, dom om niet te doen.
  Of hij het dan goed gedaan heeft bij AZ? Ja natuurlijk wel. Hij heeft de boel wel, steeds weer op de rails gekregen na vertrek van spelers. Vorig jaar viel het wel erg tegen, en toen kwam eigenlijk ook Verbeeks grootste manco (in mijn ogen) naar boven: erg voorspelbaar. Iedere tegenstander, van welk formaat, kon zich eigenlijk gemakelijk voorbreiden. Over dit seizoen is het nog te vroeg om een oordeel te vellen, al droomde ik natuurlijk van een flitsende start..
  Maar goed, wie moet hem dan opvolgen? Nou volgens mij Huub stevens, omdat AZ het altijd goed gedaan heeft ,bij trainers die een strenge discipline handhaven, en Stevens heeft het altijd goed gedaan bij provincieclubs.
  Maar goed,hij wil nooit meer terug naar Nederland (misschien dat zo’n tijd in een apenland als griekenland zijn mening doet wijzigen..), of hij betaalbaar is weet ik niet.
  Van Marwijk zou volgens mij prima passen (ook in dat straatje), maar die zal topclubs kunnen krijgen , en niet voor AZ kiezen.
  Van Meulensteen ken ik alleen de achtergrond, verder niets. En Fred Rutten is volgens mij een veel te aardige kerel (niet van de strakke discipline). Van Basten is dat volgens mij ook niet.
  Ron Jans bij mij weten wel, maar ik weet niet hoe z’n contract is bij Zwolle. Volgens mij kies je dan wel voor een middenmoot trainer, en ik hoop nog steeds op een trainer die een ploeg (op z’n Co’s),tot op grotere hoogte kan brengen.

  • Gerrit Vooijs

   8 september 2013 at 15:36

   Fred Rutten is voor mij de beste kandidaat. Onder de leiding van Fred Rutten is Twente van een failliete club geworden naar wat het nu is: een zeer stabiele subtopper.
   Nogmaals, het gaat mij niet om de persoon Verbeek. Verbeek heeft het goed gedaan maar elke trainer heeft een houdbaarheidsdatum en wanneer de chemie tussen selectie en trainer lijkt uitgewerkt is het zover.
   Verbeek lijkt uitgekeken op deze selectie en de selectie op hem. Het bruist niet meer en Verbeek volgt alleen nog de plat getreden paden.

   Voor alle talenten / mogelijkheden in deze selectie zou het heilzaam kunnen werken als er een nieuwe wind gaat waaien.
   Vreemde ogen dwingen……….

 14. Fortuna

  8 september 2013 at 14:20

  Die is weg na dit seizoen dat is zeker Twente koopt dat 1 jarige contract af, nieuwe trainer moet in mijn ogen Henk ten Cate worden veel ervaring zeer goede trainer heeft met topspelers gewerkt en beter gemaakt Ronaldino is een goed voorbeeld.
  Tackties ijzersterk,

  • Jeroen

   8 september 2013 at 14:59

   Er is een groot verschil tussen trainer en coach. Ten Cate is een prima trainer, maar als coach weinig weten te bereiken. Ik zie hem dan ook liever niet naar AZ komen. Dat hij spelers beter weet te krijgen is een gegeven, maar denk dat hij niet de capaciteiten heeft om een team te maken. Daar heb je een goede coach voor nodig… zoals Co of Hiddink. Echter zijn beide niet haalbaar. Het zal dus afwachten zijn wat AZ gaat doen MOCHT Verbeek vertrekken. Ron Jans zou een optie zijn, maar weet niet hoe het zit bij PEC qua contract.

   Overigens moeten we niet vergeten dat we met Verbeek een lange tijd een zeer goede aan boord hebben gehad. We hebben met hem de KNVB beker gewonnen, maar 2 seizoenen geleden ook lange tijd meegedaan om de titel en de kwartfinale van de Europa League bereikt. Voor een club als AZ een mooie prestatie.

   Kortom, Verbeek heeft zeker krediet bij mij, maar ik erger me wel steeds meer aan zijn gezeik op andere clubs/coaches terwijl hij het zelf niet beter doet. Laat hem lekker op AZ richten en weer het mooie aanvallende voetbal terugkrijgen wat we behoorlijk missen.

 15. Gerrit Vooijs

  8 september 2013 at 15:40

  Het aantal Posts op dit topic zegt eigenlijk al genoeg. Er sluimert iets en niet alleen tussen Twente en Verbeek………

 16. Dedie

  9 september 2013 at 10:00

  Ik vind het wel echt treurig al die reacties hier tegen Verbeek. Ik vind het AZ van nu ook niet om van te genieten hoor maar om meteen op Verbeek af te zeiken is ook te veel van het goede. En al de trainers die hem moeten vervangen is gewoon treurig. Wij moeten niet vergeten dat sinds vorig jaar zijn al de sterkhouders van AZ (Scheringa tijd) helemaal verdwenen en de spelers die werden gehaald waren niet de beste spelers van andere clubs. Gorter, Berghuis, Beerens waren bankzitters van hun vorige clubs en speelden nauwelijks. Elm was ook geen sterkhouder bij Heerenveen maar wel transfervrij. De rest zijn van andere voetbal cultuur of van JL. Het vergt tijd om AZ speelstijl in te slepen in dat elftal. Maar toch wist Verbeek nog een elftal erin te zetten om de 10e plaats en een beker te winnen.
  Dit jaar heeft AZ weer twee belangrijke spelers verloren – twee creatieve spelers – Maher en Altidore. Verbeek heeft gehoopt dat Overtoom Maher’s positie kan overnemen. Tot nu toe komt hij nog steeds tekort. AZ heeft nu twee verdedigings duo achterin. Die heeft nog tijd nodig om met elkaar te wennen en ingespeeld te raken.
  Wij doen alsof AZ topspelers heeft gehaald. Twente, PSV, Ajax, Heerenveen en Vitesse – die hebben wel echt versterkt met (potentiele) topspelers.

  Je kan veel potentiele trainers noemen. ten Cate? van Marwijk? Been? van Basten? van Gaal? Co Adriaanse? Pastoor? Rutten?
  Denk je nu echt dat deze veel beter zijn dan Verbeek? Ik ben blij dat wij zijn niet de clubleiding.

 17. Jay

  9 september 2013 at 11:39

  Een trainer is zo goed als zijn materiaal. Hij hoeft alleen de beste spelers op de juiste positie te zetten en ze fit zien te houden.

  Verbeek stelt volgens mij de sterkste spelers op. De jeugd spelers zijn gewoon (nog) niet sterk genoeg. Met de fitheid zit het bij Verbeek ook wel goed en hij koos tegen Vitesse voor een defensieve speelstijl, omdat ze net een zwaar Europees duel verspreid over 2 dagen gespeeld hadden. Die keuze mag hij maken.

  Ik denk dat AZ tegen de Eagles en NAC “gewoon” 6 punten gaat halen en dan staan we bij de bovenste ploegen en ziet de wereld er weer een stuk rooskleuriger uit. Zo niet, dan kunnen we altijd nog gaan roepen dat Verbeek weg moet. Voor nu hou ik nog vertrouwen in Verbeek.

 18. Dedie

  9 september 2013 at 16:19

  De mensen hier die durven andere trainers te willen hebben. Rutten – die zeurt altijd om nieuwer spelers anders gaat hij als een klein kind wegmopperen? Ten Cate die Sparta niet eens kan helpen dat ene voorsprong uit te verdedigen in de playoffs. Van Basten die ook met Heerenveen countervoetbal speelt want volgens hem hij heeft alleen spelers die countervoetbal kunnen spelen? Co Adriaanse die nog steeds in het verleden leeft en denkt dat Mathijsen de beste verdediger voor Oranje is? Pastoor die zijn weg kwijt raakte bij NEC vlak na dat hij zijn contract bij NEC heeft verlengd? Been die bij Feyenoord werd weggestemd door aanhoudende verliespartijen? enzovoort, enzovoort.
  Ron Jans heeft het geluk dat hij nu bij PEC is belandt – een ploeg die al lang ingespeeld zijn; net als GAE trouwens.
  AZ heeft de eerste doelstelling bereikt – groepsfase in EL – je kan dit niet zeggen bij andere clubs (behalve de topclubs PSV en Ajax). Wij moeten juist achter de club (trainers staf, clubleiding en spelers) staan en hen onze volledige steun geven.

  • Gerrit Vooijs

   9 september 2013 at 19:43

   Je bent te positief over Verbeek en te negatief over de potentiële kandidaten. Dat mag want sport is emotie 🙂
   Maar de waarheid is genuanceerder. Verbeek had bij elke andere club die Europees voetbal ambieert het vorige seizoen niet afgemaakt.
   Dat was een seizoen met Maher en met Altidore. Zou ik jouw betoog vertalen naar de huidige selectie gaat AZ dit jaar nacompetitie spelen. Want vergeet niet dat AZ heel lang net boven de rode streep heeft gebalanceerd…….

   Nee, Verbeek heeft krediet opgebouwd en gekregen !

   Nu is het tijd om AZ weer aan het voetballen te krijgen. Wie is de sterspeler van AZ ?.precies, de man die noodgedwongen opgesteld moest/moet worden omdat zijn vaste basisspeler geblesseerd is.

   Zo ging het met Maher, zo gaat het met Mattias Johansson. Niet de verdienste dus van Verbeek maar puur toeval uit de nood geboren.

   Hoeveel meer grote talenten heeft AZ die nu van Verbeek de kans niet krijgen omdat hij volhard in zijn starre spelerskeuze ?

   We zullen het nooit weten zolang Verbeek er nog is.

   Messaoud is vertrokken en andere talenten zullen volgen wanneer zij nooit in de wedstrijd selectie van 18 man worden opgenomen.

   Ik chargeer nu een beetje: maar Verbeek is het failliet van de jeugdopleiding.

   • Azmanu

    9 september 2013 at 20:03

    Ik ben niet zo negatief over Verbeek, want hij heeft het gewoon redelijk gedaan tot nu toe. Alleen vorig jaar gorter opstellen en Reijnen sloeg nergens op. Lam speelde niet heel goed, maar wel duidelijk beter dan Reijnen. Beerens is dramatisch laagste rendement van alle buitenspelers in de eredivisie. Hij kan een man voorbij gaan, alleen als je geen voorzet kan geven heeft dat weinig zin. Dat messaoud werkelijk nooit een kans gehad heeft is gewoon een fout van Verbeek. Net als nu laat van Overeem en Haye af en toe minuten maken. In plaats van Elm en Overtoom die dramatisch spelen (Elm kan gewoon niet beter).

    • Dedie

     9 september 2013 at 20:21

     natuurlijk is Verbeek niet perfect. Ik heb ook kritiek op hem. Ik heb zelfs en email gestuurd. Maar om Verbeek af te maken als niks en verschillende trainers (die in mijn ogen niet beter zijn) noemen om hem te vervangen ondanks zijn prestaties, is gewoon respectloos.

   • Dedie

    9 september 2013 at 20:20

    Te positief over Verbeek en te negatief voor potentiele trainers? Wat dacht je dan van andersom? Ik zeg alleen maar dat Verbeek krediet heeft met behalen van doelstelling van AZ ondanks dat AZ noodgedwongen wordt om topspelers te verkopen en bankzitters te halen. Verbeek heeft AZ geholpen na de DSB debacle. Je mag uitgegeken zijn op hem, maar zolang als hij zijn werk naar behoren doet, heeft hij nog steeds krediet. Vorig seizoen was een jaar waar al de DSB spelers weg zijn en alleen bankzitters die nauwelijks speelden, JL spelers, transfervrije spelers en talenten van andere cultuur zijn gehaald. En toch heeft Verbeek nog steeds de doelstelling (Europa) gehaald via de beker. Dit jaar weer belangrijk spelers weg en een nieuwe as (van spits naar verdedigers) is gekomen en toch heeft Verbeek de groepsfase van Europa gehaald. En over Matias Johansson, dit gebeurt in alle clubs – Ajax, PSV, Heerenveen, in hele Europa – bankzitters krijgen kans als een basisspeler geblesseerd is. Doe niet zo raar joh. Verbeek weet dat Matias de potentie heeft daarom werd hij gehaald. Niet bij toeval. Niet voor niets maakte hij Matias de vaste vervanger van Marcellis sinds hij naar AZ was gekomen.
    Over de vertrokken jeugdspelers, ik kan niet beoordelen want ik ben niet de trainer. Maar er zijn zoveel jeugdspelers bij andere clubs die ook noodgedwongen om elders to spelen. AZ kan nog niet zoveel spelers in het elftal (zowel Jong AZ en AZ1) houden. Dat moet nog binnen de begroting.
    Wij eisen te veel van de trainer zonder maar eerst naar de situatie te kijken.
    Ga maar door met de trainer wegjagen. De clubleiding bepaalt.

 19. AZformallyknownasAZ

  9 september 2013 at 21:15

  Verbeek is aan het experimenteren met de speelstijl. Tegen Vitesse laatst was deze zeer te begrijpen na de soap tegen de Grieken. Dat zou iedere ploeg hebben opgebroken. Reken er maar op dat AZ tot een stijl komt die aansprekend is. Maar je hoeft niet altijd als een dolle aan te vallen en dan dan steeds de pineut te zijn met weer een verloren wedstrijd. Het jaar dat AZ kampioen werd was de de speelstijl ook niet altijd even aanvallen maar AZ was zeer goed in staat een wedstrijd te conroleren en was zeer goed in de omschakeling. Wat mij betreft ontwikkelt AZ weer zo’n speelstijl. Want ik vind die snelle omschakelingen met mooie aanvallen heel genietbaar. Verbeek moet alleen wat meer durven. Het middenveld buiten Gudelje om doet het niet heel goed dit jaar. Daar mag GJ best wel wat meer experimenteren en ook de jonkies kansen geven. Dat doen ook PSV, Ajax en Feijenoord. AZ heeft echt een heel aardige selectie hoor. Daar valt nog veel uit te halen. Beetje durf erbij en we krijgen met Verbeek nog een paar leuke jaren.

 20. urdal

  10 september 2013 at 10:58

  Mijn mening is: Verbeek moet blijven. Hij heeft het ontzettend goed gedaan met steeds een matig team. Is dus gewoon een toptrainer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *